Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Vezetett az Úrkút, mégis a TIAC örülhetett

2020. szeptember 21. 18:20
A VEHIR.HU megyei élvonal hétvégi, hatodik fordulójában csupán öt percre volt szüksége a vendég Úrkútnak a vezetés megszerzéséhez, azonban Falati duplájával végül a listavezető Tapolca otthon tartotta a három pontot, amely alakulat így egyúttal százszázalékos mutatóját is sikerrel őrizte meg.

Hétvégén folytatódott a Veszprém megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. Öt fordulót követően már csak két csapat rendelkezett hibátlan mutatóval: a Tihany, valamint a Tapolca. Előbbi a hatodik kör küzdelmeit decemberre halasztotta, ezáltal nem lépett pályára. Utóbbira azonban „combos” hazai megmérettetés várt szombat délután a jó erőt képviselő, rutinos Úrkút ellen.

Megilletődötten kezdték a hazaiak mérkőzést. Igyekeztek a védelmet stabilizálni. A vendég úrkútiak pedig hatalmas rohamokat indítottak. A jól szervezett védelem jól állta ezeket. Egészen az ötödik percig, amikor a jobboldalon Reizinger elfutott, kicselezett két védőt, majd 14 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (0-1).

Ez a gól felébresztette a tapolcai fiatalokat, akik egyre többször letámadták az úrkútiakat. Az egyik ilyen letámadás után a hazaiak formás akciót vezettek, amelynek a végén ki tudták hagyni az egyenlítési lehetőségüket.

A 30. percben egy előre ívelés nyomán a vendégkapus és a csatár egyszerre értek a labdához, jó 26-30 méterre az üres úrkúti kaputól. Zsigmond Gyula, az úrkúti kapus ütközött és fellökte a hazaiak támadóját. harsant a sípszó, és villant a piros lap a kapusnak. (Utolsó emberként történt a kontakt, így szabály szerint jogos a kiállítás).

A 35. percben mintaszerű tapolcai akció végén Falati 16 méterről egyenlített egy szép lövéssel (1-1). A fordulás után a TIAC fiatalja más szellemben fociztak. Bátran felvállalták az ütközéseket, feljebb tolták a védekezésüket és kombinatív focit játszottak. Az Úrkút gárdája pedig hajtott a vezető gólért. Schmidthoffer Dávidnak ebben az időszakban hatalmas védéseket kellett produkálni.

Nyomott az Úrkút, sorra vezette a támadásokat, a hazai védelem és a középpálya pedig jól szűrte és semlegesítette ezeket. Egyre pontosabbak voltak az előre íveléseik és a kontráik a TIAC-nak. A 68. percben egy ilyen kontra támadás végén, egy úrkúti kapu előtti kavarodás végén Falati laposan a jobb kapufa mellett megszerezte a vezetést a Tapolcának (2-1).

Presztízsből is fokozni próbálta a nyomást az Úrkút csapata, de a hazaiak továbbra is ragyogóan védekeztek. A mérkőzés képe alapján megérdemelten nyertek a fiatal tapolcai játékosok, akik taktikusabban játszottak és szervezettebben védekeztek. A vendégek, hiába a nagyobb rutin, sokszor elképzelés nélkül rúgták a labdát. Azt azért el kell mondani, ha nem öncélú lett volna a vendégek játéka, akkor a döntetlenre is méltóak lettek volna. Mint kiderült, ez a mérkőzés volt Garai Péter utolsó edzői megmozdulása Úrkúton. Az edző, megnövekedett munkahelyi elfoglaltságai miatt kérte a felmentését. Az Úrkút vezetősége ezt elfogadta, az új edző személyéről később döntenek.

