Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új évadot nyitott a Petőfi Színház

2020. augusztus 28. 4:00 // Forrás: Petőfi Színház
Pótolta az elmaradt előadásokat és már a következő évadra koncentrál a Veszprémi Petőfi Színház.

Szédítő tempót diktált az elmúlt hónapokban a Veszprémi Petőfi Színház. A teátrum márciusban zárta be a kapuit a járványhelyzet miatt, amikor pedig nyár elején újra lehetségessé vált előadásokat tartani, azonnal nekiláttak az elmaradt előadások pótlásának. De ennél is többet tettek: megrendezték az érékzenyítő fesztiváljukat és a tematikus operettfesztiváljukat is, így szinte minden, az előző évre kitűzött vállalásukat teljesítették – nem is beszélve arról, hogy a karantén idején is aktívan dolgoztak mind a kultúra terjesztésében, mind a vírus elleni küzdelem terén. A hétfői évadnyitó társulati ülésen a múlt nehézségei mellett azonban már inkább a következő évad kihívásai kerültek előtérbe.

Brányi Mária, a fenntartó Veszprém Megyei Jogú Önkormányzat alpolgármestere elismeréssel szólt a színház teljesítményéről. – Példamutató munkát végeztek, emelte ki és a jövő évadra korlátozások nélküli időszakot kívánt, bár utalt arra, hogy az őszi időszak még tartogathat megszorításokat.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a Veszprémi Petőfi Színház a kultúra mellett jelentős értéket is közvetít, néklülözhetetlen a társadalmi szerepvállalása, amelyről minden alkalommal örömmel és büszkén beszél. Fontos számára, hogy a kistelepülések lakóira is gondoltak a nehéz időkben és elvitték hozzájuk a színház feltöltő erejét. Végezetül egy Képviselői Emléklapot nyújtott át a Veszprémi Petőfi Színháznak a pandémia alatt tanúsított kiemelkedő felelősségvállalás és helytállás elismeréseként.

A társulati ülésen különféle díjakat is átadtak. A Veszprémi Petőfi Színház hűségóráját – amely 10 évet meghaladó társulati tagság után kerül adományozásra - Osváth Ibolya fodrász és Nádasy Gábor karbantartó vehette át, illetve „extra” hűségdíjasként Homoki Ilona kapta, aki jelenleg nézőtéri dolgozó, de már 1976-ben a színház munkatársa volt, majd varrodavezetőként ment nyugdíjba. 

A legkiemelkedőbb színészi teljesítményt nyújtó művésznek adható Latinovits-díjat Módri Györgyinek ítélte oda a társulat, a művészeti munkát kiemelkedő módon segítő elismerést, a Medgyaszay-díjat pedig Kósa Tímea kellékes kapta. Az Évad nézője - aki a legtöbb előadást látta a Veszprémi Petőfi Színházban - Villám Attila lett.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.