Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C

Pénteken rajtol a 12. Országfutás

2020. október 15. 19:11 // Forrás: MTI
Péntektől jövő vasárnapig tart a 12. Országfutás elnevezésű szabadidősportos rendezvény.

A szervezők tájékoztatása szerint az ingyenes eseményen - melyre az orszagfutas.hu oldalon lehet regisztrálni - bárki, bárhol, így akár külföldön is teljesítheti a vállalt, minimum 5 kilométeres távot, amit futva, gyalogolva, túrázás közben is megtehet.    

A cél, hogy a résztvevők gyűjtsék a kilométereket és így összesítve minél többször megtegyék az országhatár hosszának megfelelő 2246 kilométert. "Célunk, hogy minél többször végigfussunk az országon, gyűjtsük a kilométereket, mindeközben átélve a mozgás örömét, a futás szabadságát. Mindenkit hívunk, jöjjön velünk, az esemény jelmondatát követve: Fuss szívből, élj szabadon!" - írták a szervezők a közleményükben.

Az Országfutás népszerűsége az elmúlt években folyamatosan növekedett. Az első alkalommal közel négyezer csatlakozó hozott össze 46 733 kilométert, az országhatár több mint hússzorosát, míg egy éve, a tizedik alkalommal 26 692 regisztráló 408 525 kilométert, az országhatár több mint száznyolcvanszorosát teljesítette.    

A 12. Országfutás fővédnöke Lubics Szílvia ultrafutó.

vehir.hu
további cikkek
Adventi tájfutás és adománygyűjtés szabadidősport Adventi tájfutás és adománygyűjtés A Veszprémi Honvéd SE december 3-án 10.30 és 12.00 között jótékonysági futást rendez a Veszprémi Családsegítő számára, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak. 2023. november 30. 22:39 Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban szabadidősport Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban A közel 4500 résztvevővel lezajlott Valeo-Rotary Futónap eredményei alapján 2 millió forint értékben adott át hasznos sporteszközöket a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a VEDAC november 28-án, a Városi Stadion futófolyosóján. Az októberben megrendezett, a VEB2023 által is támogatott „Fuss az Iskoládért!” programon a létszámarányosan legtöbb diákot megmozgató Veszprém vármegyei iskolákat díjazták. 2023. november 30. 22:30 Több mint háromezren búcsúztatták az őszi futószezont a Balatonnál szabadidősport Több mint háromezren búcsúztatták az őszi futószezont a Balatonnál A hideg és szeles időjárás ellenére több mint háromezren búcsúztatták az őszi futószezont a 20. Jysk Balaton Maraton és félmaratonon. 2023. november 19. 21:51 Az eső és a hideg sem szegte kedvüket szabadidősport Az eső és a hideg sem szegte kedvüket Nemesvámoson rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a mezei futó magyar liga második fordulóját, ahol az esős, őszi idő sem szegte kedvét a futóknak, és több százan vettek részt az eseményen. 2023. november 17. 13:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.