2021. január 18.
//
Piroska névnap

Filmpremierrel készül a VeszprémFest

2020. december 27. 19:00
Hagyományosan minden VeszprémFesthez kapcsolódik egy, a kulisszák mögé betekintést engedő, valamint exkluzív interjúkkal fűszerezett film is. Mivel idén a fesztivál a járvány miatt elmaradt, a 2019-es film bemutatóját pedig a pandémia többször is keresztülhúzta, a szervezők úgy döntöttek, hogy vasárnap este online mutatják be a filmet, amit a Vehíren is meg lehet tekinteni.

Kevesen tudják, de a VeszprémFesthez kapcsolódó film a kezdetek óta jelen van a fesztivál életében. Az elején még DVD-n is kiadták ezeket, majd a digitális technológia térhódításával együtt az online térben lehet megtekinteni őket, amellett, hogy a Hangvillában minden évben teltházas vetítéseket tartottak.

A járvány idén ezt is keresztülhúzta, így a zenerajongóknak többszöri halasztás után, de le kellett mondani arról, hogy élőben, személyesen legyenek jelen a premieren.

A szervezők ezért úgy döntöttek, hogy a 2019-es fesztiválról készült filmet online fogják bemutatni a fesztivál hivatalos Youtube-csatornáján.

A koreográgia viszont itt is ugyanaz lesz, Mészáros Zoltán, fesztiváligazgató ugyanolyan felvezetést fog tartani, mintha a Hangvillában lennénk, a képsorokon pedig izgalmas kulisszatitkokat, a fellépőkkel készült exklúzív interjúkat lehet megtekinteni.

Javasoljuk, hogy telefon helyett kapcsoljuk be a laptopokat, vagy okostévéket, hiszen a fesztivál hangulatát csak ilyen hang- és képminőségen keresztül lehet igazán jól feleleveníteni!

A film premierjét az alábbi linken nálunk is követhetik majd vasárnap este 20 órától.

vehir.hu

További cikkek

Merjünk jegyet ajándékozni karácsonyra?
Merjünk jegyet ajándékozni karácsonyra?
Az elmúlt években egyre többen döntöttek úgy, hogy tárgyak helyett élményeket ajándékoznak karácsonyra, például belépőjegyeket. Az idén a járvány miatt rengeteg fesztivál, koncert, előadás, rendezvény maradt el – és azokkal a jegyekkel, amiknek annyira örültünk tavaly karácsonykor, végül nem vettük semmi hasznát. Vajon ez a tapasztalat mennyire bátortalanította el azokat, akik ilyen ajándékban gondolkoztak?
Visszatér Veszprémbe Tom Jones és Jamie Cullum
Visszatér Veszprémbe Tom Jones és Jamie Cullum
Újabb két fellépőt leplezett le a VeszprémFest.
Bejelentette a Jezsuita Romkert színpad fellépőit a VeszprémFest
Bejelentette a Jezsuita Romkert színpad fellépőit a VeszprémFest
2021-ben nyolc napon át három helyszínen várja látogatóit a VeszprémFest. A História Kertben és a Várban felállított nagyszínpadokon a nemzetközi jazz, pop és világzene sztárjai lépnek majd fel, a Jezsuita Romkertben pedig a hazai zenei élet világhírű kiválóságai adnak koncertet. A szervezők most ez utóbbi programját hozzák nyilvánosságra.
Már túl lennénk a borfesztiválon és a VeszprémFesten, és most készülnénk az Utcazenére
Már túl lennénk a borfesztiválon és a VeszprémFesten, és most készülnénk az Utcazenére
Még nem tudni, mi lesz az eltolt fesztiválokkal, de az biztos: van néhány galériánk és videónk az előző évekből, amit szívesen mutatunk meg újra.
Mégis lesz borfesztivál Veszprémben!
Mégis lesz borfesztivál Veszprémben!
A VeszprémFest ugyan elmarad, de kistestvére, a Rozé Rizling Jazz Napok megmenekülhet: új, idei időpontot kapott a népszerű rendezénysorozat.