2021. február 25.
//
Géza névnap

Nyolc győztes meccs után vesztett az Ajka Kristály

A listavezető Ajka Kristály jókora meglepetésre 2-1-re alulmaradt a Péti MTE vendégeként a VEHIR.HU megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 6. fordulójából elhalasztott találkozón.

A koronavírus-járvány terjedése miatt a megyei labdarúgócsapatok maguk dönthetik el, hogy lejátsszák-e idei találkozóikat vagy elhalasztják azokat. A hétvégén egyetlen mérkőzést vívtak a felnőtt megyei első és második vonalban: szombaton pótolták a 6. fordulóból elhalasztott Péti MTE–Ajka Kristály bajnokit az élvonalban.

Az éllovas Kristály annak reményében utazott a forduló előtt nyolcadik helyen álló Péthez, hogy ha nyer, öt pontra növeli előnyét a második pozíciót elfoglaló TIAC-cal szemben.

Vaskos meglepetés: kikapott az éllovas Kristály (archív fotó)Vaskos meglepetés: kikapott az éllovas Kristály (archív fotó)

Az ajkaiak azonban nem tudtak élni a lehetőséggel. Gólnélküli első játékrészt követően a rutinos Pálfi Róbert révén a 70. percben a pétiek szereztek vezetést. Györkös Bence tíz perccel később büntetőből egyenlített, a végjátékban azonban ismét a hazaiak találtak be. A győztes gólt Gyurcsek Márk jegyezte.

Szabó Zoltán és Jeney Gyula legénysége zsinórban nyolc megnyert bajnoki után botlott, előnye továbbra is két pont az egy meccsel többet játszó Tapolcával szemben.

VEHIR.HU megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság, a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Péti MTE–Ajka Kristály 2-1 (0-0)
Pétfürdő, Péti MTE Sporttelep (zárt kapuk mögött). Vezette: Magyar (Zámbó, Görög)
Pét: Varga Zs. – Gyurcsek, Pálfi, Vachtler, Kun, Gál, Rados, Ódor, Petróczi, Morina (Bóka, 46.), Győri. Vezetőedző: Nagy Krisztián
Ajka Kristály: Dróth – Tisonyai (Horváth D., 59.), Györkös, Szedlacsek, Szabó Z., Szabados (Lajtos, 69.), Magyar, Král, Kungl, Bakó, Szélessy (Gergőcs, 82.). Edző: Szabó Zoltán, Jeney Gyula
Gólszerzők: Pálfi (70.), Gyurcsek (87.), ill. Györkös (81. – büntetőből)

vehir.hu
Szalai Csaba