Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
20°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
20°C

Az élvonalban folytatja a veszprémi labdarúgó

2020. július 14. 11:20
A VFC USE egykori növendéke, Kun Bertalan kettő plusz egy éves szerződést kötött az NB I-es Zalaegerszeg csapatával. A középpályás portálunknak elárulta, alig várja, hogy saját hazája élvonalában bizonyíthasson.

A vehir.hu májuban hosszabban is beszélgetett a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás SE huszonegy éves ígerétével, Kun Bertalannal jövőbeli terveiről, cáljairól.

Kapcsolódó cikk
Az élvonalban bizonyítana a veszprémi labdarúgó
Közel tíz évet futballozott Hollandiában, közben végigjárta a magyar korosztályos-válogatottakat. A PSV Eindhoven U23-as csapatának a felnőtt másodosztályban elért harmadik helyéhez góllal járult hozzá a tavalyi évadban. Anyanyelvi szinten beszél hollandul is, ő mégis saját hazáját választotta. A VFC USE nagy ígéretével, Kun Bertalannal beszélgettünk.

A bal lábas támadóközéppályás, aki balszélsőként és balhátvédként is bevethető, akkor úgy fogalmazott, azért tért haza Hollandiából, hogy Magyarországon küzdhessen meg az első osztályú szereplésért. Kelemen Miklós és Kozma Csaba tanítványa már tizenkét éves korában kikerült a Benelux államba, ahol PSV Eindhoven utánpótlásában pallérozódott, miközben végigjárta a magyar korosztályos válogatottakat is. A PSV-vel 2016-ban U17-es, 2018-ban U19-es holland bajnoki címet szerzett.

Kun a 2019/2020-as idény kezdetén csatlakozott az ETO FC Győrhöz, amely kötelékében tizenegy NB II-es bajnokin és egy Magyar Kupa-mérkőzésen lépett pályára az elmúlt idényben. Az egy plusz egyéves szerződése azonban nyáron lejárt a Rába-partiakkal, így ismét szabadon igazolható játékossá vállt a piacon.

Kun Bertalan az élvonalbeli ZTE színeiben folytatjaKun Bertalan az élvonalbeli ZTE színeiben folytatja

Mint az pedig a hét elején kiderült, Kun a soron következő, 2020/2021-es idényben már az első osztályú labdarúgóbajnokságban küzdhet tovább az álmaiért. Ugyanis a ZTE FC hivatalos honlapján hírül adta: kettő plusz egy évre évre szóló szerződést írtak alá Kun Bertalannal. 

"Várom az újabb kihívást, hiszen szeretnék a magyar élvonalban több, eredményben gazdag szezont véghez vinni. Úgy gondolom, ehhez tökéletes helyre kerültem: örömmel csatlakoztam a Zala megyeiekhez, akik az elmúlt idényben bizonyították, hogy megállják a helyüket az élvonalban. A jövőben azon leszek, hogy ahol és amivel csak tudom segítsem a kék-fehéreket!"

– nyiltakozta portálunknak a veszprémi születésű labdarúgó.

A Zalaegerszegi TE 2012-ben kiesett az NB I-ből, 2019-ben sikerült kivívnia a feljutást. Az elmúlt idényben a tizenkét csapatos bajnokságban elért hetedik pozíciójával pedig a bennmaradást is magabiztosan elérte a Zete, amelynek vezetőedzői pozícióját – Márton Gábor a Vidihez való távozása után – immár Boér Gábor látja el.

Simon Dani
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.