2020. szeptember 22.
//
Móric névnap

Küzdeni fog, hogy visszakerüljön a válogatottba

A Bajnokok Ligáját is megjárt kézilabdakapus, Borbély Ádám szerint a vezetőedző, Tombor Csaba mentalitása kulcs lehet a sikerhez, garancia a bennmaradáshoz. Az NB I-es tagságot kivívó Veszprémi KKFT legújabb igazolása hangsúlyozta: hatvan percen keresztül harapni fogják ellenfeleiket, és ha kell, akkor sorban állnak majd a pofonokért!

Nyolc évvel ezelőtt, tizenhetedik életévét töltötte a debreceni születésű Borbély Ádám, amikor először Veszprémbe került. Az akkori MKB-MVM a fejlődés jegyében kölcsönadta Balatonfüredre. A sors fura fintora, hogy 2014 májusában a veszprémiek kénytelenek voltak visszahívni a kétmérkőzéses bajnoki fináléra, ugyanis Fazekas Nándor megsérült. A korosztályos válogatottak meghatározó alakja a döntő első találkozóján lépett pályára, végül pedig bajnoki címet ünnepelhetett a bakonyi csapattal.

A 2015/2016-os idényt Tatabányán töltötte, utána ismét visszatért városunkba, majd a folyamatos játéklehetőség reményében a Wisla Plockhoz szerződött két évre. A lengyelekkel egyébként a Bajnokok Ligájában is szerepelhetett, a spanyol Barcelona elleni csoportmérkőzésen nyújtott teljesítményével az európai szaksajtó figyelmét is magára irányította. 2019 nyarától ismét a Grundfos kapuját őrizte, március végén azonban a tatabányaiak jelezték az irányába: nem számolnak vele a soron következő idényben.

Érdeklődőből akadt bőven, konkrétumból már annál kevesebb. Megmondom őszintén, szerettem volna ebben az évadban is nemzetközi kupában szerepelni, de olyan megkeresést sajnos nem kaptam, amelyre örömmel mondtam volna igent. Ezzel szemben Tombor Csabával már régebb óta tartottam a kapcsolatot, hiszen dolgoztunk együtt korábban is. Drukkolt, hogy sikerüljön egy rangos alakulathoz kerülnöm, de közben biztosított arról is, hogy bármikor örömmel látna a kötelékükben. Ez pedig nagyon motivált, ahogy az is, hogy közben Fazekas Nándorral is együtt dolgozhatnék

– kezdte a beszélgetést portálunkkal a Veszprémi KKFT legújabb igazolása.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Ádámmal két héttel ezelőtt ült le először tárgyalni a frissen feljutó együttes vezetősége. Amely végül hamar közös nevezőre jutott a kézilabdázóval: a hét elején alá is írták Éles József klubtulajdonossal a szerződést, amelyről megtudhattuk, hogy egy évre szól.

Borbély kiemelte, a 2020/2021-es idénnyel új fejezet kezdődik a karrierjében, hiszen annak ellenére, hogy huszonöt éves, rangidős lesz a csapatban, amelyet a legnehezebb pillanatokban is tudnia kell majd a hátán cipelni. Így nemcsak a fizikális, hanem a mentális fejlődési lehetőség is biztosítva lesz számára.

Teljesen új szerepkör vár rám, ugyanis a sok tehetséges, de fiatal titánnak lelkileg is stabilitást kell majd nyújtanom hátulról. Olyan játékossá szeretnék majd válni, akire bármilyen pillanatban lehet számítani. De azt is látnunk kell, hogy nagyon nehéz megmérettetés előtt állunk, hiszen az élvonal színvonala, gyorsasága, erőssége köszönőviszonyban sincs a másodosztályú bajnoksággal. Itt a védőspecialistáknak ki lesz adva, hogy félemlítsék meg a gyerekeket azért, hogy még véletlenül se érezzék azt, van esélyük a győzelemre, a bennmaradásra. Higgyék el nekem, pedig nagyon is lesz!

"Erre Tombor Csaba személye, mentalitása a garancia!"

Attól egy pillanatig sem tartok, hogy esélytelenek leszünk. Sőt, annak örülnék a legjobban, ha az ellenfeleink félvállról vennének bennünket. Spanyol szisztémában fogunk játszani, ha pedig mindenki betartja a vezetőedző által elvárt utasításokat, akkor sok borsot fogunk törni a riválisaink orra alá. Ahogy említettem is, a mai fiataloknak garancia, kulcs lehet a sikerhez egy olyan edző, mint Tombi. Aki ha netalán bennragadnánk az öltözőben feltüzelné a gárdát, de ha arra lenne szükség, akkor nyugalmat is tudna árasztani. A kapusedző, Nándi szakmai tudása pedig szintén magáért beszél.

"Sorban fogunk állni a pofonokért, megharcolunk majd minden labdáért, hatvan percen keresztül harapni fogunk. Kellemetlen ellenfélnek ígérkezünk, meglepetést akarunk okozni!" – hangsúlyozta a felnőtt válogatottban ez idáig közel húsz alkalommal szereplő kapus, aki nyomatékosította, küzdeni fog érte, hogy ismét magára ölthesse a sportág koronáját, a címeres mezt.

