Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Császár Gábor csapatával is összekerült a Tatabánya

2020. október 2. 14:48 // Forrás: MTI
Császár Gábor csapatával, a svájci bajnok Kadetten Schaffhausennel is azonos csoportba került a Grundfos Tatabánya KC a férfi kézilabda Európa-liga főtáblájának péntek délelőtti sorsolásán.

A D csoportba a magyar és a svájci együttesen kívül az északmacedón Eurofarm Peliszter, a német Rhein-Neckar Löwen, a dán GOG, és a szlovén RK Trimo Trebnje került.    

Marosi László, a tatabányaiak klubigazgatója az M4 Sport Sporthíradójában kedvezőnek értékelte a sorsolást, szerinte jó csoportba került az együttes, ugyanakkor úgy véli: a továbbjutáshoz bravúr kell.   

"A Rhein-Neckar Löwent nem kell bemutatni senkinek, ők az első számú esélyesei a csoportnak" - jegyezte meg a korábbi klasszis játékos, hozzátéve, hogy Császár Gábor svájci együttese rendszeres Bajnokok Ligája-résztvevő volt az utóbbi években és stabil, jó csapat, az északmacedónok szintén BL-esek voltak tavaly és a dánoknak is mindig erős csapataik vannak. - "Talán a szlovén csapat még rutintalanabb gárda, és bár nem szeretek ilyet mondani, de ők a leggyengébbek, ők lógnak ki lefelé a csoportból."    

A klubelnök a Tatabánya jelenlegi nehézségeiről is beszélt. Mint mondta, sokat változott a keret a nyáron, és még a csapatépítés folyamatában vannak, amit nehezít, hogy jelenleg négy játékosuk koronavírusos, és súlyos sérülések is tizedelik a gárdát. Bálint Bence keresztszalag-sérülés miatt az egész szezonra kidőlt, Ancsin Gábornak pedig a bokájában letört egy darab a csontból.   

Pillanatnyilag az is kérdéses, hogy mi 20-án megfelelő létszámú játékossal rendelkezzünk, hiszen a jelenlegi protokoll szerint a vírusos kézilabdázóink legalább négy hétig nem fognak rendelkezni sportorvosival

 - hangsúlyozta Marosi László, utalva az Európa-liga október 20-án esedékes rajtjára.    

A 24 csapatot négy csoportba sorsolták, mindegyikből az első négy jut a nyolcaddöntőbe. A játéknapok október 20., 27., november 17., 24., december 1., 8., február 9., 16., 23., és március 2. lesznek, vagyis minden mérkőzésre kedden kerül sor, 18.45 vagy 20.45 órától.    

A bécsi sorsolást eredetileg csütörtökön rendezték volna, de a technikai lebonyolításért felelős egyik beszállító munkatársainál koronavírus-fertőzés gyanúja vetődött fel, ezért el kellett végezni a szükséges teszteket az érintetteken.    

A magyar csapatok közül a Balatonfüred és a Gyöngyös a selejtező második fordulójában búcsúzott a második számú európai kupasorozattól. A Tatabánya dolgát jelentősen nehezíti, hogy csütörtökön kiderült, több játékosa megfertőződött a koronavírussal, ezért az egész csapat tíz napra karanténba került, és következő három bajnoki mérkőzését elhalasztották.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.