Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Posztján maradhat a női kézilabda-válogatott kapitánypárosa

2020. június 10. 16:35 // Forrás: MTI
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) Danyi Gábort és Elek Gábort kéri fel a női válogatott szövetségi kapitányának.

Az MKSZ szerdai sajtóközleménye szerint az elnökség határozatban fejezte ki szándékát, hogy társ szövetségi kapitányként továbbra is a Győr és a Ferencváros vezetőedzője irányítja a szakmai munkát a női válogatottnál.    

A duót Kim Rasmussen januári menesztését követően nevezte ki a szövetség, megbízatásuk a márciusi, győri olimpiai selejtezőtornára, valamint az azt követő, Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőkre szólt, ám a koronavírus-járvány miatt mindkettő elmaradt.

Danyi Gábort és Elek Gábort kérik fel szövetségi kapitánynak - Fotó: MKSZDanyi Gábort és Elek Gábort kérik fel szövetségi kapitánynak - Fotó: MKSZ

Az MKSZ elnöksége a szerdai határozatában felkérte Pálinger Katalin női szakágért felelős alelnököt és Kirsner Erika női szakágért felelős elnökségi megbízottat, hogy a társ szövetségi kapitány-jelöltekkel a szükséges egyeztetéseket jövő hétfőig folytassa le.

Hamarosan tárgyalunk a két jelölttel, illetve klubjaikkal. Úgy véljük, a jelenlegi helyzetben Danyi Gábor és Elek Gábor a legalkalmasabbak a válogatott vezetésére, klubmunkájuk mellett

- nyilatkozta Pálinger.    

Hozzátette, a tervek szerint a jövő tavasszal sorra kerülő olimpiai selejtezőig, illetve annak sikere esetén a jövő nyárra halasztott tokiói olimpia végéig kötnének szerződést a két edzővel.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.