2020. május 25. // Orbán névnap

A VTC bajnokokat szeretne nevelni! – Marosvölgyi Tamás

Ha minden jól megy, akkor még a nyáron megkezdődhet Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnokának építése a Városi Stadionban. Marosvölgyi Tamás, a Veszprémi Torna Club elnöke a vehir.hu megkeresésére hangsúlyozta: egyetlen céljuk örömet szerezni, vidámságot vinni a náluk fejlődő gyermekek és szüleik életébe.

Azok, akik anno a focistaberkekben ismerkedtek meg Marosvölgyi Tamással, bizonyára egy életre megjegyezték a kézfogást, amely „térdre rogyasztotta” őket. Viccet félretéve: az egykor az NB III-as Veszprémnél és az NB II-es Hévíznél is megforduló csatár, miután a helyi élvonalbeli futsalcsapatban is lehúzott egy idényt, 2012-ben más feladatok elé nézett:

mára már nyolcadik éve, hogy a Veszprémi Torna Club elnöke.

Közel tíz év eltelt már, mióta átvettem az egyesület vezetését. Hosszú időnek tűnhet, de mégis olyan, mintha csak elillant volna. Úgy gondolom, hogy mindez a gyermekek érdeme: ez idő alatt több mint ezren megfordultak nálunk, de vannak olyanok is, akik akkor érkeztek, amikor én, mégis a mai napig idejárnak!

– mutatott rá közösségük erejére Marosvölgyi Tamás.

Akik betérnek hozzánk, lehetnek még óvodások, de akár középiskolások is, ha szeretik, tisztelik egymást és a torna sportágát, akkor nálunk biztosan megtalálják a boldogságukat. Legyen szó hobbi-, vagy versenyszintről, itt mindenkinek volt és lesz is helye: nem nézzük, hogy a gyermek milyen alkatú, hiszünk mindannyiukban. Cserébe pedig a gyermekek is felszabadulnak, barátságokat kötnek, szinte szárnyalnak szaltó közben a levegőben... Az egyetlen valódi célunk örömet szerezni, vidámságot vinni a nálunk fejlődő gyermekek és szüleik életébe

– hangsúlyozta.

Portálunk kérdésére, hogy ez a fajta hitvallás az évek alatt mit eredményezett, a sportvezető elmondta, csupán annyit, hogy a szülőktől nem egyszer hallhatta már, hogy a kicsik eképp fogadják őket az edzéseket követően: 

"Anya, apa, nekem ez az életem, én ezt szeretném csinálni!"

Elgondolkodtató, hogy egy hozzáállás micsoda motiváló erővel szolgálhat, nem igaz? Marosvölgyi szerint azonban ehhez az is elengedhetetlen, hogy a gyermekek egymás között példaképekre leljenek.

A valódi húzóerő számukra egymás jelenléte: a koronavírus-járvány kezdetén több mint kétszáz gyermek járt nálunk nap mint nap 

– árulta el Tamás, majd hozzátette: az egészség megóvása természetesen számukra is elsődleges volt: március 16-án bezárták a termet. Csüggedni azonban semmi okuk. 

Hála Istennek nagyon stabil szülői közösséggel rendelkezünk, így közös erővel szinte minden házhoz tudtunk kivinni a saját szereinkből zsámolyokat, vagy éppen gerendákat, melyeken a gyerekek így otthon is elvégezhetik az edzőink által bemutatott és később ellenőrzésre is kerülő feladatokat.

Mint ismert, a tavalyi évben jubileumot, fennállása 50. évét ünneplő egyesület decemberi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a Városi Stadion beruházássorozatának első lépéseként – a Magyar Torna Szövetség támogatásával – hamarosan új otthonába költözhet a klub.

Kapcsolódó cikk
Méltó, európai színvonalú otthont kapnak a veszprémi tornászok
Nemcsak hazánk, hanem Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnoka épülhet meg a jövőben Veszprémben, a Városi Stadion beruházássorozatának első lépéseként – tudtuk meg a Veszprémi Torna Club csütörtök délután tartott sajtótájékoztatóján.

Mivel hétfő óta a tervezett terület, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétika Club (VEDAC) dobópályája már hivatalosan is építési területté vállt, megkérdeztük, van-e arról pontos információ, hogy várhatóan mikor kezdődnek meg a munkálatok. Nos, az elnök szerint, ha minden a tervek szerint alakul, akkor már nyáron megkezdődhet a csarnok építése.

Marosvölgyi köszönetét fejezte ki a klub vezetői és szakmai stábja felé, illetve a Magyar Torna Szövetség mellett a veszprémi önkormányzat irányába is. Úgy fogalmazott, hogy előbbiek összetartása, illetve utóbbiak támogatása nélkül az egyesületek szinte nem is létezhetne.

Ahogyan mi is, a gyerekek már éppúgy várják, hogy ismét fellendülhessen a sportvilág! Ők bajnokok szeretnének lenni, mi pedig bajnokokat szeretnénk nevelni!

– zárta.

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 idős krónikus beteg
3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 idős krónikus beteg
Pécsi Tudományegyetem: alkalmas lehet a japán Avigan gyógyszer a fertőzöttek gyógyítására
Pécsi Tudományegyetem: alkalmas lehet a japán Avigan gyógyszer a fertőzöttek gyógyítására
Korai fázisban adagolva a Japánban törzskönyvezett Avigan nevű, favipiravir összetevőjű gyógyszer alkalmasnak látszik arra, hogy eltüntesse az új típusú koronavírust a garat- és orrváladékból - közölte a gyógyszer hazai klinikai vizsgálatát koordináló konzorciumot vezető Pécsi Tudományegyetem (PTE) vasárnap az MTI-vel.
Négyen meghaltak és 3741-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon
Négyen meghaltak és 3741-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon
Négy krónikus beteg meghalt, és 28-cal nőtt, 3741-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. A koronavirus.gov.hu vasárnap reggel azt közölte, hogy az aktív fertőzöttek száma 1565-re csökkent.
További Európa-bajnoki mérkőzésekre pályázna az MLSZ
További Európa-bajnoki mérkőzésekre pályázna az MLSZ
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) további Európa-bajnoki mérkőzésekre pályázna, amennyiben néhány házigazda visszamondaná a rendezést a jövő évi torna előtt.
Az igazi Vészhelyzet stáblistája
Az igazi Vészhelyzet stáblistája
Április közepe óta minden új, kórházi ellátásra szoruló koronavírusos beteget két budapesti kórházba, a Szent Lászlóba és az Országos Pulmológiai Intézetbe szállítanak. Az MTI fotóriportere, Balogh Zoltán felkereste ezeket az intézményeket, hogy megmutassa, kik küzdenek az ország minden tájáról érkező betegek életéért. Az ő képei következnek.
2020. május 25. // Orbán névnap