2022. október 4.
//
Ferenc névnap

Karanténba került egy osztály a Báthoryban

Egyre több oktatási intézményben üti fel a fejét a koronavírus, ami miatt Veszprémben és a megyében is több helyett  karanténra vagy átmeneti bezárásokra van szükség.

Tegnap a veszprémi Báthory István Iskola Facebook-oldalán osztotta meg a hírt Barták Péterné igazgató, miszerint iskolájukban is karantént rendeltek el. 

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya telefonos megkereséssel tájékoztatott, hogy iskolánk egy pedagógusa és egy szülő covid tesztje pozitív lett. Így elrendelték egy alsós osztályunk karanténba helyezését - írják az oldalon.

vehir.hu

További cikkek

Minden szál Veszprémben ér össze
Minden szál Veszprémben ér össze
Vannak meghatározó helyek az életünkben, amelyek összekötik a legfontosabb történéseket. Kerekes Blanka fuvolaművész életében ilyen Veszprém és a családi ház: kilenc évesen itt fogott először fuvolát a kezébe, majd már elismert művészként itt érte a megtisztelő felkérés is a World Economic Forumtól, hogy egyedüli magyar zenészként képviselje hazánkat egy online „koncert” produkcióban, melyben az Európai Unió tagállamainak neves művészei adják elő Beethoven Örömódáját, felhívva a figyelmet a közös európai jövő fontosságára a járvány idején is. A napokban itt beszélgettünk vele mi is.
„Elgyőrfipalisodtál”, avagy esetleg „covidinka” vagy?
„Elgyőrfipalisodtál”, avagy esetleg „covidinka” vagy?
A pánikhangulat mellett az emberek a humorérzéküket és a kreativitásukat is megőrizték még e kritikus helyzet ellenére is. A 2020 elején megjelent koronavírus-járvány egyúttal új vagy új jelentéssel bíró, korábban ritkábban használt szavak tömegét is hozta magával.
Hogyan étkezzünk a karantén alatt?
Hogyan étkezzünk a karantén alatt?
A karantén alatt sok kérdés merül fel bennünk a táplálkozásunkkal kapcsolatosan is. Íme pár ezek közül, és az én válaszom rá dietetikus szemszögből:
A lelki egyensúly megőrzése a koronavírus árnyékában
A lelki egyensúly megőrzése a koronavírus árnyékában
Semmi korábbi tapasztalatunk nem hasonlítható ahhoz, ami most történik, s emiatt nem rendelkezünk biztos stratégiákkal a megküzdéshez.
Mit mondjunk a gyereknek a koronavírusról?
Mit mondjunk a gyereknek a koronavírusról?
A koronavírus járvány teljesen új és váratlan helyzet elé állította a világot, amelyben rengeteg kérdés merül fel mindenkiben. Szülőként például az is, hogyan beszélgessünk a gyerekünkkel a betegségről anélkül, hogy szorongást váltanánk ki benne. Kerkápoly Csabáné pszichológust kérdeztük.