2020. december 5.
//
Vilma névnap

Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól

A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.

Gondoljunk egy pillanatra az ökölvívásra: több meneten keresztül csépelik egymást a felek, a mérkőzés végén mégis egymás karjaiba borulnak. Érdekes, nem igaz? Pedig egyébként hihetetlen egyszerű a történet: nem ellenségként, hanem ellenfélként tekintenek a másikra amellett, hogy nagy tiszteletet is tanúsítanak egymás iránt. 

Nagy sikert aratott a Veszprémi Kempo SE szemináriuma - A fénykép jobb oldalán Békési edzőNagy sikert aratott a Veszprémi Kempo SE szemináriuma - A fénykép jobb oldalán Békési edző

Békési Gergely, a Veszprémi Kempo SE vezetőjében is ezért született meg a gondolat, hogy ha már megyénkben úgyis több harcművészeti egyesületnél folyik a munka, akkor rivalizálás helyett miért is ne tanulhatnának inkább egymástól? Elhatározta, hogy még márciusban szervez egy találkozót, csakhogy a vírushelyzet közbeszólt. Egészen a mai napig.

A Weapon Group SC nemzetközi bajnoka, Sipos Regina is bemutatkozottA Weapon Group SC nemzetközi bajnoka, Sipos Regina is bemutatkozott

Szombaton ugyanis már semmi akadálya nem volt annak, hogy az I. Veszprémi K1 és kick-box szeminárium keretein belül harcosok hada látogassa meg az Egyetemi Tornacsarnokot. Közel nyolcvan érdeklődő volt jelen, a legfiatalabbaktól egészen a rutinos mesterekig: nem egyszer akadt rá példa, hogy a kicsik a nagyokkal is "összecsaptak".

A kemposok mellett Veszprémből a Dobos Gergely vezette Weapon Group SC, és Kemény Gyula vezetésével a Thai-box SE is tiszteletét tette, míg a megyéből az ajkai Szilágyi Muay-thai Egyesület is jelen volt. Az országból egyébként Balatonfüredről, Nagyigmándról, de még Bajáról is érkeztek sportolók, akik hazánk egyik legkiemelkedőbb harcosától, az Európa-bajnok Vidákovics Patriktól leshettek el praktikákat.

A veszprémi Kun Marcell segítette Vidákovics bemutatóitA veszprémi Kun Marcell segítette Vidákovics bemutatóit

Az esemény közös bemelegítéssel vette kezdetét, majd különféle kombinációs gyakorlatok után végül sor került rövidebb küzdelmekre is. A résztvevők jó hangulatban, remek tapasztalatokkal gazdagodhattak. Békési Gergely főszervező a vehir.hu-nak reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az eseménnyel akár hagyományt is teremthet: a jövőben más harcművészeteket is bevonna a szemináriumba.  

Képek
Simon Dani

További cikkek

Parádésan bunyóztak a Dobos-tanítványok
Parádésan bunyóztak a Dobos-tanítványok
A fővárosban múlt hétvégén rendezett K1 magyar bajnokságról a veszprémi Weapon Group SC fiatal harcosai egytől egyig éremmel a nyakukban tértek haza.
Mestereket avattak Veszprémben
Mestereket avattak Veszprémben
Kerekes Balázs, Meilinger László, Tőkés Renáta, Gyömörei Gyula és Kurdi Panna veszprémi tékvandósok különleges dan mestervizsgán vettek részt öt a hétvégén.
Tizenkét bajnoki címet szereztek a veszprémi szumósok
Tizenkét bajnoki címet szereztek a veszprémi szumósok
Szigetszentmiklóson rendezték meg a szumó országos bajnokságot és Eb-válogatóversenyt, valamint az U12-es korosztály felkészülési versenyét. A Centrum SE húsz fős csapata huszonöt érmet szerzett.
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Kun Marcell többször is padlóra küldte ellenfelét a fővárosi BSK Crossfightban rendezett küzdősport-gálaesten, amelyen végül még az első menetben TKO-győzelmet aratott Dobos Gergely tanítványa.
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.