Tudósított: Pozsgai Miklós

TIAC VSE–Úrkút SK 2-1 (1-1)
Tapolca, 300 néző. Vezette: Holczbauer F. (Lovasi István, Hegedűs Imre)
TIAC VSE: Schmidhoffer – Szabó D., Cséri, Sági (Ladányi), Illés (Tóth Á.), Kiss J., Ludvig, Dobján, Bognár, Tóth M. (Pölczmann), Falati (Bardon). Edző: Dobján Krisztián.
Úrkút SK: Zsigmond – Károlyi, Lang, Uj, Kalapács, Reizinger (Keller), Nagy R. (Márton), Korpos (Kállai), Kakas, Udvardi, Haman. Edző: Garai Péter.
Gólszerzők: Falati (2), ill. Reizinger.
Kiállítva: Zsigmond (30., Úrkút SK).

Szintén szoros találkozónak ígérkezett a Devecser kontra Balatonalmádi derbi, hiszen a tabella harmadik helyét elfoglaló együttes a feltörekvő, negyedik pozícióban álló tóparti brigádot fogadta. Utóbbi azonban mindezt megcáfolta, hiszen Hoffer duplájával már az első játékrészben ellépett ellenfelétől, amely végül még kettőt kapott az almádiaktól úgy, hogy egyszer sem sikerült betalálnia.

A Herendi Porcelán szabadnapos volt, míg a Pét, az Ajka és a Devecser – ahogy az említett Tihany is – a téli évszak elején pótolja majd a forduló küzdelmeit. A további hat csapat három mérkőzése pedig gólgazdagra sikerült, ugyanakkor mindhárom esetben fölényes diadal született.

A VEHIR.HU megyei élvonal 6. fordulójának további eredményei:

Devecser SE–Balatonalmádi SE 0-4 (0-2)
Gólszerzők: Hoffer (24., 33.) Kelemen (65.), Burcsik (74.)

Gyulafirátót SE–Füzfői AK 0-5 (0-2)
Gólszerők: Szabó P. (29., 42.), Zágor (50., 55.), Gimes (70.)

Sümeg VSE–Badacsonytomaji SE 4-1 (0-0)
Gólszerzők: Cseh (48.) ill. Horváth R. (67.), Horváth G. (78.), Reicz (84.), Rédei (86.)

Csetény SE–Magyarpolány SE 4-7 (0-3)
Gólszerzők: Gottfried (8.), Szakonyi (26., 41., 65., 85.), Czepek (82.), Bencsik (89.) ill. Nagy R. (63.), Szenft (68., 81.), Bíró (71.) 

Szabadnapos volt: Herendi Porcelán SK

December 5-én játsszák:

Péti MTE–Ajka Kristály SE
Tihanyi FC–Várpalotai BSK

Így állnak a csapatok:

Tabella forrása: adatbank.mlsz.hu

Galéria
TIAC – Úrkút 2-1

 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik vármegyei foci Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi fordulójában a listavezető Úrkút az üldöző Balatonfűzfő otthonába látogat. A csapatokat jelenleg két pont választja el egymástól, a tópartiak győzelem esetén megelőzhetik címvédő riválisukat. 2024. április 18. 8:06 A Fűzfő nyerte a rangadót, a Tihany tizenkettőt gurított vármegyei foci A Fűzfő nyerte a rangadót, a Tihany tizenkettőt gurított A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó I. osztály elmúlt hétvégéi fordulójában a második helyen álló Balatonfűzfő 1-0-ra nyert Pápán, míg a Tihany 12-0-ra múlta felül a sereghajtó Várpalotát – összefoglaló, képriport. 2024. április 15. 8:56 Pápa–Fűzfő rangadóval folytatódik a vármegyei élvonal vármegyei foci Pápa–Fűzfő rangadóval folytatódik a vármegyei élvonal A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi fordulójában a negyedik pozíciót elfoglaló Pápa a második Fűzfő ellen tervez három pontot szerezni. 2024. április 11. 9:35 Boromisza Dániel irányítja az Úrkút csapatát vármegyei foci Boromisza Dániel irányítja az Úrkút csapatát Az 1. Futsal Club Veszprém egykori alapembere, Boromisza Dániel megbízott játékos-edzőként folytatja pályafutását a Veszprém vármegyei labdarúgó I. osztály címvédője, a jelenlegi listavezető Úrkút csapatánál. 2024. április 10. 12:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.