2022. december 5.
//
Vilma névnap

Januárban gyűjti be a karácsonyfákat a VHK

2021. január 5. 10:40
A 2021-es évben is, hasonlóan az elmúlt évek bevett gyakorlatához, az ünnepek után kihelyezett fenyőfákat szervezett, külön gyűjtőjárattal gyűjtik össze városunkban.

Kizárólag a lakótelepeken, illetve a tömbházas városrészekben indul gyűjtőjárat a fenyőfák összegyűjtésére, amely egész január hónapban folyamatosan zajlik. Veszprémben a családi házas övezetben a kommunális hulladék szokásos gyűjtési napján kell elhelyezni a fenyőket a kuka mellé, melyet a szolgáltató elszállít.

illusztráció: MTIillusztráció: MTI

A fenyőfákat az ingatlan előtti közterületre kell kihelyezni a hulladékgyűjtő edények mellé, oly módon, hogy azt a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni, és kézi erővel meg lehessen mozdítani. A fenyőket díszek, papírok nélkül helyezzék ki, lehetőség szerint kupacokat képezve, még januárban! – kéri a szolgáltató.

vehir.hu

További cikkek

Csaknem 10 százalékkal drágulhat idén a karácsonyfa
Csaknem 10 százalékkal drágulhat idén a karácsonyfa
Idén csaknem 10 százalékkal drágulhatnak a karácsonyfák tavalyhoz képest, a kereslet háromnegyedét fedezi a belföldi termelés - közölte az MTI kérdésére a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete.
Dobozban vihetik az uzsonnát az elsősök
Dobozban vihetik az uzsonnát az elsősök
Minden első osztályos tanuló uzsonnás dobozt kapott Veszprémben – az immár ötödik éve működő kezdeményezést az önkormányzat és a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. együttműködése hívta életre.
Ismét megszervezték az országos szemétszedő akciót
Ismét megszervezték az országos szemétszedő akciót
Tizedik alkalommal rendezik meg Magyarország legnagyobb közösségi szemétszedő akcióját TeSzedd! néven május 2. és 8. között.
A magyarok többsége támogatná a műanyag palackok visszaválthatóságát
A magyarok többsége támogatná a műanyag palackok visszaválthatóságát
A magyarok többsége támogatná, ha az ásványvizes palackokat az üvegekhez hasonlóan vissza lehetne váltani a boltokban - derült ki a Mizse ásványvíz márka megbízásából készített online reprezentatív felmérésből.
Szemétszállítás tegnap is volt és holnap is lesz Veszprémben
Szemétszállítás tegnap is volt és holnap is lesz Veszprémben
A fake news jelenség minősített esete az, ami a veszprémi szemétszállítás körül kialakult az elmúlt napokban. Az országos médiában is megjelent hírt, miszerint sztrájkbizottság alakult és leállhat a megyeszékhelyen a hulladék elszállítása a valóságnak több szempontból sem felel meg, amit a szolgáltató tételesen cáfolni is tudott. Portálunk ráadásul olyan információk birtokába jutott, amiből az körvonalazódik, hogy az ügy mögött egy ember személyes hadjárata állhat.