2023. február 3.
//
Balázs névnap

Ezek lesznek a hosszú hétvégék és munkanap-áthelyezések 2021-ben

Még hat hosszú hétvégének örülhetünk idén, és csak egy munkanapot kell majd szombaton ledolgozni.

Idén még öt háromnapos és egy négynapos hosszú hétvége lesz (egyen már túl vagyunk, újévkor, január 1-3 között volt hosszúhétvége)– derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) egy tavalyi közleményéből. A munkaidő-beosztásnak a munkaszüneti napok miatt indokolt változtatását évenként rendelet szabályozza, amelynek megalkotása az ITM feladatkörébe tartozik. 

A munkaszüneti napokat a Munka Törvénykönyve határozza meg. E szerint mindenkori munkaszüneti napnap számít: január 1. (újév), március 15. (1848-as forradalom), nagypéntek, húsvéthétfő, május 1., (munka ünnepe),pünkösdhétfő, augusztus 20. (államalapítás ünnepe), október 23. (1956-os forradalom), november 1. (mindenszentek), és december 25-26. (karácsony).

2021-ben a munkanapok átrendezése egyedül a szenteste miatt lesz indokolt, december 24-ét két héttel korábban, december 11-én (szombaton) kell majd ledolgozni.

2021-ben összesen hat háromnapos és egy négynapos hosszúhétvégével számolhatunk:

 • Újév háromnapos hosszúhétvége: január 1-2-3 (ezen már ugye túl vagyunk).
   
 • Március 15. háromnapos hosszúhétvége, mivel 15-e hétfőre esik (március 13-14-15).
   
 • Húsvét négynapos hosszúhétvége: április 2-3-4-5 (nagypéntektől húsvéthétfőig).
   
 • Május 1. szombat- itt nem lesz se hosszúhétvége, se munkanap áthelyezés.
   
 • Május 24. pünkösdi háromnapos hosszú hétvége: szombat-vasárnap-hétfő (május 22-23-24).
   
 • Augusztus 20. háromnapos hosszúhétvége: augusztus 20-21-22 (péntek-szombat-vasárnap).
   
 • Október 23., szombat- itt nem lesz se hosszúhétvége, se munkanap áthelyezés.
   
 • November 1. mindenszentek, háromnapos hosszúhétvége: november elseje hétfő lesz majd, így szombat-vasárnap-hétfő hosszúhétvége lesz (október 30-31 és november 1.).
   
 • Szenteste és karácsony háromnapos hosszúhétvége: a december 24-i munkanap áthelyezés miatt háromnapos hosszúhétvége lesz december 24-25-26 között. (péntek-szombat-vasárnap).

Terveket és naptárakat elő!

Fotó: Freepik (kwangmoop).

Ge. Á.

További cikkek

Átalakultak a tévénézési szokások, egyre többen választják a helyhez és időhöz nem kötött szolgáltatásokat
Átalakultak a tévénézési szokások, egyre többen választják a helyhez és időhöz nem kötött szolgáltatásokat
Az elmúlt években jelentősen átalakultak a tévénézési szokások, mivel beléptek a piacra a streamingszolgáltatók, így már nem csatorna, hanem műsor szerint válogatnak a nézők a tartalmak között egy felmérés szerint, megváltozott azt is, hogy az emberek hol tévéznek, például a szobában, a teraszon vagy a vonaton.
Amikor az enyészet turistacélponttá válik
Amikor az enyészet turistacélponttá válik
Valakinek a nyugalom szigete, másoknak igazi adrenalin bomba. Valakinek a megvalósítható időutazás lehetősége, másoknak korunk legizgalmasabb felfedezőtúráit jelenti. A motiváció sok minden lehet, ami ráveszi az embereket, hogy régóta elhagyatott épületekbe, objektumokba jussanak be, de bármi is legyen a vezérlő erő, tény, hogy az urbexezés a fénykorát éli. Az urbexesek, pedig olyan titkos közösségeket alkotnak, akik sokszor az illegalitás határán egyensúlyoznak, miközben íratlan szabályaikhoz kőkeményen ragaszkodnak.
Közösségi terek tervezésbe vonja be a Jutasi úti lakótelepen élőket az EKF-projekt
Közösségi terek tervezésbe vonja be a Jutasi úti lakótelepen élőket az EKF-projekt
A május közepén induló felmérésben arról is kérdezik az embereket, hogy milyen lakótelepen élnének szívesen és milyenen nem. Egy 3,5 kilométeres futókört is létrehoznak.
A magyarok 90%-a tervez nyaralást – kétharmaduk belföldön
A magyarok 90%-a tervez nyaralást – kétharmaduk belföldön
Tízből kilencen terveznek vakációt az idei nyárra, ötödük már foglalt is - derül ki a Szállás.hu legfrissebb felméréséből.
Három évtizede hobbijuk a vasútmodellezés
Három évtizede hobbijuk a vasútmodellezés
A veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A klubhelyiségben kerestük fel őket, ahol bepillantást nyerhettünk a modellezés kulisszatitkaiba.