2020. december 5.
//
Vilma névnap

A tervek szerint halad a stadion dobópályájának felújítása

A VEDAC atlétái várhatóan augusztusban vehetik igénybe a Városi Stadion felújított dobópályáját. A fokozatosság elvét betartva az utánpótlás- és a szabadidősportolók is megkezdhetik az edzéseket.

A tereprendezéssel és bontási munkálatokkal április végén megkezdődött a Városi Stadionban a dobópálya régóta várt felújítása.

A terveknek megfelelőn haladnak a bontási munkálatok. Zajlik a tereprendezés, a mai napon pedig a műfüves pálya burkolatát bontotta el a kivitelező. Ezt követi az aljzat, illetve a bitumenes pálya eltávolítása. Végül lefektetik a gerelyhajító kifutójának rekortán burkolatát, majd kiöntik és elhelyezik a dobóköröket, felállítják a dobóketrecet. A tervek szerint a felújítás két hónapot vesz igénybe, egy hónapot számolunk a füvesítésre, optimális esetben tehát augusztusban már birtokukba vehetik a pályát a dobóatléták

– tudtuk meg Németh Attilától, az alapításának harmincéves évfordulóját idén ünneplő Veszprémi Egyetemi Diák Atlétikai Club (VEDAC) ügyvezető igazgatójától a keddi bejáráson.

Németh Attila és Ovádi Péter a keddi bejárásonNémeth Attila és Ovádi Péter a keddi bejáráson

A klubvezető a Városi Stadion rekonstrukciójának második üteméről is beszélt. Mint mondta, a futópálya és a kiegészítő pályák felújítására még idén kiírják a közbeszerzését, s várhatóan jövőre meg is történik a beruházás.

A jelenleg zajló felújítást a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési (BMSK) Zrt. bonyolítja a Veszprémi Egyetemi Diák Atlétikai Club (VEDAC) szakmai koordinálása mellett. A beruházás – melynek a tulajdonos, Veszprém Város Önkormányzata a kezdeményezettje – finanszírozására sportágfejlesztési támogatás keretében 74 millió forintot biztosított a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ).

A bejáráson részt vett Ovádi Péter a térség országgyűlési képviselője is, aki emlékeztetett arra, hogy az atlétikának Veszprémben több évtizedes hagyománya van, a hagyományok mellett pedig számos országos és nemzetközi sikerrel is büszkélkedhet a klub. Ezért is olyan fontos, hogy hamarosan egy új, és a klubhoz méltó helyszínen készülhessenek a sportolók, hiszen az ő eredményeik nem csak a VEDAC, hanem egész Veszprém sikerei is – hangsúlyozta a képviselő.

Fokozott óvatosság, fokozatos visszatérés

A VEDAC élsportolói – a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett – a koronavírus-járvány kirobbanása óta is tréningeztek. Közülük csak a kalapácsvetőknek kellett átmeneti helyszínre, Nemesvámosra költözni a felújítás idejére.

Németh Attila portálunknak elmondta, hogy nagy körültekintés mellett fokozatos növelik az edzések számát: mostantól a kislétszámú utánpótláscsoportok is folytathatják a munkát, illetve fokozatos visszatérnek a szabadidősportolók is.

Folyamatosan figyeljük a járványügyi helyzetet, mindent elkövetünk az egészség megőrzése érdekében. Az üzemeltető VKSZ Zrt.-nél gondosan ügyelnek arra, hogy minél biztonságosabb legyen a létesítmények használata, hiszen munkatársaik több ponton is kézfertőtlenítőket helyeztek ki.

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint

További cikkek

Mikuláscsomaggal kedveskedett a kórházban ápolt gyermekeknek az állatkert
Mikuláscsomaggal kedveskedett a kórházban ápolt gyermekeknek az állatkert
Száz meglepetéscsomagot osztottak ki a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályának.
Írásban válaszolt a veszprémiek kérdéseire a polgármester
Írásban válaszolt a veszprémiek kérdéseire a polgármester
Mivel a jelenlegi helyzetben nem lehet közmeghallgatást rendezni, Porga Gyula polgármester írásban fogadta a kérdéseket és mindenkinek személyesen válaszolt. Néhány, sokak által felhozott témával kapcsolatban közleményben is összefoglalta álláspontját.
Megnyitott az eplényi síaréna
Megnyitott az eplényi síaréna
Megnyitották az első sípályát az eplényi síarénában - közölte a síközpont csütörtökön a közösségi oldalán, ahol a járványügyi szabályok betartásának fontosságára is figyelmeztettek.
Országos tisztifőorvos: decemberre várható a második hullám tetőzése
Országos tisztifőorvos: decemberre várható a második hullám tetőzése
Szakemberek szerint decemberre várható a koronavírus-járvány második hullámának tetőzése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
Csak az számít, mire van szüksége az embereknek
Csak az számít, mire van szüksége az embereknek
Rekordszavazattal választották meg két és fél éve országgyűlési képviselőnek, most pedig már az állatok védelmét is rábízták országos szinten. Ovádi Péterrel beszélgettünk parlamenti kulisszatitkokról, a miniszterelnökről, „gombnyomogatásról” és 2022-ről.