Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-1°C
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-1°C

Útszakasz újult meg Bándon

2020. július 28. 4:00
A Magyar Falu Program keretében 1 km hosszan, Bánd településhatárától a Kakukk vendéglőig újított fel útszakaszt a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A kormány által indított Magyar Falu program finanszírozásából valósult meg 1 kilométernyi útszakasz-felújítás Bándon. A településhatártól a Kakukk vendéglőig tartó beruházás költsége 45 millió forint volt, a munkálatok az előkészítéstől kezdve az utómunkálatokig két hétig tartottak.

A felújítást végző Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója, Fekete János a csütörtök délelőtti átadón közölte: összesen 1065 folyóméter hosszon avatkoztak be, a profilmarás után 5 cm vastag aszfaltréteget építettek be. A társaság a megyében összesen 1630 kilométernyi utat kezel.

Bánd polgármestere, Steigervald Zsolt szerint egy rég várt beruházás valósult meg a Magyar Falu Programnak köszönhetően, amely azért különösen fontos, hisz a jövőben ezen az útszakaszon vezet majd a Veszprém felé tartó kerékpárút.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Magyar Falu programról elmondta: az idei évben első körben 50 milliárd forintból újultak meg utak országszerte. Ezt az összeget később 7 milliárd forinttal megnövelték, így a bándi beruházást is végre tudták hajtani. Hangsúlyozta: a Magyar Falu Program nagy lehetőség a települések számára, csak Bánd tavaly több mint 18 millió forintból fejlesztett, idén pedig mintegy 15 millió forintot nyert az önkormányzati közösségi tér kialakítására.

- Mindegyik pályázati kiírással az a cél, hogy a helyiek életminőségét növeljük és vonzóvá tegyük a vidéki életet - mondta.

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.