2021. június 21.
//
Alajos névnap

A nő, aki megváltoztatta az életemet

2020. június 9. 4:00
Avagy öt hiba, amit ne kövess el, ha egy angol buldog az „élettársad”.

„Annyira csúnya, hogy már szép!”

– vajon a kutyám, vagy én szoktam ilyen bókokat kapni? Elárulom: mindketten.

Bemutatom nektek a legjobb barátomat Buldit, az angol buldogotBemutatom nektek a legjobb barátomat Buldit, az angol buldogot

Viccet félretéve, saját hibáimból tanulva összegyűjtöttem néhány tényezőt, melyekről úgy gondolom, feltétlenül tudnod kell, mielőtt a legmaflább buldogot, az angolt választod.

Az első és legfontosabb: 

ha lakásba szeretnéd, anyáddal véletlenül se élj együtt!

Ha hiszitek, ha nem, ennek a fajtának különlegessége, hogy pusztít: mindent is. Mindezt teszi lelkifurdalás nélkül, sőt, még meg is sértődik, ha a házigazda esetleg számonkéri.

A fénykép természetesen csak illusztráció, nem édesanyám - egyedien átalakított - mobilnete szerepel rajta!A fénykép természetesen csak illusztráció, nem édesanyám - egyedien átalakított - mobilnete szerepel rajta!

Második:

ételt ne hagyj őrizetlenül! 

Különben egy kuktányi pörkölted bánja. Utána pedig saját magad: ha csak nem kedveled különösképp a szellentés „illatát” (igaz történet alapján).

Harmadik: 

ha nagytestű kutyák mellé szeretnéd, csak akkor tedd, ha azok tudnak alkalmazkodni.

Meggyőződésem, hogy Buldi is csau-csaunak képzeli magát!

Amikor a fehér van kisebbségben: elöl a főnök, hátul Maya és MollyAmikor a fehér van kisebbségben: elöl a főnök, hátul Maya és Molly

Negyedik:

kitalált szavakat ne ismertess vele: a „hopiföl” szigorúan tiltólistás!

Nem viccelek, magasabbra ugrik mint egy macska! Ha kedve tartja, akkor a maga tömzsi testével akár éjszaka közepén is végigsétál az ülőgarnitúrán. Az ágyadat pedig ha egyszer megosztod vele, utána már sajátjának tekinti.

Ötödik, egyben az utolsó: 

ne akarj beleavatkozni a szerelmi életébe!

Ha az ideális társ számára egy nála ötször nagyobb nápolyi masztiff – akit történetesen Lászlónak hívnak (a gazdája csak Lacinak szólítja) –, akkor inkább add áldásod a nászra, különben hívhatod még az anyanyelvén, angolul is, akkor sem fog visszatérni hozzád!

Az angol buldog humorérzékével, szeretetreméltó, ügyetlen természetével azonnal meghódítja a szívedet!Az angol buldog humorérzékével, szeretetreméltó, ügyetlen természetével azonnal meghódítja a szívedet!

Simon Dani

További cikkek

Öt vers, amit a Balaton ihletett
Öt vers, amit a Balaton ihletett
Van, aki direkt alkotni jött a Balaton partjára, mást csak egyszerűen megihlette a tó és a táj szépsége. Akárhogy is történt, a magyar tenger két évszázada kiapadhatatlan inspirációforrása a költőknek.
Hogy mondjam el?
Hogy mondjam el?
Minden ember másba kapaszkodik a nagy körfogás alatt, amit életnek nevezünk. De hova a nagy szavak? Mit jelentenek?
Félmeztelen emberek Veszprém utcáin
Félmeztelen emberek Veszprém utcáin
Ha itt a nyár, ugye komám?
5+1 filmpremier, amire érdemes lesz nyáron jegyet váltani
5+1 filmpremier, amire érdemes lesz nyáron jegyet váltani
Úgy tűnik véget ért a premier dátumok csúszásáról gyártott hírek korszaka. Egyre több és több új film fog érkezni heteken belül, már csak védettségi igazolványt kell mindenkinek beszereznie, hogy élvezhesse is őket. Összegyűjtöttünk 5+1 premiert, amelyekre érdemes lesz jegyet váltani a nyáron.
A minimalizmus nehezen működőképes, ha tényleg élünk is a lakásunkban
A minimalizmus nehezen működőképes, ha tényleg élünk is a lakásunkban
Dobj ki minden olyan tárgyat, ami nem okoz neked örömöt! Az elmúlt években népszerűvé vált minimalista lakberendezés egyik kulcsmondata ez, amivel szemben kezd kibontakozni az ellenállás a belső dizájnban. A cluttercore stílus egyfajta lakberendezési barokk a világi puritanizmussal szemben: ahelyett, hogy kidobnád a kacatjaidat, inkább tedd ki őket a kirakatba!