Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C

Ezek lesznek a hosszú hétvégék és munkanap-áthelyezések 2021-ben

2021. január 7. 4:00
Még hat hosszú hétvégének örülhetünk idén, és csak egy munkanapot kell majd szombaton ledolgozni.

Idén még öt háromnapos és egy négynapos hosszú hétvége lesz (egyen már túl vagyunk, újévkor, január 1-3 között volt hosszúhétvége)– derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) egy tavalyi közleményéből. A munkaidő-beosztásnak a munkaszüneti napok miatt indokolt változtatását évenként rendelet szabályozza, amelynek megalkotása az ITM feladatkörébe tartozik. 

A munkaszüneti napokat a Munka Törvénykönyve határozza meg. E szerint mindenkori munkaszüneti napnap számít: január 1. (újév), március 15. (1848-as forradalom), nagypéntek, húsvéthétfő, május 1., (munka ünnepe),pünkösdhétfő, augusztus 20. (államalapítás ünnepe), október 23. (1956-os forradalom), november 1. (mindenszentek), és december 25-26. (karácsony).

2021-ben a munkanapok átrendezése egyedül a szenteste miatt lesz indokolt, december 24-ét két héttel korábban, december 11-én (szombaton) kell majd ledolgozni.

2021-ben összesen hat háromnapos és egy négynapos hosszúhétvégével számolhatunk:

 • Újév háromnapos hosszúhétvége: január 1-2-3 (ezen már ugye túl vagyunk).
   
 • Március 15. háromnapos hosszúhétvége, mivel 15-e hétfőre esik (március 13-14-15).
   
 • Húsvét négynapos hosszúhétvége: április 2-3-4-5 (nagypéntektől húsvéthétfőig).
   
 • Május 1. szombat- itt nem lesz se hosszúhétvége, se munkanap áthelyezés.
   
 • Május 24. pünkösdi háromnapos hosszú hétvége: szombat-vasárnap-hétfő (május 22-23-24).
   
 • Augusztus 20. háromnapos hosszúhétvége: augusztus 20-21-22 (péntek-szombat-vasárnap).
   
 • Október 23., szombat- itt nem lesz se hosszúhétvége, se munkanap áthelyezés.
   
 • November 1. mindenszentek, háromnapos hosszúhétvége: november elseje hétfő lesz majd, így szombat-vasárnap-hétfő hosszúhétvége lesz (október 30-31 és november 1.).
   
 • Szenteste és karácsony háromnapos hosszúhétvége: a december 24-i munkanap áthelyezés miatt háromnapos hosszúhétvége lesz december 24-25-26 között. (péntek-szombat-vasárnap).

Terveket és naptárakat elő!

Fotó: Freepik (kwangmoop).

Ge. Á.
további cikkek
Még jobban görbülhet a bot Herenden Még jobban görbülhet a bot Herenden Befejeződött a herendi horgásztavak komplex fejlesztése, ezzel már nem csak a porcelánról lesz híres a bakonyi város. 2023. szeptember 28. 15:00 Nagy volt a forgalom az égbolton hétvégén Nagy volt a forgalom az égbolton hétvégén A városi fényszennyezés, a repülőgépek és Elon Musk műholdjai a legnagyobb ellenségei az égbolt nyugodt kémlelőinek. Habár utóbbi kettő ellen nem lehet mit tenni, kis keresgélés után azért meg lehet találni azokat az eldugott helyeket még Veszprém belvárosában is, ahonnan közvilágítás ide, vagy oda, de kristálytisztán rálátunk a csillagos égboltra. Fotósunk ezzel kísérletezett hétvégén, hogy mire jutott, azt pedig megmutatjuk cikkünkben, amelynek a végén egy meglepetéssel is készülünk. 2023. augusztus 15. 10:46 Leteszteltük a veszprémiek strandjait vehirvideó Leteszteltük a veszprémiek strandjait Elindultunk az északi parton és sorra vettük azokat a strandokat, amelyeket leginkább szeretnek a veszprémiek. Hova érdemes menni a családdal, hova, ha sportolni szeretnénk, ha a legjobb lángost keressük, vagy,ha egyszerűen csak napozni szeretnénk a stégen? Videónkból Eszes Fanni segítségével mindenre fény derül. 2023. augusztus 4. 23:45 Megkapták az új parkjukat a veszprémiek Zöld város Megkapták az új parkjukat a veszprémiek Hétfő délelőtt ünnepélyes keretek közt megnyitották a kordonokat az Erzsébet-liget bejáratánál, a veszprémiek pedig birtokba vehetik a Zöld várost. A zeneiskola és múzeum előtti téren, valamint a közeli Szent Miklós-szegen sétaút, játszótér és kávézó is épült, miközben a projekt nevéhez hűen megmaradtak a több méter magas fák is. 2023. május 8. 14:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.