2020. május 25. // Orbán névnap

Az idényt törölték, de az elvégzett munka nem vész kárba

Bár hatpontos előnnyel vezette az NB I/B tabelláját, jelen állás szerint jövőre is a másodosztályban szerepelhet a Veszprémi KKFT. Tombor Csaba vezetőedző bízik a szövetség kedvező döntésében és az élvonalbeli indulásban, de ha erre mégsem kerül sor, fiatal, jó szellemű csapatával ismét megcélozzák a feljutást.

Mint az bizonyára minden kézilabdabarát előtt ismert, a magyar szövetség (MKSZ) elnöksége a koronavírus-járvány miatt a közelmúltban a 2019/20-as idény összes hazai sorozatát – köztük az élvonalat, a másodosztályt, a Magyar Kupát és a Ligakupát is – befejezetté nyilvánítja. Az egyhangúlag meghozott döntés értelmében nem osztottak ki helyezéseket és nincsenek kiesők, illetve feljutók sem.

Kapcsolódó cikk
Éles József: Oda lett egy álom?
Nagyon el vagyunk keseredve... – nyilatkozta a vehir.hu megkeresésére Éles József, a másodosztályú kézilabda-bajnokságban hat ponttal listavezető VKKFT tulajdonosa, miután a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) csütörtökön semmissé tette a 2019/2020-as idény eddigi eredményeit.

A rendkívüli helyzet egyik nagy vesztese Éles József klubja, a Veszprémi KKFT, amely a felfüggesztés előtt hat pontos előnnyel vezette az NB I/B Nyugati csoportját, ám a határozat értelmében jövőre is a másodosztályban szerepelhet.

A klub valamennyi dolgozójával, edzőjével, játékosával együtt természetesen én is nagyon szomorúan vettem tudomásul a döntést. Ugyanis a magyar fiataljaink egy szinte megnyert bajnoki címtől, s az első osztályú szereplés lehetőségtől estek el

– tekintett vissza a vehir.hu érdeklődésére a gárda vezetőedzője, Tombor Csaba, aki elismerte: a szövetség korántsem volt egyszerű helyzetben.

Tombor Csaba: Bízom benne, hogy végül mégis kedvező döntés születik számunkra (archív fotó)Tombor Csaba: Bízom benne, hogy végül mégis kedvező döntés születik számunkra (archív fotó)

A járvány jelen van, az egészségnél pedig nincs fontosabb dolog. Olyan váratlan helyzet állt elő, amit senki sem láthatott előre. Biztos vagyok benne, hogy az illetékesek alaposan körüljárták a problémát és a lehető legjobb döntést akarták meghozni. Ezt akkor sem szabad elvitatni, hogyha egyébként kárvallottjai vagyunk a történteknek. Kocsis Máté elnök úr azt nyilatkozta, hogy a versenykiírással megpróbálják enyhíteni a méltánytalanságokat. Nagyon bízom benne, hogy figyelembe veszik, hogy már majdnem megnyertük a bajnokságot, s végül mégis kedvező döntés születik számunkra.

A tréner elárulta: több junior-, illetve ifiválogatott játékossal is tárgyalt, akiket NB I-es szereplés esetén jó eséllyel a klubhoz tudnának csábítani.

Ez pedig az utánpótlás- és a felnőttválogatott szempontjából is igencsak előnyös lehetne.

Érthető, hogy a rendkívül fiatal életkorú gárda játékosai különösen csalódottan fogadták a határozatot. Az elvégzett munkájuknak köszönhetően ugyanis karnyújtásnyira voltak az álmaiktól, melyek jelen állás szerint egyelőre még nem teljesülhetnek be.

A játékosok a korukból adódóan még nem éltek át ekkora csalódást, amikor is önhibájukon kívül elestek valamitől, amiért keményen megdolgoztak. Úgy érzem azonban, hogy mostanra velük is sikerült megértetnünk, ebben a helyzetben nem lehetett jó döntést hozni. Az elvégezett munkát azonban senki sem veszi el tőlük, az ugyanúgy bennük van. Erre építhetünk a jövőben. Ha maradunk a másodosztályban, jövőre ismét megpróbáljuk kiharcolni a feljutást. Most már el is hiszik magukról a srácok, hogy képesek rá

– húzta alá a szakember, a Nyíregyháza, a Dunaferr, a Veszprém és a Balatonfüred korábbi válogatott jobbszélsője.

Hozzátette: együttese számára most az a legfontosabb, hogy a fiúk elvégezzék az otthoni feladataikat, amennyire a lehetőségek engedik, edzésben maradjanak. S amint tudják, azonnal folytatják a közös munkát.

Ami a befejezetté nyilvánított idényt illeti, a kizárólag fiatal magyarokat foglalkoztató Veszprémi KKFT tizenöt mérkőzéséből tizenhármat megnyert, s egy döntetlen mellett egyetlen vereséget szenvedett az NB I/B Nyugati csoportjában.

Az idény elején a biztos bennmaradást megcélzó VKKFT így hatpontos előnyt harcolt ki a feljutásra aspiráló, nagymúltú PLER előtt.

A nemzetközi sorozatokban nem induló, kizárólag magyar játékosokat felsorakoztató együttesek számára kiírt Ligakupában pedig bejutott a legjobb négy közé az együttes. Úgy, hogy a negyeddöntőben az NB I-es Mezőkövesdet búcsúztatta.

A tizenhat esztendős Fazekas Gergő csapata vezére voltA tizenhat esztendős Fazekas Gergő csapata vezére volt

A bajnokságban a gólszerzés terén kimagaslott a 87 találatig jutó Éles Benedek és a 77 gólos Fazekas Gergő – akit a szövetség az év legjobb serdülő játékosának választott – teljesítménye.

