2021. április 15.
//
Tas, Anasztázia névnap

Elvárható győzelem a kosarasok első idei tétmeccsen

A HOYA-PE Veszprém könnyűszerrel jutott túl az alacsonyabb osztálybeli, házigazda OSE Lions tartalékcsapatán csütörtökön este a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa első fordulójában. A bakonyiak fiatal vezetőedzője, Baksa Szabolcs tehát győzelemmel debütált az egyetemi csapat kispadján.

Városunk másodosztályban szereplő férfi kosárlabdacsapata hosszú kihagyást követően – legutóbb augusztus 29-én játszott felkészülési mérkőzést a Veszprém – csütörtök este idei első tétmérkőzésére Oroszlányba utazott, hogy a harmadosztályú OSE Lions II. ellen kivívhassa a továbbjutást a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa következő fordulójába.

Tudniillik a HOYA-PE soraiban több mint egy tucat koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a közelmúltban, azonban immár egytől egyig mindenki negatív tesztet produkált, nem volt akadálya a szereplésnek, ahogy az újdonsült fiatal vezetőedző, Baksa Szabolcs, és a frissen igazolt szerb center, Nebojsa Dukics debütálásának sem.

Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a felek, a vendéglátó egyelőre még nem engedte, hogy a HOYA tetemes előnyt alakítson ki magának (19-26). A második játékrészre azonban abszolút kirajzolódtak az erőviszonyok, ami egyúttal azt is eredményezte, hogy a veszprémiek 32 pontos előnnyel mehettek pihenőre (29-61).

Győzelemmel debütált Baksa Szabolcs a veszprémi kispadon - Fotó: veszpremkosar.huGyőzelemmel debütált Baksa Szabolcs a veszprémi kispadon - Fotó: veszpremkosar.hu

A szünet után tovább folytatta iskolajátékát a Baksa-csapat, amely a harmadik felvonás végére már közelített a századik megszerzett pontjához (54-91). A negyedik, egyben utolsó negyedben pedig már kétség sem fért ahhoz, hogy a HOYA-PE Veszprém győzelemmel zárja a 2020/2021-es kiírás első tétmeccsét (végeredmény: 67-112).

A veszprémiek nyáron kinevezett vezetőedzője, fiatal Baksa Szabolcs tehát győzelemmel debütált a kispadon, ugyanakkor nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a bajnokságban közel sem számíthatunk majd ilyen könnyed mérkőzésekre.

Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa, 1. forduló:
OSE Lions II.–HOYA-PE Veszprém 67-112 (19-26, 10-35, 25-30, 13-21)
Oroszlány, Krajnyik András Sportcsarnok, zárt kapuk.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, rájátszás 4. tegnap 20:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém MAFC 93-100
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, rájátszás 3. 2021. április 10. 17:30 Budapest, MAFC Sportcsarnok MAFC HOYA-PE Veszprém 91-62
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, rájátszás 2. 2021. április 7. 20:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém MAFC 85-82
előző események betöltése