2021. február 27.
//
Ákos, Bátor névnap

Dzsesszre futhattak, rozéval hidratálhattak

Hetedik alkalommal is több mint félezren vállalták, hogy teljesítik városunk kultikus futóversenyét, a Veszprém Félmaratont, amely megmérettetést nemcsak a szokatlan, késő esti rajt, hanem a Rozé Rizling Jazz Napok aláfestése is felejthetetlenné tett szombaton.

A VII. Veszprém Fémaraton résztvevőit a szombat esti rajt sem akadályozhatta meg abban, hogy egy futóverseny keretében helytörténeti kirándulást tegyenek a Bakony szívében. A rendezvény hetedik alkalommal is több mint félezer érdeklődőt mozgósított: gyerekek, barátok, családok is részt vehettek a programon, ahogy élsportolók is. 

A versenyzők azt esti órákban is gyönyörködhettek városunk szakaszaibanA versenyzők azt esti órákban is gyönyörködhettek városunk szakaszaiban

A vállalkozóknak lehetőségük volt megválasztani, milyen hosszúságú távon indulnak, illetve, hogy egyéniben, vagy váltóban vágnak neki a megmérettetésnek; a gyerekek külön korosztályokba besorolva, több távon is bizonyíthattak. A Rozé Rizling Jazz Napok zenei aláfestése pedig csak tovább tetézte a páratlan városi hangulatot.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő az MLSZ Veszprém megyei igazgatója, Finta Péter társaságában teljesítette a félmaratontOvádi Péter országgyűlési képviselő az MLSZ Veszprém megyei igazgatója, Finta Péter társaságában teljesítette a félmaratont

A korábbi évekhez hasonlóan a versenyzők a Malomkertből indulva a Szerelem-szigeten, a Pajtakerten, az Erzsébet-ligeten, valamint az egyetemi városrészren is végig haladtak, de a Völgyhídról és vár végén emelkedő Szent István király és Gizella királyné szobráról sem feledkezhetünk meg, mint érintési pontról.

A királyi pár kicsinyített mását is figyelmes, aprólékos kidolgozás jellemezteA királyi pár kicsinyített mását is figyelmes, aprólékos kidolgozás jellemezte

Utóbbi egyébként azért is fontos, mert idén megyeszékhelyünk szimbolikus szobra adta a befutóérem dizájnját, amellyel a szervezők a nemzeti ünnepünkről, az augusztus 20-i államalapításról is megemlékeztek. A futóverseny végeztével pedig a célbaérők teljes joggal hidratálhattak egy kellemes rozé, vagy rizling társaságában.

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

ITM: több mint ezer elektromos kerékpár vásárlását támogatja a kormány
ITM: több mint ezer elektromos kerékpár vásárlását támogatja a kormány
Több mint ezer újabb elektromos kerékpár vásárlását támogatja a kormány a legutóbb zárult pályázati forduló eredményeként - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.
Eplényben húszezer általános iskolás ismerkedhet meg ingyen a síeléssel
Eplényben húszezer általános iskolás ismerkedhet meg ingyen a síeléssel
Húszezer általános iskolás diák számára válik elérhetővé az ingyenes síelés és a hódeszkázás Eplényben a 2020/21-es szezonban.
Pénteken rajtol a 12. Országfutás
Pénteken rajtol a 12. Országfutás
Péntektől jövő vasárnapig tart a 12. Országfutás elnevezésű szabadidősportos rendezvény.
Nagy László teljesítette élete első maratoniját
Nagy László teljesítette élete első maratoniját
Sikeresen teljesítette a SPAR Budapest Maraton negyvenkét kilométeres távját a korábbi válogatott kézilabdázó Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója.
Hirtelen kinőtt a földből egy játszótér
Hirtelen kinőtt a földből egy játszótér
Pár hete Veszprémben a Jutas Vitéz kilátó melletti területen az arra járóknak már feltűnhetett, hogy egyik pillanatról a másikra felépítettek egy játszóteret. Megkerestük a terület fenntartóját, akitől megtudtuk, hogy a játszótérrel még nem értek véget a szabadtéri fejlesztések.