2020. szeptember 20. // Friderika névnap

A tervek szerint halad a stadion dobópályájának felújítása

A VEDAC atlétái várhatóan augusztusban vehetik igénybe a Városi Stadion felújított dobópályáját. A fokozatosság elvét betartva az utánpótlás- és a szabadidősportolók is megkezdhetik az edzéseket.

A tereprendezéssel és bontási munkálatokkal április végén megkezdődött a Városi Stadionban a dobópálya régóta várt felújítása.

A terveknek megfelelőn haladnak a bontási munkálatok. Zajlik a tereprendezés, a mai napon pedig a műfüves pálya burkolatát bontotta el a kivitelező. Ezt követi az aljzat, illetve a bitumenes pálya eltávolítása. Végül lefektetik a gerelyhajító kifutójának rekortán burkolatát, majd kiöntik és elhelyezik a dobóköröket, felállítják a dobóketrecet. A tervek szerint a felújítás két hónapot vesz igénybe, egy hónapot számolunk a füvesítésre, optimális esetben tehát augusztusban már birtokukba vehetik a pályát a dobóatléták

– tudtuk meg Németh Attilától, az alapításának harmincéves évfordulóját idén ünneplő Veszprémi Egyetemi Diák Atlétikai Club (VEDAC) ügyvezető igazgatójától a keddi bejáráson.

Németh Attila és Ovádi Péter a keddi bejárásonNémeth Attila és Ovádi Péter a keddi bejáráson

A klubvezető a Városi Stadion rekonstrukciójának második üteméről is beszélt. Mint mondta, a futópálya és a kiegészítő pályák felújítására még idén kiírják a közbeszerzését, s várhatóan jövőre meg is történik a beruházás.

A jelenleg zajló felújítást a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési (BMSK) Zrt. bonyolítja a Veszprémi Egyetemi Diák Atlétikai Club (VEDAC) szakmai koordinálása mellett. A beruházás – melynek a tulajdonos, Veszprém Város Önkormányzata a kezdeményezettje – finanszírozására sportágfejlesztési támogatás keretében 74 millió forintot biztosított a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ).

A bejáráson részt vett Ovádi Péter a térség országgyűlési képviselője is, aki emlékeztetett arra, hogy az atlétikának Veszprémben több évtizedes hagyománya van, a hagyományok mellett pedig számos országos és nemzetközi sikerrel is büszkélkedhet a klub. Ezért is olyan fontos, hogy hamarosan egy új, és a klubhoz méltó helyszínen készülhessenek a sportolók, hiszen az ő eredményeik nem csak a VEDAC, hanem egész Veszprém sikerei is – hangsúlyozta a képviselő.

Fokozott óvatosság, fokozatos visszatérés

A VEDAC élsportolói – a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett – a koronavírus-járvány kirobbanása óta is tréningeztek. Közülük csak a kalapácsvetőknek kellett átmeneti helyszínre, Nemesvámosra költözni a felújítás idejére.

Németh Attila portálunknak elmondta, hogy nagy körültekintés mellett fokozatos növelik az edzések számát: mostantól a kislétszámú utánpótláscsoportok is folytathatják a munkát, illetve fokozatos visszatérnek a szabadidősportolók is.

Folyamatosan figyeljük a járványügyi helyzetet, mindent elkövetünk az egészség megőrzése érdekében. Az üzemeltető VKSZ Zrt.-nél gondosan ügyelnek arra, hogy minél biztonságosabb legyen a létesítmények használata, hiszen munkatársaik több ponton is kézfertőtlenítőket helyeztek ki.

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint

További cikkek

Kovács Rajmund szerint versenyt fut az idővel az önkormányzat
Kovács Rajmund szerint versenyt fut az idővel az önkormányzat
A keddi közgyűlés témáiról tartott sajtótájékoztatót szombaton Kovács Rajmund független képviselő.
Hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot
Hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot
A munkahelyeket és a családok életszínvonalát a járvány ideje alatt is meg kell védeni - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Facebook-oldalán közzétett videóban, bejelentve, hogy a háztartásoknak nyújtott hitelmoratóriumot - bizonyos társadalmi csoportok esetében - 2021. január 1-jétől további hat hónapig meghosszabbítják.
Palliumot küldött az érseknek a pápa
Palliumot küldött az érseknek a pápa
Az átadási ceremóniát a koronavírus miatt rendezték meg Veszprémben.
809 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt hat krónikus beteg
809 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt hat krónikus beteg
Mezítláb a vadvirágok közt... a lakótelepen
Mezítláb a vadvirágok közt... a lakótelepen
Többen éltek a lehetőséggel és kihasználták az indiánnyarat ahhoz, hogy részt vegyenek a Vadvirágos Piknikek a Kálvin Parkban pénteken. A mezítlábas szabadtéri rendezvényen a jó hangulat mellett hasznos ismeretekkel és veszprémi sajátosságokkal is találkozhattak a környezettudatosság jegyében a kilátogatók.
2020. szeptember 20. // Friderika névnap