Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bizonyítottak a mezei futóversenyen is

2020. november 12. 15:16 // Forrás: SVSE / Nagy Cecília
Jól szerepeltek hétvégén a veszprémi Sportolj Velünk SE fiatal atlétái a helyi rendezésű mezei futóversenyen.

November első szombatján Veszprémben rendezték Sport XXI. mezei futóversenyét, amelyen a régió legkisebb atléta reménységei vettek részt. A Sportolj Velünk Sportegyesület rendezésével és a Magyar Atlétikai Szövetség, valamint a Maxon Motor Hungary támogatásával sikeres hétvégén vannak túl a gyermekek.

A kellemes őszi napon három korosztály indult a mezei futóversenyen, akiket a kiváló serdülő távfutó, Szirbek Albert vezetett. A délelőtti programot a legkisebb, U9-es korosztály kezdte, utánuk rajtoltak az U11-esek (2010-2011) és végül az U13-as (2008-2009) csapat zárta a megmérettetést. A Maxon Motor Hungarynak köszönhetően egy igazán érdekes helyszínen versenyezhettek az atléták. Minden résztvevő matrica és csoki jutalmat vehetett át, a legjobbak pedig egyéni és csapatversenyben is érmet szereztek. Tóthné Stupián Anikó, Egri-Németh Eszter, Nagy Cecília és Mile Pál atlétái most is bizonyítottak.

Fotó: SVSEFotó: SVSE

A legkisebbek egy körös versenyében hatvanketten indultak. Az SVSE gyermekei közül a Speiser Barna a 13.  Szabó Ádám a 14., míg Mészáros Dávid a 17. helyen végzett. A népes korcsoportban Felber Csaba (21.), Miskolczi Milán (24.), Simon Boldizsár (26.), Pfeiffer Marina Blanka (37.), Tóth Hanna Flóra (39.), Nyemcsok Dorián (40.), Nyemcsok Ádin (44.), Miskolczi Holli (46.), Fajd Merse Barnabás (47.), Garabi Benett (48.), Öcsi Mira (49.), Czövek Janka Bori (57.), Magasházi Adél Lili (58.), és Czövek Hanna Lili (59.) is teljesítette a 700 m-es távot.

A 2010/2011-ben születettek másfél körrel néztek farkasszemet, amely versenyszámban hatvannégyen álltak a rajtvonalhoz. Az egyéni versenyben Simon Loránd a harmadik helyen végzett, a lányok között pedig kettős SVSE-győzelem született. Meilinger Vivien aranyérmet, Speiser Boglárka ezüstérmet vehetett át. A csapatversenyben  Simon Loránd (3.), Gaál Kolos (9.), Meilinger Vivien (19.), Kiss Lukács Tamás (20.), Speiser Boglárka (21.), Mészáros Balázs (22.), Manó Konstantin (25.), Édl-Csordás Kolos (29.) másodikként zártak. A mezőny tagja volt Lengyel Márk (35.) és Széplaki Zina (53.) is.

Fotó: SVSEFotó: SVSE

A délelőttöt az U13-asok zárták, akik 2100 m-es távon mérték össze állóképességüket egymással. Kiss András bizonyult a leggyorsabbnak: megnyerve a korosztályát, aranyérmet szerzett. Alányok közül Kiss Zsófia állhatott a dobogó harmadik fokára. Egri-Németh Eszter és Nagy Cecília tanítványai csapatban is a legerősebbek voltak. A Kiss András (1.), Sinka Dániel (5.), Simon Bence (6.), Szirbek Titusz (8.), Kiss Zsófia (11.), Vass Boglárka (18.), Lengyel Laura (19.) és Ádám Hanna (30.) összeállítású csapat aranyozta be a hétvégét. Horváth-Budai Bendegúz (15.), Keresztes Kornél (28.), Sirkó Csenge (32.), Sényi Virág (37.), Nyemcsok Noel (41.), Sényi Panna (57.) szintén jól szerepelt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.