2021. augusztus 3.
//
Hermina névnap

Éles Benedek: Nem mondtunk le a feljutásról!

Minket, fiatalokat a pénz egyelőre még egyáltalán nem érdekel. A fejlődésünk viszont már annál inkább. Ahhoz pedig itt, a Veszprémi KKFT színeiben minden adott. Nem akarunk innen elmenni, az élvonalban bizonyítanánk! – hangsúlyozta a húszéves kézilabdázó.
Kapcsolódó cikk
Éles József: Oda lett egy álom?
Nagyon el vagyunk keseredve... – nyilatkozta a vehir.hu megkeresésére Éles József.

Korábbi cikkünk óta már lassan két hónap eltelt. Ez idő alatt azonban azzal is szembesülhettünk, hogy a koronavírus-járvány adta helyzetben nemcsak hazánkban, hanem az egész világon átértékelődtek a gazdasági viszonylatok. Több országban, több sportágban kényszerültek nívós múlttal rendelkező egyesületek arra, hogy szerződést bontsanak játékosaikkal, hogy az esetleges csődöt elkerülhessék.

Mint azt tudjuk, április elején a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) semmissé tette a 2019/2020-as idény eddigi eredményeit. A határozat értelmében a Veszprémi KKFT hiába vezette hat ponttal bajnoksága nyugati csoportját, jövőre is csak a másodosztályban szerepelhet. Azonban a remény - még ha furcsán hangzik is - megmaradt: ugyanis mi lenne akkor, ha az élvonalbeli gárdák közül valamely nem vállalná a tagságot? 

"Nem mondtunk le a feljutásról!"

– nyomatékosította portálunk megkeresésére a VKKFT ügyvezetőjének, Éles Józsefnek a gyermeke, Éles Benedek. 

A világjárvány több klubot is nehéz helyzetbe sodort, senkinek sem könnyű, annyi biztos. Viszont nem görcsöltünk rá erre a kérdésre, még ha nagyon fájt is, elfogadtuk a döntést. De, mint hangsúlyoztam is, nem mondtunk le az álmunkról. Hogy mi fog történni, az egyelőre még a jövő zenéje, június végén bizonyára tisztábban látunk majd.

A húszéves irányítótól megtudhattuk, múlt hét szerda óta Tombor Csaba vezetőedző már ismét csoportos edzéseket tart a fiataloknak.

Olyan izomlázam van, hogy alig bírok mozogni! De nincs mese, dolgoznunk kell, ha a jövőben el akarunk érni valamit. Érdekes, mégis felemelő érzés volt ilyen hosszú idő után a gyerekkori barátaim szemébe nézni. Boldogok voltunk mindannyian, hogy újra láthattuk egymást személyesen is. Megmondom őszintén, fel sem merült a feljutás kérdése az első találkozásunkkor. Helyette beszéltünk szinte minden másról, még az iskoláról is!

– emlékezett vissza nevetve Beni, aki több csapattársával karöltve sikeres érettségi vizsgát tett a napokban.

Az átlövő poszton is magabiztos játékost arról is faggattuk, hogy milyen érzés egy egykori sztárkézilabdázó gyermekének lenni. Beni rámutatott, hogy olykor áldás, néha átok. Ugyanakkor kiemelte: nem kevés teherrel jár.

Egyáltalán nem olyan könnyű ezzel a névvel élni, mint azt sokan gondolják. Nem szeretem, ha faterhoz hasonlítanak. Sokan azt gondolják, hogy kivételeznek velem emiatt. Pedig nincs így. Ha kell, akkor a hátamon cipelem a csapatom, a névre pedig ezáltal, eredményekkel kívánok rászolgálni. Azt pedig egy pillanatra sem felejtem el, hogy Éles József nemcsak az édesapám, hanem a főnököm is egyúttal!

Benedek a vehir.hu-nak elárulta, ha el is gondolkozott azon, hogy külföldön folytassa karrierjét, végül úgy döntött, nem fordít hátat a családjának, barátainak. A megkereséseket egyaránt elutasította, jövőre biztosan a Tombor Csaba kezei alatt folytatja pályafutását.

Minket, fiatalokat a pénz egyelőre még egyáltalán nem érdekel. A fejlődésünk viszont már annál inkább. Ahhoz pedig itt, a Veszprémi KKFT színeiben minden adott. Nem akarunk innen elmenni!

"Ha kell, megszakadunk érte, de feljuttatjuk a Veszprémi KKFT-t az NB I-be!"

Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Ligakupa, 2020/2021 1/2 2021. június 2. 18:00 Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok Csurgói KK Veszprémi KKFT 30-22
kézilabda Férfi kézilabda NB I, 2020/2021 26. 2021. május 30. 18:00 Veszprém Aréna Veszprémi KKFT Cegléd 31-30
kézilabda Férfi kézilabda Ligakupa, 2020/2021 1/2 2021. május 26. 14:30 Veszprém Aréna Veszprémi KKFT Csurgói KK 29-26
előző események betöltése

További cikkek

Lőrincz Tamás döntős, jó rajt kajak-kenuban
Lőrincz Tamás döntős, jó rajt kajak-kenuban
Jól rajtoltak a magyar versenyzők a tokiói olimpia kajak-kenu versenyén, a hétfő délelőtti előfutamokban érdekelt hét egység közül hat bejutott a középfutamba, amelyre - akárcsak az adott szám döntőjére - kedden kerül sor. A birkózó Lőrincz Tamás a kötöttfogás 77 kilogrammos súlycsoportjában finalista lett, míg a női kézilabda-válogatott a svédek legyőzésével bejutott a negyeddöntőbe.
Milák ezüstérme, csapataink győzelme – napi összefoglaló
Milák ezüstérme, csapataink győzelme – napi összefoglaló
Milák Kristóf érte el a magyarok közül a legjobb eredményt szombaton a tokiói olimpián, a 200 méter pillangón olimpiai bajnok úszó 100 méter pillangón 49.68 másodperces Európa-csúccsal lett ezüstérmes.
Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott
Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra a tokiói olimpián, miután három vereség után a csoportkör negyedik fordulójában 29-25-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot, szombaton.
Kapuscsere a magyar női kézilabda-válogatottnál
Kapuscsere a magyar női kézilabda-válogatottnál
Janurik Kinga helyére Szikora Melinda került be a magyar női kézilabda-válogatott keretébe a tokiói olimpián.
Kikapott az oroszoktól és nehéz helyzetben a női kézilabda-válogatott
Kikapott az oroszoktól és nehéz helyzetben a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott 38-31-es vereséget szenvedett a címvédő oroszoktól a tokiói olimpián csütörtökön, ezzel nehéz helyzetbe került a csoportból való továbbjutás szempontjából.