2021. augusztus 1.
//
Boglárka névnap

Vajda Huba is bekerült a válogatott keretébe

Az NB I-ben újonc Veszprémi KKFT húszéves beállósa, Vajda Huba is bekerült a felnőtt kézilabda-válogatott Spanyolország és Horvátország ellen készülő keretébe.

A hétvégén megkezdte a felkészülést a november 4-i veszprémi magyar-spanyol, illetve a november 7-i eszéki horvát-magyar Eurokupa-találkozókra a magyar férfi kézilabda-válogatott. A megbetegedett Gulyás István távollétében irányító Chema Rodriguez–Nagy László kettős 19 játékossal dolgozik együtt, közülök 16 kézilabdázó léphet pályára a mérkőzéseken – írja a magyar szövetség hivatalos honlapján.

A tizenkilences felnőtt keretbe a Veszprémi KKFT húszéves beállósa, Vajda Huba is bekerült.

Nagy öröm ez nekünk, még akkor is, ha tudjuk, hogy ez egy előlegezett bizalom a kézilabdázónknak. De mégis felfigyeltek rá, mert az első három fordulóban is megmutatta a tehetségét, az évek óta a korosztályos válogatottban meghatározó játékosunk

– fogalmazott Éles József klubja honlapján.

Vajda Huba is a felnőtt kerettel készül (archív fotó)Vajda Huba is a felnőtt kerettel készül (archív fotó)

A sok hiányzó miatt még az is elképzelhető, hogy szerdán a veszprémi szurkolók előtt bemutatkozhat címeres mezben a Mol-Pick Szeged ellen rendkívül gólerősen játszó, Alilovicot „megcunderező” ifjú tehetség.

– Óriási megtiszteltetés, hogy rám is gondolnak a felnőtt válogatott keretnél. Talán még fel sem fogtam igazán, hogy itt lehetek a Betekints Hotelben a spanyolok ellen készülő keretben – mondta kissé megilletődötten Vajda Huba. – Igen, megfordult a fejemben a gondolat, hogy a rangos mérkőzésen először pályára léphetek magyar válogatott mezben. Ez óriási inspirációt jelent nekem a klub munkában is.

A junior válogatottba Vajda Hubán kívül meghívást kapott Sótonyi László edző keretébe Fazekas Gergő, Tóth Péter és Seregi Mátyás is.

Éles József jelezte azt is, hogy november 15-én Komlón játszik újra bajnoki mérkőzést a csapat. Majd utána egy hét múlva a Ferencvárost fogadják, ha nem történik valami váratlan fordulat a koronavírus-járvány miatt. Majd nem sokkal később a Telekom Veszprém elleni városi rangadó következik.

A magyar férfi válogatott 19 fős kerete:

Kapusok: BŐSZ Dániel (Balatonfüredi KSE), MIKLER Roland (MOL-Pick Szeged), SZÉKELY Márton (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők: BUJDOSÓ Bendegúz (FTC), TÓTH Ádám (Dabas VSE)
Jobbátlövők: LEIMETER Csaba (Csurgói KK), MÁTHÉ Dominik (Elverum, norvég), ILIC Zoran (Orlen Wisla Plock, lengyel)
Irányító: HANUSZ Egon (Csurgói KK)
Beállók: ROSTA Miklós (MOL-Pick Szeged), SZŰCS Bence (Balatonfüredi KSE), VAJDA Huba (Veszprémi KKFT)
Balátlövők: BODÓ Richárd (MOL-Pick Szeged), BORSOS Tamás (Csurgói KK), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém), SZITA Zoltán (Orlen Wisla Plock), VARGA Márton (Balatonfüredi KSE)
Balszélsők: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE), KOVACSICS Péter (FTC)
Edző: Chema RODRIGUEZ, csapatmenedzser: NAGY László

vehir.hu
Tál Dominik
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Ligakupa, 2020/2021 1/2 2021. június 2. 18:00 Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok Csurgói KK Veszprémi KKFT 30-22
kézilabda Férfi kézilabda NB I, 2020/2021 26. 2021. május 30. 18:00 Veszprém Aréna Veszprémi KKFT Cegléd 31-30
kézilabda Férfi kézilabda Ligakupa, 2020/2021 1/2 2021. május 26. 14:30 Veszprém Aréna Veszprémi KKFT Csurgói KK 29-26
előző események betöltése

További cikkek

Férfi kézilabda Eb: megváltozott két magyar csoportmeccs kezdési időpontja
Férfi kézilabda Eb: megváltozott két magyar csoportmeccs kezdési időpontja
Megváltozott a magyar férfi kézilabda-válogatott két csoportmérkőzésének kezdési időpontja a jövő januári, magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon.
Esténként játssza Eb-csoportmeccseit a magyar válogatott
Esténként játssza Eb-csoportmeccseit a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott 20.30-tól játssza csoportmérkőzéseit a jövő januári magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon.
Elkezdődött a jegyárusítás a szegedi és a debreceni Eb-meccsekre
Elkezdődött a jegyárusítás a szegedi és a debreceni Eb-meccsekre
Pénteken elkezdődött a jegyárusítás a jövő januári magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság szegedi és debreceni mérkőzéseire.
Kiegyenlített csoportban a magyar válogatott
Kiegyenlített csoportban a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott Portugáliával, Izlanddal és Hollandiával került azonos csoportba a jövő januári magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének csütörtöki, budapesti sorsolásán.
A második kalapból várják az Eb-sorsolást a magyarok
A második kalapból várják az Eb-sorsolást a magyarok
A magyar férfi kézilabda-válogatott a második kalapból várja a jövő januári, magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének csütörtöki, budapesti sorsolását.