Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy meccsen dől el a Balatonfüred párharca

2020. szeptember 23. 18:57 // Forrás: MTI
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végleges döntése értelmében egy mérkőzésen dől el a szlovén RK Trimo Trebnje és a Balatonfüredi KSE párharca a férfi Európa-liga-selejtező második fordulójában.

A BKSE közösségi oldalának szerdai beszámolója szerint a találkozót jövő kedden 18.45-től rendezik Novo Mestóban.    

A párharc első meccsét kedden (tegnap) este játszották volna a szlovéniai városban, ám a fürediek vasárnap bejelentették, hogy szakmai stábjuk egyik tagja megfertőződött koronavírussal, ezért nem utazhatnak el. Az EHF ezt követően úgy döntött, hogy a csoportkörbe jutás egy mérkőzésen dől el. A magyar klub kérvényezte, hogy a párharc két meccsből álljon, amelyeket jövő kedden és szerdán rendezzenek meg, de ezt az EHF elutasította.

A szabálykönyv úgy rendelkezik, hogy amennyiben a csapatoknak fel nem róható okból elmarad egy oda-visszavágós találkozó egyik meccse, akkor egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. A meccset pedig az elmaradt meccs helyszínén kell lejátszani, mert papíron annak pótlásáról van szó - idézik az indoklást a fürediek.

Döntetlen esetén kétszer öt perc hosszabbítás lesz, ha ez sem dönt, hétméteresekkel alakul ki a végeredmény.

Kedden reggel újra tesztelték a BKSE kézilabdázóit és a szakmai stáb azon tagjait, akiknek negatív volt az első eredményük, de kontaktszemélyeknek számítottak, ezért karanténba kellett vonulniuk. Mindannyiuk tesztje negatív eredményt hozott, így újrakezdhetik az edzéseket, és közlekedhetnek a lakóhelyük, illetve az edzés helyszíne között, de máshová, illetve más közösségbe az újabb negatív tesztig nem mehetnek.

A küldöttség újabb negatív vizsgálati eredmény esetén hétfőn utazhat el Szlovéniába.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.