2021. június 19.
//
Gyárfás névnap

Éllovasi álmokat szövöget az Almádi?

A VEHIR.HU megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában a vendéglátó Pétet könnyűszerrel fektette két vállra a Balatonalmádi, ugyanakkor a Tapolca és a Tihany sikerrel őrizte meg hibátlan mérlegét.

Szokás szerint már a harmadik percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat Burcsik Martin személyében Péten, a negyedik forduló szombati rangadóján (a tavalyi idényben Füreden, majd az előző fordulóban az Ajka Kristály ellen is a 3. percben lőtte a góljait a támadó középpályás).

Maga a mérkőzés szokásos almádi rohamokkal indult. Helyenként korszerű játékkal uralták a pályát a tópartiak. Már a harmadikban – okos passzjáték után – Hoffer Levente ügyesen ugratta ki Burcsik Martint, aki egy védővel a nyakán laposan lőtte be a labdát a hosszú alsó sarokba Varga kapus mellett (0-1).

Továbbra is támadásban maradtak a vendégek: Horváth elfutott a jobb szélen, majd ügyesen Kelemenhez adta a labdát, aki a tizenhatoson belül, az ötös sarkáról élesen keresztbe lőtte a labdát, amelyre Burcsik futott a védő Vajdával együtt. Utóbbi meg akarta előzni Burcsikot, de a labda a lábáról a saját kapujába gurult: öngól! (0-2).

Hegedüs Ábel (24) komoly erősítést jelentett az almádiak számára (archív fénykép)Hegedüs Ábel (24) komoly erősítést jelentett az almádiak számára (archív fénykép)

A folytatásban sem lazított az Almádi csapata. Feltolták a védekezésüket, uralták a középpályát. Hol hosszú egyenes passzokkal, hol szélsőjátékkal futtatták a hazaiakat. A 24. percben Hegedüs, Horvát és Bodnár volt a labda útja, aki Varga kapujától jó húsz méterre lövésre szánta el magát. A játékszer a hazai kapu jobb felső sarkában kötött ki a meglepett Varga kapus mellett (0-3). Az első félidő hátralévő részében is a főszerepet a vendégek játszották a statiszta szerepre kárhoztatott hazaiak mellett.

A fordulás után szinte felbillent a pálya, szemre tetszetősen, de kevésbé hatékonyan támadott a BSE. Kozma edző pályára küldte a villámgyors Varga Pétert és Gerit. Varga a támadásokat erősítette, Geri pedig stabilizálta a védelmet. A 69. percben Varga elfutott a jobb szélen, befelé húzódva a büntetőpont magasságából kapura lőtt. A labda a kapus és a kapufa között a hálóban kötött ki (0-4).

A mérkőzést jól jellemzi az, hogy Borda Patriknak nem volt védeni valója, annak ellenére, hogy a pétiek igyekeztek támadni, de már az almádi középpályán fennakadtak, nem is beszélve az almádiak kimagasló labdabirtoklási százalékáról.

Tudósított: Pozsgai Miklós

Veszprém megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 4. forduló:
Péti MTE–Balatonalmádi SE 0-4 (0-3)
Pét, 80 néző. Vezette: Nagy József (Szabó Z., Szabó L.)
Péti MTE: Varga – Kun (Buda, 78.) Pálfi, Marton, Gál (Fazekas, 88.) – Szőke, Rados, Vajda, Morina – Ódor, Győri. Vezetőedző: Nagy Krisztián- 
Balatonalmádi SE: Borda – Kiss (Szűcs, 60.) Hoffer D., Mátyás (Varga, 60.) – Hoffer L., Burcsik, Kelemen, Bodnár (Geri, 69.) – Bencsik, Horváth, Hegedűs. Vezetőedző: Kozma Csaba.
Gólszerzők: Burcsik (3.), Bodnár (24.), Varga (69.) ill. Vajda (14., - öngól)


További eredmények a negyedik fordulóból:

Szeptember 5. (szombat) 16.30

TIAC VSE–Badacsonytomaji SE 4-1 (1-1)
Gólszerzők: Ludvig (21.), Tóth (60.), Szabó (74.), Falati (77.) ill. Mékli (45.)

Tihanyi FC–Magyarpolány SE 6-1 (2-0)
Gólszerzők: Barcza (16.), Kovács (45.), Nemes (51.), Király (58., 67.), Burgyán (77.) ill. Bencsik (61.)

Devecser SE–Úrkút SK 0-4 (0-1)
Gólszerzők: Márton (39.), Kakas (62.), Udvardi (64.), Haman (72.)

Gyulafirátót SE–Várpalotai BSK 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Hardi (74.) ill. Csapó (90.)

Ajka Kristály–Füzfői AK 4-1 (1-1)
Gólszerzők: Szabó P. (16.) ill. Szarka (26.), Györkös (54.), Bakó (59.), Szabó Z. (74.)

Szeptember 6. (vasárnap) 16.30

Csetény SE–Herendi PSK 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Benedek (10.), Molnár (53.) ill. Kaufman (18.)

Szabadnapos volt: Sümeg VSE

Így állnak a csapatok:

Tabella: adatbank.mlsz.hu

vehir.hu
Szalai Csaba