Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb német cég költözik Nemesvámosra

2020. december 15. 17:29
A német tulajdonú Bock Hungária vállalat Nemesvámoson alakítja ki 2500 négyzetméteres gyártósorát, ezzel betöltve azt a gazdasági űrt, amit az MTD hagyott maga után. A beruházást a magyar kormány is támogatta, amely részéről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter írta alá a partnerségi megállapodást a cég tulajdonosával kedd délután.

A Bock cégcsoport elsősorban prémium minőségű irodai bútorairól lehet ismerős, valamint onnan, hogy már két évtizede jelen vannak Magyarországon is, Ajkán és Noszlopon van gyártósoruk. A jövőben pedig Nemesvámoson is beindítják a gyártást, ahol az MTD kivonulása után megüresedett csarnokot és raktárat veszik át, előbbi esetében 2500 négyzetméteren folyik majd a termelés, amelyhez egy 2100 négyzetméteres raktárcsarnok is tartozik.

Az ünnepélyes átadón a cégcsoport részéről a tulajdonos Hermann Bock is jelen volt, aki kiemelte, hogy cégük nem csak abban érdekelt, hogy fenntartsa azt a magas minőséget, ami jellemzi termékeiket, hanem elkötelezettek az innováció iránt is. Mindezt nemzetközi ügyfélkörük is megköveteli tőlük, akiknek a magyar gyártósorokon készítik el a megrendeléseiket. A tulajdonos elmondta, hogy hazánkban kizárólag exportra gyártanak és a jövőben nagy terveik vannak, hogy mind a noszlopi, mind a nemesvámosi termelést tovább bővítsék.

A Bock cégcsoport jelenleg 1000 embert foglalkoztat Magyarországon, Nemesvámoson pedig 100 új munkahely fog létrejönni.

A mostani beruházás összértéke 606 millió forint, amelyet a magyar kormány 282 millió forinttal támogatott.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a partneri megállapodás aláírásakor elmondta, hogy a járványhelyzet miatt a világon számos esetben gyárbezárásokra, létszámleépítésre került sor a vállalatoknál, a magyar kormány filozófiája viszont az, hogy beruházástámogatásokkal segítse a cégeket a munkahelyek megőrzésében.

A magyar kormánynak a törekvései eléréséhez szövetségesekre van szüksége, ezek pedig azok a vállalatok, amelyek nem a könnyebb utat választják, hanem ebben a gazdaságilag nehezebb időszakban is a fejlesztések, beruházások mellett döntenek. Mi nekik szeretnénk segíteni, valamint azoknak az embereknek, akik munkájukkal hozzájárulnak a vállalatok sikeréhez.

A miniszter hozzátette, hatalmas a verseny a világban a beruházásokért, a Bock vállalat döntésével – miszerint hazánkban, Nemesvámoson fejleszti tovább cégét – nagy siker minden szereplőnek. A miniszter beszédében kiemelte Ovádi Péter, valamint Kovács Zoltán országgyűlési képviselőket, akik lobbitevékenységükkel segítették a beruházás megvalósulását.

A járványhelyzet alatt egyébként már 87 partneri megállapodást kötött a kormány olyan cégekkel, akik a leépítés helyett újabb beruházásokba fogtak, ezzel megőrizve 200 ezer munkahelyet és 24 ezer újat létrehozva.

Az ünnepi eseményen Ovádi Péter országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a helyi cégek sikere abban is rejlik, hogy kiválóan tudnak együttműködni az önkormányzattal, valamint azokkal az intézményekkel, akik a gazdaság katalizátorai is egyben, jelen esetben a Pannon Egyetemmel, ami a Bock esetében is az egyik döntő érv volt, amikor Nemesvámost választották beruházásukhoz.

A képviselő hozzátette, az utóbbi időben óvoda, iskola, sportcsarnok és utcák is megújultak a településen, ami méltóképpen rászolgált a szlogenre: a jövő Nemesvámoson épül.

Az esemény további részében Szijjártó Péter és Hermann Bock aláírták a partnerségi megállapodást, majd közösen megtekintették az új gyártósort az egykori MTD csarnokában.

Kapcsolódó cikk
Szijjártó Péter: Európában irigyek ránk
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter veszprémi látogatása alkalmával exkluzív interjút adott portálunknak. A minisztertől a gazdasági trendekről és dimenzióváltásról, a Fehér Házról és a brüsszeli folyosók hangulatáról is beszélgettünk. Megtudtuk továbbá, hogy milyen személyes kapcsolata van a veszprémi futsalcsapattal.
Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Orbán Viktor: a '23-as extra nehéz évből sikerült ép bőrrel kikecmeregni Orbán Viktor: a '23-as extra nehéz évből sikerült ép bőrrel kikecmeregni Pedofil bűncselekményeknél nincs kegyelem, ezért a kegyelmi ügyben a lemondás helyes volt, és megerősít bennünket - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budapesti Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében. Kilátásba helyezte a magyar gyermekvédelmi rendszer megerősítését, beszélt Magyarország zöldátállásáról, és arról is, hogy a parlament a tavaszi ülésszak kezdetén ratifikálhatja Svédország NATO-csatlakozását. A '23-as extra nehéz évből sikerült "ép bőrrel kikecmeregni", az eredményekkel "nem lehetünk elégedetlenek" - jelentette ki Orbán. 2024. február 17. 17:44 Hogyan nőhetett az adóbevétel Veszprémben, ha az önkormányzat nem is emelt adót? gazdaság Hogyan nőhetett az adóbevétel Veszprémben, ha az önkormányzat nem is emelt adót? Veszprém bevételének több, mint negyedét a helyi adókból befolyt pénzek teszik ki 2024-ben, az önkormányzat mégsem emelte meg a helyi adókat és tudomásunk szerint nem is tervez ilyet. Valójában egy egyszerű matekpélda választ ad a miértre, ami mögött viszont már egy minden mindennel összefüggő rendszer képe jelenik meg. 2024. február 15. 16:09 Veszprémi családi vállalkozás az Agrármarketing-díj arany minősítésű nyertese Veszprémi családi vállalkozás az Agrármarketing-díj arany minősítésű nyertese Először osztották ki hazánkban az Agrármarketing-díjat, melyre több kategóriában pályázhatott az agrárvilág szinte összes szereplője.  Az arany minősítésű díjat egy veszprémi családi vállalkozás, a Greenman Kft. vihette el azzal, hogy rövid idő alatt sikerült igazi “love branddé” válnia a testimonial marketing révén: kommunikációjában átadta a szót a vásárlóinak. A díj átadására az Év Agrárembere 10. jubileumi ünnepségén került sor. 2024. február 12. 12:48 Tényleg lehetetlen lenne saját lakáshoz jutni? ingatlan Tényleg lehetetlen lenne saját lakáshoz jutni? Az infláció lelassult, a kamatok elkezdtek csökkeni, a bérek ezzel szemben emelkedést mutatnak Magyarországon, így pedig ismét sok fiatal esetében lett realitás, hogy saját lakáshoz jusson. A hivatalos béradatok alapján elkészült az a számítás, ami megmutatja, hogy mekkora banki kölcsönre, ebből pedig mekkora lakásra számíthatnak az átlagkeresetből élők. 2024. február 5. 11:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.