Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Mikulás-rali: Turánék nyerték a versenyt, Hadikék a bajnokok

2020. december 6. 17:18 // Forrás: MTI
A Turán Frigyes, Bagaméri László páros nyerte a vasárnapi Mikulás-ralit, az országos bajnokság idei utolsó futamát, a bajnoki címet pedig a versenyen negyedikként záró Hadik András, Kertész Krisztián duó szerezte meg.

A veszprémi lőtéren és környékén rendezett zárt kapus viadalon Turánék az első gyorsasági szakasztól kezdve végig vezették az abszolút értékelést, a hétből négy etapot megnyertek, és végül 28.8 másodperccel jobb időeredménnyel zárták a több mint 105 kilométeres távot, mint közvetlen riválisuk, a 2018-ban is abszolút bajnok Hadik.

A Shell Helix Ultra csapatának párosa azonban ezzel a futamgyőzelemmel sem tudta elhódítani a bajnoki címet. Az összetett pontversenyben a mostani viadal előtt 11 pontos előnnyel vezető Hadikék ugyanis végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, és a bajnoki diadalhoz elegendő volt az élmezőny közelében autózniuk.   

Úgy gondolom, hogy a magunk részéről mindent megtettünk, és egy nagyon erős hétvégénk volt

- nyilatkozta a Rallye Rádiónak a futam után a Next Auto Polo GTI R5-ösét vezető Turán.    

Galéria
Mikulás-rali 2020

A Mikulás-ralit egy cseh páros zárta a második helyen, harmadik pedig a Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős lett, de ezeknek az egységeknek az eredménye nem számított bele a bajnoki értékelésbe.    

A tavalyi bajnok Vincze Ferenc, Bacigál Igor duó az ötödik helyen fejezte be a Mikulás-ralit, míg a végső diadalra a verseny előtt még szintén esélyes Velenczei Ádám, Szőke Tamás kettős hatodik lett.    

Végeredmény, Mikulás-rali (7 gyorsasági szakasz, 105,3 km, az élmezőny):
1. Turán Frigyes, Bagaméri László (Next Auto Polo GTI R5) 49:30.5 perc
2. Erik Cais, Katerina Janovska (cseh, Ford Fiesta Rally2) 13.7 másodperc hátrány
3. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5) 26.7 mp h.
4. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 28.8 mp h.
5. Vincze Ferenc, Bacigál Igor (Skoda Fabia Rally2) 30.1 mp h.
6. Velenczei Ádám, Szőke Tamás (Skoda Fabia Rally2) 33.4 mp h.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között baleset Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között Négyen meghaltak és többen megsérültek, amikor az Esztergom-Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetősége közleményben tudatta, hogy a hatóságokkal együttműködve vizsgálja a baleset körülményeit. 2024. március 24. 16:23 Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett A vakbélműtétje után lábadozó Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat, melyet a címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája műszaki hiba miatt feladott. 2024. március 24. 6:38 Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi Forma-1-es Szaúdi Nagydíjon Dzsiddában. 2024. március 9. 19:50 Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé rali Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé A Rally Hungary lesz a 2024-es ERC-sorozat nyitóversenye, amelyet április 12. és 14. között veszprémi központtal, murvás pályákon tartanak meg. Rali Európa-bajnokot majd öt aszfaltos és három murvás verseny összesített eredménye alapján avatnak.   2024. március 6. 13:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.