Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szabadtéri koncertsorozat egész nyáron Veszprémben

2020. július 8. 4:00
Márciusban úgy zártak be a szórakozóhelyek, hogy még megtippelni sem lehetett, mikor lehet ismét koncerteket szervezni. Most a veszélyhelyzet végével, de néhány korlátozó intézkedés fenntartásával ismét felgyulladnak a reflektorok. A nyári veszprémi könnyűzenei felhozatalról Muraközy Péter szervezővel beszélgettünk.

A karantén időszaka alatt legfeljebb a Spotify-on, Youtube-on, vagy a közösségi médiában lehetett követni a népszerű magyar könnyűzenei előadók munkásságát. Néhány Facebook-on stream-elt karanténkoncert mellett viszont hónapokig nem lehetett élőben, és ami még fontosabb személyesen találkozni a hazai előadókkal.

Bár a koronavírus miatt meghozott jogos korlátozó intézkedéseknek előzetesen néhány hónapot jósoltak, az év első felében még mindenki csak a homályban tapogatózott, nem volt egyértelmű, hogy mikor érdemes és lehet nekiállni közösségi események szervezésének.

Ilyen tapasztalatai voltak Muraközy Péternek is, aki az Utcazene Fesztivál szervezése mellett az év nagy részében Expresszóba is a magyar mainstream könnyűzenei előadók garmadáját is meghívja.

Márciusban még csak jóslatokba tudtunk bocsátkozni, sok volt a kérdőjel az egész évre nézve, de próbáltunk optimisták maradni és reménykedni. Az viszont minket is meglepett, hogy már júniusban engedélyezték, hogy 500 fős rendezvényekkel zárt terekben is újranyithassunk.

Muraközy PéterMuraközy Péter

A veszélyhelyzet megszűnése után az első komolyabb bulikat ezen a hétvégén rendezik meg az Expresszóban, de nem csak Veszprém ismert klubjában frissült a programfüzet kínálata, a Presszó Kert révén egy új, rögtönzött szabadtéri koncerthelyszín is nyílik Veszprémben.

A Várban a régi piarista gimnázium udvarában szintén építenek egy színpadot, ami előtt koncertenként maximum 500 fő ismét találkozhat az ismert magyar együttesekkel.

Muraközy Péter elmondta portálunknak, hogy a vártnál is nagyobb az érdeklődés ezekre a koncertekre.

A szabadtérnek nagy vonzereje van, főleg a nyári időszakban, arról nem is beszélve, hogy a koncertszerető embereknek már régóta nem volt lehetősége eljutni ilyen rendezvényekre.

Nagyságrendileg 25 könnyűzenei koncertet terveznek a Várba, elsőként pedig július 1-jén a Bagossy Brothers Company érkezik Veszprémbe. De fellép még a nyár folyamán a Wellhello, a Punnany Massif, az Irie Maffia, vagy, hogy veszprémieket is említsünk, a Hősök, a Hollywoodoo és itt tér vissza a Vad Fruttik is.

Eközben az Utcazene Fesztivál szervezése sem állt meg. Veszprém ikonikus nyári eseménye az elsők közt volt, amelyről nem olyan hírek érkeztek, hogy elmarad, hanem augusztus 26-29 között megtartják, ha a járványhelyzet is engedi.

Az Utcazene szervezéséről Muraközy Péter elárulta, hogy bár gőzerővel dolgoznak rajta, több külföldi előadó fellépése is bizonytalan még, hiszen nem tudni, hogy más országokban a nyár folyamán hogyan alakul a vírushelyzet. Mindenesetre, ha a hazai körülmények megengedik, augusztus végén ismét lesz Utcazene Fesztivál.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás A Pannon Várszínház legújabb előadása a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című családi musical. Ehhez kapcsolódóan a teátrum gyermekrajz pályázatot hirdetett. A beérkezett pályaművekből pénteken nyílt kiállítás a színházban, Formákban a világ címmel. ma 16:08 Neccparty-val strartoltak el az idei Gyárkert-programok Gyárkert Neccparty-val strartoltak el az idei Gyárkert-programok Pénteken megnyitotta kapuit Veszprém és a régió egyik legkedveltebb koncerthelyszíne, a Gyárkert Kultúrpark a Neccparty-val. A nyár folyamán színpadra állnak a hazai zenei élet legismertebb és legnépszerűbb előadói, akik előtt tehetséges veszprémi előzenekarok és lemezlovasok melegítik majd be a közönséget. Június 21-től a Gyárkert ad otthont Veszprém minden bizonnyal legszínesebb közösségi terének, a BLOKK Art&Designnak is, ahol egy nagyszerű helyszínen találkozhat majd a kreativitás és a művészet. ma 1:11 17. századi női papucs került elő a veszprémi várnegyed egyik sírjából régészet 17. századi női papucs került elő a veszprémi várnegyed egyik sírjából Közel 400 éves női papucsot és selyemruhát tártak fel a régészek a veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház altemplomának egyik sírjában. A lelet különösen értékes, Magyarországon ugyanis kevés emlék maradt fenn a 16-17. század női és férfi viseleteiből. A restaurált lábbelit a nagyközönség először a Múzeumok Éjszakáján, a Biró-Giczey Házban láthatja, ahol több olyan régészeti leletet is kiállítanak, amely a Veszprémi Főegyházmegye várnegyedbeli, 18 épületet érintő beruházása során került elő. ma 12:32 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. tegnap 11:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.