2020. május 25. // Orbán névnap

A tervek szerint halad a stadion dobópályájának felújítása

A VEDAC atlétái várhatóan augusztusban vehetik igénybe a Városi Stadion felújított dobópályáját. A fokozatosság elvét betartva az utánpótlás- és a szabadidősportolók is megkezdhetik az edzéseket.

A tereprendezéssel és bontási munkálatokkal április végén megkezdődött a Városi Stadionban a dobópálya régóta várt felújítása.

A terveknek megfelelőn haladnak a bontási munkálatok. Zajlik a tereprendezés, a mai napon pedig a műfüves pálya burkolatát bontotta el a kivitelező. Ezt követi az aljzat, illetve a bitumenes pálya eltávolítása. Végül lefektetik a gerelyhajító kifutójának rekortán burkolatát, majd kiöntik és elhelyezik a dobóköröket, felállítják a dobóketrecet. A tervek szerint a felújítás két hónapot vesz igénybe, egy hónapot számolunk a füvesítésre, optimális esetben tehát augusztusban már birtokukba vehetik a pályát a dobóatléták

– tudtuk meg Németh Attilától, az alapításának harmincéves évfordulóját idén ünneplő Veszprémi Egyetemi Diák Atlétikai Club (VEDAC) ügyvezető igazgatójától a keddi bejáráson.

Németh Attila és Ovádi Péter a keddi bejárásonNémeth Attila és Ovádi Péter a keddi bejáráson

A klubvezető a Városi Stadion rekonstrukciójának második üteméről is beszélt. Mint mondta, a futópálya és a kiegészítő pályák felújítására még idén kiírják a közbeszerzését, s várhatóan jövőre meg is történik a beruházás.

A jelenleg zajló felújítást a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési (BMSK) Zrt. bonyolítja a Veszprémi Egyetemi Diák Atlétikai Club (VEDAC) szakmai koordinálása mellett. A beruházás – melynek a tulajdonos, Veszprém Város Önkormányzata a kezdeményezettje – finanszírozására sportágfejlesztési támogatás keretében 74 millió forintot biztosított a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ).

A bejáráson részt vett Ovádi Péter a térség országgyűlési képviselője is, aki emlékeztetett arra, hogy az atlétikának Veszprémben több évtizedes hagyománya van, a hagyományok mellett pedig számos országos és nemzetközi sikerrel is büszkélkedhet a klub. Ezért is olyan fontos, hogy hamarosan egy új, és a klubhoz méltó helyszínen készülhessenek a sportolók, hiszen az ő eredményeik nem csak a VEDAC, hanem egész Veszprém sikerei is – hangsúlyozta a képviselő.

Fokozott óvatosság, fokozatos visszatérés

A VEDAC élsportolói – a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett – a koronavírus-járvány kirobbanása óta is tréningeztek. Közülük csak a kalapácsvetőknek kellett átmeneti helyszínre, Nemesvámosra költözni a felújítás idejére.

Németh Attila portálunknak elmondta, hogy nagy körültekintés mellett fokozatos növelik az edzések számát: mostantól a kislétszámú utánpótláscsoportok is folytathatják a munkát, illetve fokozatos visszatérnek a szabadidősportolók is.

Folyamatosan figyeljük a járványügyi helyzetet, mindent elkövetünk az egészség megőrzése érdekében. Az üzemeltető VKSZ Zrt.-nél gondosan ügyelnek arra, hogy minél biztonságosabb legyen a létesítmények használata, hiszen munkatársaik több ponton is kézfertőtlenítőket helyeztek ki.

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint

További cikkek

A Fidesz kezdeményezi a testvérek közötti ajándékozás és öröklés illetékmentességét
A Fidesz kezdeményezi a testvérek közötti ajándékozás és öröklés illetékmentességét
A jövőben a testvérek is illetékmentesen ajándékozhatnának egymás között, illetve örökölhetnének egymástól - egy erről szóló törvényjavaslatot terjeszt Kósa Lajos és Novák Katalin, a Fidesz-alelnökei az Országgyűlés elé.
Hétfőn indul a gyermekek hete
Hétfőn indul a gyermekek hete
A Pannon Egyetem hallgatóinak önkéntes szervezete, a CoolLaunch, a Nemzetközi Hét sikere után újabb tematikus héttel készül, ezúttal a gyermeknek szülőknek közvetítenek tartalmakat.
3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 idős krónikus beteg
3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 idős krónikus beteg
A nap, amikor egy számítógép novellát írt
A nap, amikor egy számítógép novellát írt
Bár a Skynet még nem ébredt a tudatára, gyakorlatilag külön-külön már léteznek azok a robotok, amelyek könnyedén felveszik a versenyt az emberekkel egy-egy területen, akár még a kultúrán belül is. Nemrég novellát írt egy mesterséges intelligencia.
Pécsi Tudományegyetem: alkalmas lehet a japán Avigan gyógyszer a fertőzöttek gyógyítására
Pécsi Tudományegyetem: alkalmas lehet a japán Avigan gyógyszer a fertőzöttek gyógyítására
Korai fázisban adagolva a Japánban törzskönyvezett Avigan nevű, favipiravir összetevőjű gyógyszer alkalmasnak látszik arra, hogy eltüntesse az új típusú koronavírust a garat- és orrváladékból - közölte a gyógyszer hazai klinikai vizsgálatát koordináló konzorciumot vezető Pécsi Tudományegyetem (PTE) vasárnap az MTI-vel.
2020. május 25. // Orbán névnap