2021. január 27.
//
Angelika névnap

A nő, aki megváltoztatta az életemet

2020. június 9. 3:00
Avagy öt hiba, amit ne kövess el, ha egy angol buldog az „élettársad”.

„Annyira csúnya, hogy már szép!”

– vajon a kutyám, vagy én szoktam ilyen bókokat kapni? Elárulom: mindketten.

Bemutatom nektek a legjobb barátomat Buldit, az angol buldogotBemutatom nektek a legjobb barátomat Buldit, az angol buldogot

Viccet félretéve, saját hibáimból tanulva összegyűjtöttem néhány tényezőt, melyekről úgy gondolom, feltétlenül tudnod kell, mielőtt a legmaflább buldogot, az angolt választod.

Az első és legfontosabb: 

ha lakásba szeretnéd, anyáddal véletlenül se élj együtt!

Ha hiszitek, ha nem, ennek a fajtának különlegessége, hogy pusztít: mindent is. Mindezt teszi lelkifurdalás nélkül, sőt, még meg is sértődik, ha a házigazda esetleg számonkéri.

A fénykép természetesen csak illusztráció, nem édesanyám - egyedien átalakított - mobilnete szerepel rajta!A fénykép természetesen csak illusztráció, nem édesanyám - egyedien átalakított - mobilnete szerepel rajta!

Második:

ételt ne hagyj őrizetlenül! 

Különben egy kuktányi pörkölted bánja. Utána pedig saját magad: ha csak nem kedveled különösképp a szellentés „illatát” (igaz történet alapján).

Harmadik: 

ha nagytestű kutyák mellé szeretnéd, csak akkor tedd, ha azok tudnak alkalmazkodni.

Meggyőződésem, hogy Buldi is csau-csaunak képzeli magát!

Amikor a fehér van kisebbségben: elöl a főnök, hátul Maya és MollyAmikor a fehér van kisebbségben: elöl a főnök, hátul Maya és Molly

Negyedik:

kitalált szavakat ne ismertess vele: a „hopiföl” szigorúan tiltólistás!

Nem viccelek, magasabbra ugrik mint egy macska! Ha kedve tartja, akkor a maga tömzsi testével akár éjszaka közepén is végigsétál az ülőgarnitúrán. Az ágyadat pedig ha egyszer megosztod vele, utána már sajátjának tekinti.

Ötödik, egyben az utolsó: 

ne akarj beleavatkozni a szerelmi életébe!

Ha az ideális társ számára egy nála ötször nagyobb nápolyi masztiff – akit történetesen Lászlónak hívnak (a gazdája csak Lacinak szólítja) –, akkor inkább add áldásod a nászra, különben hívhatod még az anyanyelvén, angolul is, akkor sem fog visszatérni hozzád!

Az angol buldog humorérzékével, szeretetreméltó, ügyetlen természetével azonnal meghódítja a szívedet!Az angol buldog humorérzékével, szeretetreméltó, ügyetlen természetével azonnal meghódítja a szívedet!

Simon Dani