Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Biztató eredmények az ob-k előtt

2020. július 29. 19:01 // Forrás: VEDAC
Honti Marcell a felnőtt mezőnyben bizonyított, Szigeti Csongor pedig újra 11 másodpercen belül futott a 36. Honvéd Kupán.

A mögöttünk hagyott hétvégén a fővárosi Iharos pályán rendezték meg a 36. Honvéd Kupát, ahol a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) feltörekvő fiatalokat indított.

Szigeti Csongor a 100 méteres selejtezőben új szezoncsúcsnak örülhetett, s a 10.94 másodperccel a döntőben is rajthoz állhatott, ahol 11.04-es idővel a hatodik helyen zárt.

Szigeti Csongor (sárga mezben) kiválóan szerepelt - Fotó: VEDACSzigeti Csongor (sárga mezben) kiválóan szerepelt - Fotó: VEDAC

Honti Marcell a felnőttek között bizonyított 1500 méteren, és remek eredményével előrelépett az ifik magyar ranglistáján a második helyre. A felnőttek között összetettben a tizenötödik helyezést érte el 4:08.28 perces új egyéni rekorddal, viszont ezzel az idővel az ifik között második helyen végzett. Ráadásul az ifjúsági magyar ranglistán is előrelépett az előkelő második pozícióba.

A férfiak magasugró számában Sántik Dávidot kell megemlíteni, aki nyolcadik helyen zárt 1.95 méterrel.

Női gerelyhajításban Till Adél 37.51 méterrel, új egyéni csúccsal a negyedik helyen zárt.

A VEDAC atlétái számára az augusztusi hónap a korosztályos országos bajnokságokról fog szólni, ahol nemcsak dobó, hanem ügyességi és futó számokban is megméretik magukat a versenyzők.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.