2021. április 20.
//
Konrád, Tivadar névnap

Ismét kézbe vehető az Ecoport magazin

2020. szeptember 24. 4:00
22. lapszámával jelentkezik a héten kiadónk gazdasági és életmód magazinja, az Ecoport, mely az online forma mellett ismét elérhető nyomtatott verzióban is, címlapján Sterbik Árpáddal.

Mélyen hiszünk benne, hogy az egyre inkább tért nyerő online világ mellett is szükség van kézzelfogható dolgokra, ezért is döntöttünk úgy annak idején, hogy nyomtatott formában (is) elindítjuk az Ecoport magazint. A pandémia időszaka aztán egy kicsit zárójelbe tette a print világát, nagy örömünkre azonban legújabb, szeptemberi számunk ismét elérhető már nyomtatott formában is.

A címlapon rögtön egy exkluzív sztorival indítunk: Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém kapusa januárban jelentette be visszavonulását a profi sporttól, a kézilabdától azonban nem tudott teljesen elszakadni. Nagyinterjúnkban pályájának legérdekesebb állomásairól, a kapus pozíció némileg mentalista jellegéről, új feladatokról, családról, borászatról és egy éjszakai telefonhívásról is beszélgettünk vele.

A tavasszal és a nyárral szemben az ősz meglehetős pezsgést hozott el. Először rendezték meg a Veszprém-Balaton Filmpikniket, itt debütált a pandémia miatt eltolt Magdolna is, Buvári Tamás rendező-forgatókönyvíró legújabb nagyjátékfilmje. Többek között arról is kérdeztük őt, aggódik-e a filmgyártás, a mozi jövője miatt, és hogy mi vezette arra, hogy vidéken építsen egy filmes közösséget.

Szólista alkat vagyok, állítja Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház igazgatója, akivel egy igazán személyes interjút sikerült készítenünk vezetésről, megfigyelésekről, művészi érzékenységről és „megbölcsülésről”.

2020-ban Trianon száz éves évfordulójához érkeztünk, ennek apropóján több oldalról is körbejártuk a témát: Kultúra rovatunkban a várpalotai Trianon Múzeumról olvashatnak, míg az Iránytű rovatban az elcsatolt területek legérdekesebb látnivalóit mutatjuk meg.

Pillanatkép a 2016-os DakarrólPillanatkép a 2016-os Dakarról

A legújabb lapszámban emellett foglalkoztunk többek között az írás tanulhatóságával és az ezzel kapcsolatos sztereotípiákkal is a Magyar Íróképző tevékenysége kapcsán, Gasztro rovatunkban a nyarat idézve a díjnyertes fagyi titkába eredtünk, míg a Hullám rovatban a jógát átitató kapitalista szemléletről értekeztünk és a gerincbántalmak elkerüléséhez adunk tippet.

De a tereprali kapcsán úttalan utakra is eltévedtünk, a Budapest School révén pedig egy rendhagyóbb tanítási módszert mutatunk be.

Érdemes felkeresni nemrégiben megújult online felületünket is, ahol olyan érdekességek is olvashatók, melyek a nyomtatott magazinban megjelent interjúkból kimaradtak.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

További cikkek

A jó kenyér csak víz, liszt és só
A jó kenyér csak víz, liszt és só
Már a környéken is más az illat, mint egy átlagos pékség közelében. Az idén tavasszal nyílt Makmoiselle pékség kizárólag kovásszal készült prémium termékeket árul, a veszprémiek hamar rá is kaptak az ízére.
Jó, nem jó? Vegetáriánus és vegán étrend
Jó, nem jó? Vegetáriánus és vegán étrend
Táplálkozás szempontjából nagyon központi téma pár éve a növényi alapú táplálkozás. Van, aki az egészségre gyakorolt hatása miatt, van, aki környezetvédelmi megfontolásból, és vannak olyanok, akik az állatok szeretete miatt térnek át vegetáriánus vagy vegán étrendre.
A hiteles jógaoktató ismérvei
A hiteles jógaoktató ismérvei
Napjainkban rendkívül elterjedtek azok a jógatanfolyamok, melyek mindenféle marketing és reklámeszközzel gyors megvilágosodást, azonnali egészséget, különleges képességeket ígérnek. Egy vezető jógaoktató írása.
„Magamnak választottam a sorsom” - interjú Földes László Hobóval
„Magamnak választottam a sorsom” - interjú Földes László Hobóval
Hobót nem csupán a blues-rajongók és a verset szerető emberek kedvelik, hanem más műfajok szerelmesei is. Lemezekkel, könyvekkel, színdarabokkal, előadóestekkel a háta mögött most is rengeteg terv szerepel az asztalán. Mint mondja, kevésbé saját magáról, inkább arról szeret beszélni, amit csinál. Abból pedig van bőven merítés…A Nemzeti Színházban találkozunk, hiszen pár óra múlva a József Attila-estjét láthatja a közönség.
Megyéből a megyeieknek
Megyéből a megyeieknek
Nóra és Péter 2020 augusztusában indította útjára a környéket lefedő online kosár szolgáltatását, mellyel Veszprém megye termelőinek portékáit varázsolhatjuk asztalunkra anélkül, hogy piacoznánk. A visszajelzések alapján úgy tűnik, jó üzletbe nyúltak a Pekedlivel.