Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Strandkézilabda: címvédés veszprémi főszereplőkkel

2020. június 22. 18:00
A hétvégén Alsóörs adott otthont a strandkézilabda-bajnokság idei első fordulójának, egyben a szakág Magyar Kupa küzdelmeinek. A hölgyek mezőnyében az OVB Beachgirls, a férfiaknál pedig a több veszprémi kézist is felvonultató Hír-Sat BHC nyert.

Mint azt Horváth Péter versenyigazgató portálunknak korábban elmondta, a pandémia miatt az idei strandkézilabda-bajnokság a szokottnál rövidebb, mindösszesen hat fordulóból áll. A kvalifikációs versenyeken elért helyezések alapján pontokat gyűjtenek a résztvevő együttesek, akik közül nemenként a legjobb tíz-tíz vehet részt az augusztus elején sorra kerülő döntőben.

Az idei szezon a Magyar Kupával kezdődött a hétvégén Alsóörsön. A kétnapos viadal rangját növelte, hogy a két-két finalista máris jegyet váltott az országos bajnoki döntőbe, a többi helyezett pedig másfélszeres szorzójú kvalifikációs pontokkal gazdagodott a bajnoki versengésben.

Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a résztvevőket – a szokottnál jóval hűvösebb idő mellett az erős szél is nehezítette a játékot –, a kézisek lelkesedésén ez egyáltalán nem látszott. A tizennégy női és tizenhat férfi alakulat két napon át teljes erőbedobással küzdött, színvonalas csatákat láthattak az érdeklődők.

Magabiztosan menetelt a hétvégén a Hír-Sat BHC, amely a fináléban a Duna House Fervas együttesét verte 2:0 arányban, így megvédte címét.

A kupagyőztes soraiban több veszprémi nevelésű kézis – Priczel Bence, Zakics Bence, John András, Kun Attila és Gyene Norbert – is szerepet kapott, továbbá edzőként tevékenykedett a jelenleg sérült Vizes Patrik.

Az ezüstérmes Duna House Fervas BHC csapatában szerepelt a szintén veszprémi Fenyvesi Marcell, aki teremben jelenleg az NB II-es Várpalota játékosa. A 13. helyen végzett Beach Stars alakulatában pedig ott volt Földesi Csaba, aki teremben a Bajnok DSE Nemesvámost erősítette.

A nőknél a OVB Beachgirls diadalmaskodott, amely izgalmas fináléban, szétlövés után gyűrte le az LV Sport Multichem együttesét.

Az eredményhirdetésnél Gulyás István szövetségi kapitány elbúcsúztatta a Telekom Veszprém fiatal játékosát, Melnyicsuk Viktort (Hír-Sat BHC), aki Ukrajnában, a Bajnokok Ligája résztvevő Motor Zaporizzsja csapatában folytatja pályafutását.

A bajnoki kvalifikáció július 4-5-én, Agárdon folytatódik.


Strandkézilabda Magyar Kupa, Alsóörs

Nők:

Döntő: LV Sport Multichem–OVB Beachgirls 1:2 (22-13, 10-11, 6-10)

Végeredmény: 1. OVB Beachgirls, 2. LV Sport Multichem, 3. Farkasvár-Lupa Lake BHC, 4. Glass Stúdió Nyúlon Túl, 5. Strandépítők, 6. Konzultmed-Ladybugs, 7. DESZ-épek SE, 8. Lucky Hands, 9. Szent István SE, 10. MANGO, 11. XVI. kerületi KMSE, 12. XIX. KISZE, 13. New Wave, 14. Strandépítők Junior

All Star-csapat:
Legjobb kapus: Hadfi Gréta – Strandépítők
Legjobb balszélső: Vajda Luca – OVB Beach Girls
Legjobb jobbszélső: Sütő Sára – OVB Beach Girls
Legjobb beálló: Kretz Fruzsina – LV Sport Multichem Szentendre
Legjobb nyúl: Kemenczik Martina – Strandépítők
Legjobb védő: Fórizs Krisztina – Farkasvár Lupa-Lake BHC

Legjobb női játékos: Kretz Fruzsina – LV Sport Multichem Szentendre
Gólkirály: Kretz Fruzsina – LV Sport Multichem Szentendre

Férfiak:

Döntő: Hír-Sat BHC–Duna House Fervas BHC 2:0 (27-16, 23-17)

Végeredmény: 1. Hír-Sat BHC, 2. Duna House Fervas BHC, 3. BSSE, 4. DINAMIT BHC, 5. Strandépítők, 6. SC Squadra Buda, 7. VDK Juniors BHC, 8. Moyra-Budaörs Handball, 9. DINAMIT Győr BHC, 10. Lupa Lake BHC, 11. Kedvenc csapatom, 12. ESNS BHC, 13. Beach Stars BHC, 14. Lupa's Flamingos BHC, 15. Csepel DSE-Sivatagi Vihar, 16. Strandépítők Junior

All Star-csapat:
Legjobb kapus: Kerekes Lőrinc – Dinamit BHC
Legjobb balszélső: John András – Hír-Sat
Legjobb jobbszélső: Gyene Norbert – Hír-Sat
Legjobb beálló: Jordán Bence – Lupa Lake BHC
Legjobb nyúl: Melnyicsuk Viktor – Hír-Sat
Legjobb védő: Lőrik Tamás – Strandépítők

Legjobb játékos: John András – Hír-Sat
Gólkirály: Kuhn Márton – VDK Juniors BHC
Legjobb junior korú játékos: Hermann Ákos – SC Squadra Buda

Forrás: MKSZ


Galéria
Strandkézilabda Magyar Kupa
Zatkalik Dávid
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.