2021. január 18.
//
Piroska névnap

Szabadtéren edzett a magyarok egyik csoportellenfele

2021. január 10. 12:06
MTI
A magyarokkal azonos világbajnoki csoportban szereplő uruguayi férfi kézilabda-válogatott a koronavírus-járvány miatt csak szabadtéren tudott edzeni a felkészülés során.

"Olyan óvintézkedések vannak érvényben nálunk, amelyek nem tették lehetővé, hogy csarnokban eddzünk, ezért szabadtéren készültünk" - mondta a jövő szerdán kezdődő egyiptomi torna honlapján Jorge Botejara szövetségi kapitány.

Hozzátette, a világjárvány miatt - a magyarokhoz hasonlóan - barátságos mérkőzéseket sem tudtak játszani. Az uruguayi bajnokság márciustól augusztusig szünetelt, majd decemberben ismét félbeszakadt.

A gízai A csoportban a magyarok jövő vasárnap találkoznak Uruguay csapatával. A szövetségi kapitány szerint a németek és a magyarok is az élmezőnyhöz tartoznak, a Zöld-foki Köztársaság néhány játékosa pedig szintén profi bajnokságokban szerepel, ezért ugyancsak erős ellenfélnek számít a dél-amerikaiak számára. Mindezek ellenére a saját csapatától arra számít, hogy jól játszik, és az erőfeszítéseik gyümölcsözőek lesznek majd.

Jorge Botejara kijelentette: a világbajnokság létszámának 32 csapatossá növelése a kisebb nemzetek számára segít népszerűsíteni a sportágat.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Eurokupa 1. 2020. november 4. 18:15 Veszprém Aréna Magyarország Spanyolország 32-29

További cikkek

Visszalépett a vb-től a Zöld-foki Köztársaság
Visszalépett a vb-től a Zöld-foki Köztársaság
Bejelentette a férfi kézilabda-világbajnokságtól való visszalépését a Zöld-foki Köztársaság együttese, mivel nincs meg a szükséges, legalább tíz, negatív PCR-teszt birtokában lévő játékosa, és a keddi, Uruguay elleni találkozóra sem tudna kiállni.
A magyarok gólrekorddal győzték le Uruguayt
A magyarok gólrekorddal győzték le Uruguayt
A magyar férfi kézilabda-válogatott 44-18-ra legyőzte Uruguay csapatát az egyiptomi világbajnokság csoportkörének második fordulójában vasárnap, ezzel biztosította továbbjutását a gízai A csoportból.
A Zöld-foki Köztársaság nem áll ki a németek ellen
A Zöld-foki Köztársaság nem áll ki a németek ellen
A magyarok csoportjában szereplő Zöld-foki Köztársaság válogatottja nem áll ki vasárnap a németek elleni második fordulós összecsapásra az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokságon, miután az együttes több tagja is koronavaírusos lett.
Ismét Ambros Martín lehet a Győri Audi ETO KC vezetőedzője
Ismét Ambros Martín lehet a Győri Audi ETO KC vezetőedzője
Ismét a spanyol Ambros Martín lehet a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetőedzője - értesült a Kisalföld című megyei napilap.
Veszprémből Szegedre igazolhat Kent Robin Tönnesen
Veszprémből Szegedre igazolhat Kent Robin Tönnesen
Kent Robin Tönnesen világbajnoki ezüstérmes norvég jobbátlövő a Telekom Veszprémtől a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatához igazolt, értesült a handball-planet.com szakportál.