Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Ismét kézbe vehető az Ecoport magazin

2020. szeptember 24. 4:00
22. lapszámával jelentkezik a héten kiadónk gazdasági és életmód magazinja, az Ecoport, mely az online forma mellett ismét elérhető nyomtatott verzióban is, címlapján Sterbik Árpáddal.

Mélyen hiszünk benne, hogy az egyre inkább tért nyerő online világ mellett is szükség van kézzelfogható dolgokra, ezért is döntöttünk úgy annak idején, hogy nyomtatott formában (is) elindítjuk az Ecoport magazint. A pandémia időszaka aztán egy kicsit zárójelbe tette a print világát, nagy örömünkre azonban legújabb, szeptemberi számunk ismét elérhető már nyomtatott formában is.

A címlapon rögtön egy exkluzív sztorival indítunk: Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém kapusa januárban jelentette be visszavonulását a profi sporttól, a kézilabdától azonban nem tudott teljesen elszakadni. Nagyinterjúnkban pályájának legérdekesebb állomásairól, a kapus pozíció némileg mentalista jellegéről, új feladatokról, családról, borászatról és egy éjszakai telefonhívásról is beszélgettünk vele.

A tavasszal és a nyárral szemben az ősz meglehetős pezsgést hozott el. Először rendezték meg a Veszprém-Balaton Filmpikniket, itt debütált a pandémia miatt eltolt Magdolna is, Buvári Tamás rendező-forgatókönyvíró legújabb nagyjátékfilmje. Többek között arról is kérdeztük őt, aggódik-e a filmgyártás, a mozi jövője miatt, és hogy mi vezette arra, hogy vidéken építsen egy filmes közösséget.

Szólista alkat vagyok, állítja Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház igazgatója, akivel egy igazán személyes interjút sikerült készítenünk vezetésről, megfigyelésekről, művészi érzékenységről és „megbölcsülésről”.

2020-ban Trianon száz éves évfordulójához érkeztünk, ennek apropóján több oldalról is körbejártuk a témát: Kultúra rovatunkban a várpalotai Trianon Múzeumról olvashatnak, míg az Iránytű rovatban az elcsatolt területek legérdekesebb látnivalóit mutatjuk meg.

Pillanatkép a 2016-os DakarrólPillanatkép a 2016-os Dakarról

A legújabb lapszámban emellett foglalkoztunk többek között az írás tanulhatóságával és az ezzel kapcsolatos sztereotípiákkal is a Magyar Íróképző tevékenysége kapcsán, Gasztro rovatunkban a nyarat idézve a díjnyertes fagyi titkába eredtünk, míg a Hullám rovatban a jógát átitató kapitalista szemléletről értekeztünk és a gerincbántalmak elkerüléséhez adunk tippet.

De a tereprali kapcsán úttalan utakra is eltévedtünk, a Budapest School révén pedig egy rendhagyóbb tanítási módszert mutatunk be.

Érdemes felkeresni nemrégiben megújult online felületünket is, ahol olyan érdekességek is olvashatók, melyek a nyomtatott magazinban megjelent interjúkból kimaradtak.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Megjelent az Ecoport Magazin legújabb száma együttműködve a Királynék Földjén programmal kultúra Megjelent az Ecoport Magazin legújabb száma együttműködve a Királynék Földjén programmal Inspiráló nők száma lett a negyedévente jelentkező Ecoport Magazin idei utolsó lapja. A magazin tartalmáról, valamint az együttműködésről péntek délelőtt számoltak be a Wine & Vinylben. 2022. december 9. 14:08 Veszprém hangja Veszprém hangja Vannak vidékek, amelyeket felidézve egyből megszólal a zene a fülünkben. New Orleansra gondolunk és fürge jazz szólamok csendülnek fel lelki szemeink előtt, Milánóban járunk és halljuk az operát az ablakokon kiáradni, Párizsról álmodozunk és közben Edith Piaf sanzonokat dúdolunk. Na és mi a helyzet Veszprémmel? Veszprém minden bizonnyal a cross-over műfaj hazája lenne. 2022. augusztus 16. 16:12 A hattyú álma Ecoport magazin A hattyú álma Tütübe és balett cipőbe bújt kislány táncol a Rózsa iskola jubileumán, mestere a takarásban figyeli őt. A kislány egyike annak a több mint nyolcvan tanítványnak, akik egyre biztosabban lépdelhetnek álmaik felé, miszerint a tánc, a balett az életük részévé válik, hobbi vagy akár profi szinten. Mert a tehetség egy dolog, kell azonban hely is, ahol ki tud bontakozni. Viktoria Podolskaya balettmester szenvedéllyel végzett munkájának köszönhetően Veszprém egyre inkább felkerül a balett térképére. 2022. augusztus 11. 10:04 Vízrágta üregek – kirándulások a hegyek gyomrában Ecoport magazin Vízrágta üregek – kirándulások a hegyek gyomrában A Bakony és a Balaton-felvidék barlangjai között találunk kicsit és nagyot – buszmegálló méretűt, amit átjár a napfény, és negyven méter mélyet is, ahol a járatot feltáró barlangkutatókon kívül még senki nem járt. Van olyan, amit kényelmesen meglátogathatunk utcai öltözetben, és van, amelyikben hason csúszva juthatunk csak keresztül a szűk járatokon. Közös ezekben a helyekben az, hogy fokozott óvatosságra van szükség, amikor felkeressük őket! 2022. augusztus 9. 10:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.