Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Sporttábor hét turnusban

2020. június 17. 8:36 // Forrás: VEDAC
Június végétől augusztus közepéig minden héten várja a táborozni, mozogni vágyó gyerekeket a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a városi stadionban.

Június 29-től augusztus közepéig hét turnusban lehet jelentkezni a VEDAC nyári atlétikai sporttáboraiba. Mint azt Németh Attila, a klub ügyvezetője elmondta, Porga Gyula polgármesterrel egyeztetve döntöttek úgy, hogy az idén a megszokottnál több turnust hirdetnek meg, ugyanis a koronavírus-járvány miatt sok szülőnek elfogyott a szabadsága.

A VEDAC a tavalyi árain sem emelt, egy hét 19 ezer forintba kerül, amely napi háromszori étkezést, sport- és kézműves foglalkozásokat és egyéb programokat is tartalmaz.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

Esső András táborvezető elmondta, 6-14 éves korig várják a gyerekeket, de nemcsak Veszprémből, hanem a környező településekről is. Előfordult már, hogy egy az Egyesült Államokban élő család, amikor hazalátogatott, akkor a gyerekeket beíratták a táborba, s bár csak a nagyobbik tudott magyarul, nagyon jól érezték magukat. Svájcból is akadtak már résztvevők, jelenleg pedig Veszprémen kívül Zircről, Balatonalmádiból, Szentkirályszabadjáról, Nemesvámosról vannak jelentkezők.

Mivel ez egy atlétikai sporttábor, ezért lehetőséget biztosítunk a gyerekeknek, hogy a lehető legtöbb versenyszámot kipróbálják. Nyilván a kalapácsvetést nem felnőtt szerrel, hanem egy gumikalapáccsal végzik majd, s ugyanígy minden másik számban a gyerekekre méretezett eszközökkel ügyeskedhetnek. Úgy tervezzük, hogy délelőttönként atletizálunk, délután pedig lesz majd kidobó, foci, tollas, röp- és kézilabda, sőt, szeretnék falmászást is beiktatni a foglalkozásokba. Akik szeretnének, azok kézműveskedhetnek is.

A VEDAC-nál fontos szempont, hogy a gyerekek a vakációt minél több fizikai aktivitással töltsék, ehhez a célhoz sporttáborok remekül illeszkednek. A sportfoglalkozások mellett minél több időt igyekeznek a szabadban, friss levegőn, a természetben tölteni, melyre remek adottság a városi stadion területe, de a közelben lévő Gulya-domb és az állatkert is.

Jelentkezni és érdeklődni Esső Andrásnál lehet a +36-20 -7774082-es telefonszámon, valamint a vedac@vedac.hu e-mail címen.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.