Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Mezőkövesd is visszalépett a kézilabda élvonaltól

2020. június 10. 15:44 // Forrás: MTI
A Mezőkövesdi KC vezetősége szerdán bejelentette, hogy a csapat mégsem indul a férfi kézilabda NB I következő idényében.

A klub közleménye emlékeztet rá, hogy a csapat a csonka szezonban biztosította helyét az élvonalban, majd a vezetőség leadta a nevezést a következő szezonra. A visszalépést az indokolta, hogy a klub legjelentősebb szponzora, a városi önkormányzat a koronavírus-járvány miatt átütemezte a csapat számára korábban megítélt 36 millió forintos támogatást, az összeg kifizetése "az önkormányzat pénzügyi lehetőségeinek megfelelően történhet meg".    

A klub illetékesei egyeztettek a városvezetéssel, és azt a tájékoztatást kapták, hogy "bizonytalan ideig nem tudják beütemezni" a támogatás kifizetését. A Mezőkövesdi KC emiatt kezdeményezte, hogy csapatát sorolják vissza a másodosztályba (NB I/B).   

Korábban a Váci KSE visszalépése miatt a magyar szövetség az élvonal mezőnyébe a Veszprémi KKFT csapatát sorolta be, amely vezette a tabellát az előző szezon félbeszakításakor a másodosztály nyugati csoportjában. A borsodiak helyett a keleti listavezető Ceglédi KKSE kerülhet vissza az NB I-be.

Kapcsolódó cikk
Visszavarázsolnák az egykori hangulatot a Március 15. utcai sportcsarnokba
A korosztályos válogatott beálló, Vajda Huba kölcsönbe érkezik Balatonfüredről, az Eger jobbátlövőjét, a veszprémi nevelésű Tóth Attilát azonban szerződtette, míg a Tatabánya kapusával, Borbély Ádámmal is tárgyalásba kezdett a Veszprémi KKFT, amelynek vezetőitől megtudhattuk: biztosan vállalják az élvonalbeli tagságot a 2020/2021-es idényben.
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.