Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fiatalt atlétát támogat a veszprémi vállalkozó

2020. november 7. 4:00
Varga Gréta az SVSE fiatal atlétája már 9 országos és 1 európai csúcs tartója. Fejlődését most egy önzetlen szponzori felajánlás is segíti a Fitt Büfé jóvoltából.

Nem az első alkalom, hogy a Fitt Büfé – amely a stadion büféjét üzemelteti – egy jótékony cél mellé áll. Idén nyáron a VEDAC sportolójának, Kövér Fanninak a további fejlődését támogatta, most pedig Veszprém másik atlétikai egyesületének, az SVSE-nek a fiatal tehetségét fogja szponzorálni.

Varga Gréta mindössze 17 éves atléta, de így is 9 haza és 1 európai csúcs, a 2000 méteres akadályfutás rekordja áll a neve mögött.

Felkészülését ezután a Fitt Büfé szponzori támogatása is segíti majd, a felajánlott összeget Gréta szabadon felhasználhatja edzőtáborra, felszerelésre, illetve bármilyen kiadás fedezésére, amely fejlődését segíti.

Bakai László átadja Varga Grétának a szponzorációról szóló szerződéstBakai László átadja Varga Grétának a szponzorációról szóló szerződést

Bakai László, a Fitt Büfé tulajdonosa a szponzorációs szerződés aláírásakor elmondta, hogy már korábban felfigyelt Gréta eredményeire és mivel a családjában is volt atléta, különösen közel áll hozzá ez a sportág. Emellett véleménye szerint az atléták kevesebb figyelmet, ezzel kevesebb támogatást kapnak, erre is fel szeretné hívni a figyelmet a mostani felajánlásával.

Bakai LászlóBakai László

Tóthné Stupián Anikó az SVSE vezetője és Gréta edzője hozzátette, hogy amikor először megkereste őket Bakai László azzal, hogy szeretné támogatni egyik tehetségét, először nem is hitte el, hogy komolyan gondolja ezt a vállalkozó, annyira ritka az ilyen gesztus mostanában.

A felajánlás így nem csak Gréta felkészülésében segít sokat, hanem erkölcsi ereje is van.

Tóthné Stupián AnikóTóthné Stupián Anikó

Az eseményen jelen volt Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő is, aki elmondta, hogy az idei költségvetésben is kalkuláltak a veszprémi sportegyesületek támogatásával, viszont a járványhelyzet miatt át kellett helyezni a súlypontokat, így ez az összeg idén csökkent. Ugyanakkor a jövőben szeretnének visszatérni az eredeti céljaikhoz és segíteni a helyi egyesületek és sportolók további sikereit.

Sótonyi MónikaSótonyi Mónika

Sótonyi Mónika kiemelte, hogy a tehetség önmagában sokat jelent, de csak úgy tud fejlődni, ha egy jó edző segíti ezt a munkát. Gréta és Anikó esetében mindkettő adott, így pedig nem távoli cél, hogy Gréta a következő olimpiák valamelyikén egyszerre képviselje Veszprémet és az országot.

Hajas Bálint
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.