Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Dzsesszre futhattak, rozéval hidratálhattak

2020. augusztus 24. 4:15
Hetedik alkalommal is több mint félezren vállalták, hogy teljesítik városunk kultikus futóversenyét, a Veszprém Félmaratont, amely megmérettetést nemcsak a szokatlan, késő esti rajt, hanem a Rozé Rizling Jazz Napok aláfestése is felejthetetlenné tett szombaton.

A VII. Veszprém Fémaraton résztvevőit a szombat esti rajt sem akadályozhatta meg abban, hogy egy futóverseny keretében helytörténeti kirándulást tegyenek a Bakony szívében. A rendezvény hetedik alkalommal is több mint félezer érdeklődőt mozgósított: gyerekek, barátok, családok is részt vehettek a programon, ahogy élsportolók is. 

A versenyzők azt esti órákban is gyönyörködhettek városunk szakaszaibanA versenyzők azt esti órákban is gyönyörködhettek városunk szakaszaiban

A vállalkozóknak lehetőségük volt megválasztani, milyen hosszúságú távon indulnak, illetve, hogy egyéniben, vagy váltóban vágnak neki a megmérettetésnek; a gyerekek külön korosztályokba besorolva, több távon is bizonyíthattak. A Rozé Rizling Jazz Napok zenei aláfestése pedig csak tovább tetézte a páratlan városi hangulatot.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő az MLSZ Veszprém megyei igazgatója, Finta Péter társaságában teljesítette a félmaratontOvádi Péter országgyűlési képviselő az MLSZ Veszprém megyei igazgatója, Finta Péter társaságában teljesítette a félmaratont

A korábbi évekhez hasonlóan a versenyzők a Malomkertből indulva a Szerelem-szigeten, a Pajtakerten, az Erzsébet-ligeten, valamint az egyetemi városrészren is végig haladtak, de a Völgyhídról és vár végén emelkedő Szent István király és Gizella királyné szobráról sem feledkezhetünk meg, mint érintési pontról.

A királyi pár kicsinyített mását is figyelmes, aprólékos kidolgozás jellemezteA királyi pár kicsinyített mását is figyelmes, aprólékos kidolgozás jellemezte

Utóbbi egyébként azért is fontos, mert idén megyeszékhelyünk szimbolikus szobra adta a befutóérem dizájnját, amellyel a szervezők a nemzeti ünnepünkről, az augusztus 20-i államalapításról is megemlékeztek. A futóverseny végeztével pedig a célbaérők teljes joggal hidratálhattak egy kellemes rozé, vagy rizling társaságában.

Simon Dani
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.