2020. július 6. // Csaba névnap

Javuló eredmények

2020. június 28. 20:07
A koronavírus-járvány miatt az atlétikai szezon is lerövidült. A kijárási korlátozások feloldása után első versenyeit rendezte a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC): a dobópálya felújítása miatt Tapolcán tartottak két kalapácsvető viadalt is.

Az önmagában nem szokatlan, hogy a VEDAC Tapolcán rendez kalapácsvető versenyt, hiszen a hagyományos dr. Papp Pál – Csermák József Emlékversenyt a VEDAC szokta rendezni Tapolcán, ezúttal azonban a veszprémi dobópálya felújítása miatt élvezhette Tapolca vendégszeretetét a VEDAC Dobóakadámiájának csapata. A koronavírus járvány okozta forráshiány miatt a helyi önkormányzat térítésmentesen biztosította a veszprémi dobóatléták számára a létesítményegységeket, valamint a VEDAC és a Tapolcai Sportakadémia lebonyolító csapatának minden tagja társadalmi munkában végezte el a feladatát.

Czeller Gábor - Fotó: VEDACCzeller Gábor - Fotó: VEDAC

Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója elmondta, több kimagasló eredmény is született, bár a második erőpróbán a viharos erejű szél alaposan megnehezítette a résztvevők dolgát.

Az első héten Czeller Gábor érte el a legjobb eredményt, 68,89 méteres egyéni csúcsot dobott, amely kifejezetten jónak mondható, de akkor sem lepődnénk meg, ha a következő hetekben 70 méter fölé jutna. Ez az eredmény igen biztató a jövő évi U23-as Európa-bajnokság előtt, főleg annak ismeretében, hogy az előző öt korosztályos kontinens-vetélkedőn 69 méteres eredmény elég volt a legjobb nyolc közé jutáshoz

– tudtuk meg a szakmai vezetőtől.

Csatári Jázmin - Fotó: VEDACCsatári Jázmin - Fotó: VEDAC

Csekő Miklós 66,10 méterig jutott az ifjúsági korosztályban, ezzel az európai ranglista tizedik helyére lépett fel. A lányoknál Csatári Jázmin teljesített remekül 63,35 méteres eredményével megerősítette helyét korcsoportjában az európai ranglista harmadik helyén.

Eredmények

I. verseny (2020.06.13.)

Férfi. Felnőtt: 1. Czeller Gábor 68,89, 3. Cserháti Simon 58,84. Junior: 2. Minyó Bence 63,46. Ifjúsági: 1. 2. Csekő Miklós 66,10, 3. Görföl Benedek 50,26. Női. Felnőtt: 1. Orbán Éva 63,79, 2. Gombás Petra 55,01, 3. Csatári Jázmin 49,71. Ifjúsági: 1. Csatári Jázmin 63,25, 2. Fertig Fanni 47,74. Újonc: 1. Fertig Fanni 59,36.

II. verseny (2020.06.20.)

Férfi. Felnőtt: 2. Czeller Gábor 67,66. Junior: 3. Minyó Bence 62,37. Ifjúsági: 2. Csekő Miklós 63,77, 3. Görföl Benedek 51,06. Női. Felnőtt: 1. Orbán Éva 63,20, 2. Gombás Petra 55,94. 3. Csatári Jázmin 49,37. Ifjúsági: 1. Csatári Jázmin 62,12, 2. Fertig Fanni 47,76. Újonc: 1. Fertig Fanni 52,40.

vehir.hu

További cikkek

Közel ötven éve fennállt a csúcs, Kövér Fanni megdöntötte
Közel ötven éve fennállt a csúcs, Kövér Fanni megdöntötte
Mozsdényi Dávid és Máhl Krisztián tanítványa gerelyhajítás után szombaton diszkoszvetésben is kvalifikálta magát az őszi, a kelet-afrikai régióban rendezendő junior világbajnokságra. A tizenhat éves tehetség közben a 43 éve fennálló Veszprém megyei ifjúsági csúcson is javított: 49,26 méteres eredményével az európai ranglista vezető pozícióját megerősítette, a világranglistán pedig előlépett a harmadik helyre.
SVSE: Varga Gréta 24 éve fennálló csúcsot döntött meg
SVSE: Varga Gréta 24 éve fennálló csúcsot döntött meg
A tizenhat éves veszprémi reménység, az SVSE egyéni csúcsok versenysorozatának első, csütörtöki állomásán 24 éve fennálló országos ifjúsági csúcsot döntött meg 5000 méteren. Tóthné Stupián Anikó fiatal tanítványa páratlan teljesítményével kvalifikálta magát az idei, kenyai junior világbajnokságra is.
Két országos csúcs gerelyhajításban
Két országos csúcs gerelyhajításban
Mindkét számában, gerelyhajításban és diszkoszvetésben is új egyéni csúcsot ért el Kövér Fanni. A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolója ráadásul előbbi számban két új országos ifjúsági csúcsot is felállított.
Kövér Fanni a VEDAC legnagyobb reménysége
Kövér Fanni a VEDAC legnagyobb reménysége
Önköltségén, családja és edzője társaságában utazott el múlt hétvégén Kövér Fanni a Gödöllőn rendezett atlétikai versenyre, hogy a nyári szezon első megmérettetésén megközelíthesse eddigi legjobb eredményét. Ehhez képest a VEDAC tizenhat éves reménységének gerelyhajításban két országos csúcsot is sikerült megdöntenie úgy, hogy közben kvalifikálta is magát az idei, kenyai junior világbajnokságra.
Sporttábor hét turnusban
Sporttábor hét turnusban
Június végétől augusztus közepéig minden héten várja a táborozni, mozogni vágyó gyerekeket a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a városi stadionban.
2020. július 6. // Csaba névnap