Tombor Csaba azonban elsősorban a csapategységet emelte ki legfőbb erényükként.

Az idény elején több rutinos játékosunktól is megváltunk, s egy roppant fiatal gárda mellett tettük le a voksunkat. Az elsődleges célunk éppen ezért a biztos bennmaradás volt. Igaz, én titkon reméltem, hogy az első négy hely egyikére odaérhetünk. Rengeteget dolgoztunk, az edzésmennyiségünk jóval több volt, mint a riválisainké. Bár fiatal, bohém srácokról beszéltünk, sikerült megértetnem velük, hogy a munkát el kell végezni ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Olyan ambiciózus csapatot sikerült összehoznunk, amelynek tagjai „meghaltak” egymásért a pályán. Jószellemű, egységes társaság a mienk, fantasztikus az öltözői hangulat. Öröm volt a közös munka minden perce. Olyan játékosaink vannak, akiknek terveik vannak a kézilabdában: jó játékosok akarnak lenn s nemcsak megélni szeretnének belőle

– nyomatékosította Tombor, aki a napi szintű munkát egyedül végezte a fiatalokkal. Igaz, Kovács György edzőtől, Elek László erőnléti edzőtől, illetve Szathmári János kapusedzőtől is jelentős segítséget kapott.

Mint megtudtuk, a gárda anyagi helyzete az osztályváltás lehetőségétől függetlenül is stabil. S bár a gárda játékosai a sikerek hatására igencsak keresetté váltak, úgy tűnik, együtt maradhat az alakulat.

Amatőr klub vagyunk. A játékosaink kilencven százaléka középiskolás, illetve egyetemista. Minket ezért nem érint a bércsökkentés kérdése, hiszen nálunk nincs is fizetés. Talpon fogunk maradni, megyünk, dolgozunk tovább. Sokan felkapták a fejüket az eredményeink láttán, több megkeresést is kaptak a fiataljaink. Folyamatosan egyeztetek velük, ez alapján azt mondhatom, hogy bármilyen döntés is születik a jövőnkről, együtt fogjuk tartani a sikercsapatot.

A VKKFT NB I/B-ben éllovas csapata: Ágoston Áron, Bartha Bence, Boros Balázs, Bugyáki Dávid, Éles Benedek, Fazekas Gergő, Füleki Áron, Hári Levente, Kristóf Mátyás, Miklós Gergő, Radvánszki Zsolt, Seregi Mátyás, Somogyi Bálint, Szász Zsolt Gergő, Szeitl László, Szép Milán, Szmetán Máté, Szmetán Péter, Tóth Márton. Vezetőedző: Tombor Csaba, edző: Kovács György, kapusedző: Szathmári János, erőnléti edző: Elek László.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
M GY D V LG KG GK P
1. Veszprémi KKFT 15 13 1 1 423 337 86 27
2. PLER-Budapest 15 10 1 4 389 342 47 21
3. Balatonfüred U21 15 10 0 5 406 381 25 20
4. ETO-SZESE 15 10 0 5 411 399 12 20
5. Tatai AC 15 9 1 5 401 366 35 19
6. Telekom Veszprém U21 15 9 1 5 411 380 31 19
7. Budai Farkasok 15 8 1 6 388 405 -17 17
8. NEKA 15 5 2 8 374 368 6 12
9. Pécsi VSE 15 4 1 10 399 425 -26 9
10. Szigetszentmiklós 15 4 0 11 374 429 -55 8
11. PEAC 15 2 2 11 416 481 -65 6
12. Rév tsc 15 1 0 14 343 422 -79 2
Utolsó módosítás: 2020. március 9. 13:53
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020 15. 2020. március 8. 19:00 Tata, Güntner Aréna Tata Veszprémi KKFT 29-30
kézilabda férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020 14. 2020. február 29. 13:00 Veszprém. Március 15. utcai sportcsarnok Veszprémi KKFT NEKA 26-25
kézilabda férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020 13. 2020. február 22. 11:00 Veszprém, DEVM Sportcsarnok Telekom Veszprém U21 Veszprémi KKFT 23-26
Zatkalik Dávid
Kovács Bálint
Szalai Csaba

További cikkek

Hat veszprémi jelölt a BL-szezon álomcsapatába
Hat veszprémi jelölt a BL-szezon álomcsapatába
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hétfőn nyilvánosságra hozta ötvenes listáját, amelyből kikerül majd a 2019/2020 férfi Bajnokok Ligája idény álomcsapata.
3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 idős krónikus beteg
3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 idős krónikus beteg
Nagy László körbetekerte a Balatont
Nagy László körbetekerte a Balatont
A Telekom Veszprém sportigazgatója 9 óra 20 perc alatt teljesítette a 209,5 km-es távot.
Pécsi Tudományegyetem: alkalmas lehet a japán Avigan gyógyszer a fertőzöttek gyógyítására
Pécsi Tudományegyetem: alkalmas lehet a japán Avigan gyógyszer a fertőzöttek gyógyítására
Korai fázisban adagolva a Japánban törzskönyvezett Avigan nevű, favipiravir összetevőjű gyógyszer alkalmasnak látszik arra, hogy eltüntesse az új típusú koronavírust a garat- és orrváladékból - közölte a gyógyszer hazai klinikai vizsgálatát koordináló konzorciumot vezető Pécsi Tudományegyetem (PTE) vasárnap az MTI-vel.
Négyen meghaltak és 3741-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon
Négyen meghaltak és 3741-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon
Négy krónikus beteg meghalt, és 28-cal nőtt, 3741-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. A koronavirus.gov.hu vasárnap reggel azt közölte, hogy az aktív fertőzöttek száma 1565-re csökkent.
2020. május 25. // Orbán névnap