Egy topcsapatban a kapusnak természetesen sokkal könnyebb feladata van, hiszen az előtte álló védőfal is magasabb, acélosabb. Ha valaki viszont válogatott akar lenni, akkor a frissen feljutó, legfiatalabb átlagéletkorú és legalacsonyabb átlagsúlyú csapatban is meghatározó, olykor sorsdöntő teljesítményt kell nyújtania. Egy sportoló legnagyobb álma, hogy a nemzeti alakulat tagja lehessen: küzdeni fogok érte, hogy visszakerülhessek a válogatottba!

Borbély Ádám mellett egyelőre két biztos érkezőről tudunk beszámolni: a korosztályos válogatott beálló, Vajda Huba kölcsönbe érkezik Élesék klubjához, míg az Eger veszprémi nevelésű jobbátlövőjét, Tóth Attilát is sikerült leigazolniuk. Ugyanakkor sajtóberkekben már a Dabas balszélsőjét, Zakics Bencét, valamint a Ferencváros jobbszélsőjét, Szakály Benedeket is szóba hozták lehetséges érkezőként: mindketten veszprémi nevelésű, fiatal kézilabdázók.

A Veszprémi KKFT július 6-án egy kisebb összetartással, felméréssel kezdi felkészülését a következő idényre. Pár nappal később a fiatalok Csehországba utaznak, ahol egy nemzetközi torna keretein belül mások mellett a Balatonfüred, a Tatabánya, és a Komló együttesével is összecsapnak majd.

Simon Dani
Kovács Bálint
Férfi kézilabda NB I, 2020/2021
M GY D V LG KG GK P
1. Telekom Veszprém 4 4 0 0 146 85 61 8
2. MOL-Pick Szeged 4 4 0 0 133 97 36 8
3. Gyöngyös 4 3 0 1 114 103 11 6
4. FTC KN KFT 2 2 0 0 58 43 15 4
5. Grundfos Tatabánya 3 1 1 1 76 78 -2 3
6. Budakalász Kézilabda 5 1 1 3 124 148 -24 3
7. Sport36-Komló 2 1 0 1 55 51 4 2
8. Balatonfüredi KSE 3 0 2 1 74 78 -4 2
9. Veszprémi KKFT 3 1 0 2 75 92 -17 2
10. Orosházi FKSE 3 1 0 2 69 90 -21 2
11. Ceglédi KKSE 3 1 0 2 61 86 -25 2
12. Dabasi KC VSE 2 0 0 2 48 52 -4 0
13. SBS-Eger 1 0 0 1 27 32 -5 0
14. Csurgói KK 3 0 0 3 71 96 -25 0
Utolsó módosítás: tegnap 10:34
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda NB I, 2020/2021 5. 2020. szeptember 30. 16:00 Budakalász, Városi Sportcsarnok Budakalász Veszprémi KKFT
kézilabda Férfi kézilabda NB I, 2020/2021 4. 2020. szeptember 19. 18:00 Veszprém, Veszprém Aréna Veszprémi KKFT Csurgó ELHALASZTVA
kézilabda Férfi kézilabda NB I, 2020/2021 3. 2020. szeptember 11. 17:15 Szeged, Városi Sportcsarnok Szeged Veszprémi KKFT 28-25
kézilabda Férfi kézilabda NB I, 2020/2021 2. 2020. szeptember 9. 20:15 Veszprém, Veszprém Aréna Veszprémi KKFT Telekom Veszprém 21-37
előző események betöltése

További cikkek

„Látva a kapusaink teljesítményét, már nyugodt szívvel nassolhatok!”
„Látva a kapusaink teljesítményét, már nyugodt szívvel nassolhatok!”
Sokat beszélgetünk. Meghallgatjuk egymást, tiszteljük a másik nézőpontját. Négyünk véleményét gyúrjuk eggyé: nem lesz ez másképp a horvát bajnok ellen sem – tudhattuk meg a veszprémi hálóőrök titkát Sterbik Árpádtól, a Telekom kapusedzőjétől a Zagreb elleni csütörtök esti (18.45) idei első hazai BL-meccs előtt.
Egy mérkőzésen dőlhet el a Balatonfüred párharca
Egy mérkőzésen dőlhet el a Balatonfüred párharca
Egy mérkőzésen dőlhet el a szlovén RK Trimo Trebnje és a Balatonfüredi KSE párharca a férfi kézilabda Európa-liga selejtezőjének második fordulójában.
Dujsebajev szegedi oroszlánokra számít
Dujsebajev szegedi oroszlánokra számít
A lengyel bajnok LOMZA Vive Kielce mestere, Talant Dujsebajev arra számít, hogy szerdán este szegedi oroszlánok rontanak majd a csapatára a férfi kézilabda BL csoportkörének második fordulójában.
Szoros győzelem zárt kapuk mögött
Szoros győzelem zárt kapuk mögött
A félidőben még háromgólos volt a lemaradása a házigazda veszprémi kézilabdázónőknek, akiknek végül sikerült fordítaniuk a hévíziek ellen a harmadvonal dél-nyugati csoportjának vasárnapi mérkőzésén.
Férfi kézilabda NB I : teljes a bizonytalanság Komlón
Férfi kézilabda NB I : teljes a bizonytalanság Komlón
A koronavírus-fertőzések miatt szinte teljes a bizonytalanság a Sport36-Komló élvonalbeli férfi kézilabdacsapatánál.