2022. december 2.
//
Melinda névnap

Új évadot nyitott a Petőfi Színház

2020. augusztus 28. 4:00
Pótolta az elmaradt előadásokat és már a következő évadra koncentrál a Veszprémi Petőfi Színház.

Szédítő tempót diktált az elmúlt hónapokban a Veszprémi Petőfi Színház. A teátrum márciusban zárta be a kapuit a járványhelyzet miatt, amikor pedig nyár elején újra lehetségessé vált előadásokat tartani, azonnal nekiláttak az elmaradt előadások pótlásának. De ennél is többet tettek: megrendezték az érékzenyítő fesztiváljukat és a tematikus operettfesztiváljukat is, így szinte minden, az előző évre kitűzött vállalásukat teljesítették – nem is beszélve arról, hogy a karantén idején is aktívan dolgoztak mind a kultúra terjesztésében, mind a vírus elleni küzdelem terén. A hétfői évadnyitó társulati ülésen a múlt nehézségei mellett azonban már inkább a következő évad kihívásai kerültek előtérbe.

Brányi Mária, a fenntartó Veszprém Megyei Jogú Önkormányzat alpolgármestere elismeréssel szólt a színház teljesítményéről. – Példamutató munkát végeztek, emelte ki és a jövő évadra korlátozások nélküli időszakot kívánt, bár utalt arra, hogy az őszi időszak még tartogathat megszorításokat.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a Veszprémi Petőfi Színház a kultúra mellett jelentős értéket is közvetít, néklülözhetetlen a társadalmi szerepvállalása, amelyről minden alkalommal örömmel és büszkén beszél. Fontos számára, hogy a kistelepülések lakóira is gondoltak a nehéz időkben és elvitték hozzájuk a színház feltöltő erejét. Végezetül egy Képviselői Emléklapot nyújtott át a Veszprémi Petőfi Színháznak a pandémia alatt tanúsított kiemelkedő felelősségvállalás és helytállás elismeréseként.

A társulati ülésen különféle díjakat is átadtak. A Veszprémi Petőfi Színház hűségóráját – amely 10 évet meghaladó társulati tagság után kerül adományozásra - Osváth Ibolya fodrász és Nádasy Gábor karbantartó vehette át, illetve „extra” hűségdíjasként Homoki Ilona kapta, aki jelenleg nézőtéri dolgozó, de már 1976-ben a színház munkatársa volt, majd varrodavezetőként ment nyugdíjba. 

A legkiemelkedőbb színészi teljesítményt nyújtó művésznek adható Latinovits-díjat Módri Györgyinek ítélte oda a társulat, a művészeti munkát kiemelkedő módon segítő elismerést, a Medgyaszay-díjat pedig Kósa Tímea kellékes kapta. Az Évad nézője - aki a legtöbb előadást látta a Veszprémi Petőfi Színházban - Villám Attila lett.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Alvaro Soler és Norah Jones a VeszprémFest 2023-as fellépői között
Alvaro Soler és Norah Jones a VeszprémFest 2023-as fellépői között
Bejelentették a Veszprémfest 2023-as fellépőit, megindult a jegyértékesítés a fesztivál honlapján.
Jazzpiknik: Rick Astley újra eljön Paloznakra
Jazzpiknik: Rick Astley újra eljön Paloznakra
Nik West, Rick Astley, a Thievery Corporation, a Dirty Loops és az Incognito is fellép a jövő évi Paloznaki Jazzpikniken. A tizenegyedik alkalommal megszervezett fesztivál 2023. augusztus 3-től 5-ig tart a Balaton-felvidéken - közölték a szervezők kedden.
Ezen a héten is a zene a főszereplő Veszprémben
Ezen a héten is a zene a főszereplő Veszprémben
A hazai zeneipar legnagyobb konferenciája, a legígéretesebb magyar előadók ingyenes koncertjei, az UNESCO Zenei Városok találkozója, évadnyitó koncert és zenei nevelésre fókuszáló szeminárium - mindez ezen a héten történik Veszprémben, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával.
A Hősök kapuja a veszprémi vár középkori történetének kincsestára
A Hősök kapuja a veszprémi vár középkori történetének kincsestára
Elkészült a Laczkó Dezső Múzeum legújabb attrakciója, amelynek a veszprémi Vár bejáratánál lévő Hősök kapuja ad otthont. Az itt berendezett kiállítás a Vár történetét mutatja be kifejezetten az Árpád-korra, valamint a török időkre fókuszálva.
A veszprémi kulturális folyóiratok mutatkoztak be a Cserháti Könyvszalon rendezvényén
A veszprémi kulturális folyóiratok mutatkoztak be a Cserháti Könyvszalon rendezvényén
Hétfő délután a Kölcsey Ferenc Könyvesboltban beszélgettek a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület és a könyvesbolt közösen szervezett Cserháti Könyvszalon rendezvény-sorozatának vendégei.