Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 28. Emil, Csanád
Veszprém
19°C
2024. május 28. Emil, Csanád
Veszprém
19°C

Két VEDAC-ost tüntetett ki a szövetség

2020. augusztus 30. 10:37 // Forrás: VEDAC
Esső Andrásra és Szemán Jánosra lehet büszke a VEDAC közössége a Magyar Atlétikai Szövetség elismerései révén.

A Magyar Atlétikai Szövetség 2020. évi küldöttgyűlésén, augusztus 29-én két VEDAC-os aktíva szakmai munkáját ismerte el.

A Magyar Atlétikai Szövetség dicsérő oklevelében részesítették Esső Andrást, a VEDAC utánpótlás-edzőjét, aki az egyesületi edzések mellett kölyökatlétika csoportokat vezet iskolai keretek között. Öt veszprémi és Veszprém környéki iskolában 300 gyerekkel ismerteti meg heti rendszerességgel az atlétika sportág alapjait.

András a veszprémi U11, U13 Sport XXI. versenyek szervezője, a Sport XXI. program veszprémi koordinátora, valamint a legtöbb VEDAC-os verseny előkészítésében, lebonyolításában is aktívan részt vesz.

Esső András és Szemán János - Fotó: VEDACEsső András és Szemán János - Fotó: VEDAC

A Magyar Atlétika Utánpótlásáért díjban részesült Szemán János, a VEDAC közép-, hosszútávfutó edzője, aki versenyzőként, majd 1992 óta edzőként a klub tagja. Tanítványai rendszeres résztvevői, helyezettjei a korosztályos országos bajnokságoknak. Atlétái megtalálják az egyensúlyt az élet különböző területein, János maximálisan odafigyel az életkornak megfelelő edzésterhelés és a tanulmányi eredmények fontosságára.

Nagy figyelmet fordít a „kis iskolák” versenyrendszerében, hátrányos településeken feltűnő tehetségek gondozására is. A VEDAC mezei és utcai futóversenyeinek pálya előkészítését, a versenybíráskodást is ugyanilyen lelkesen végzi. Társadalmi munkában sokat dolgozik az egyesület mindhárom szakágának edzéskörülményeinek javításán.  Az idősebb versenyzői közül a legeredményesebb tanítványa Kovács Tamás, aki a londoni olimpián indult maratoni futásban.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.