2021. december 1.
//
Elza névnap

Nagy segítség a VEDAC-nak a rövidesen elkészülő dobópálya

Jól halad a veszprémi Városi Stadion dobópályájának felújítása: április végéig fű is kerül majd a területre, azt követően pedig a munkát is megkezdhetik rajta a VEDAC atlétái.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) csütörtök délután bejárásra invitálta a sajtó képviselőit a Városi Stadion felújítás alatt álló dobópályájára. Az eseményre meghívást kapott térségünk országgyűlési képviselője mellett városunk polgármestere is.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója emlékeztetett, a Magyar Atlétikai Szövetség sportágfejlesztési támogatás keretében biztosított forrást a felújítás első üteméhez, amely április végéig be is fejeződik, hiszen már csak füvesíteni szükséges az említett területet.

A téli évszak, valamint az azzal járó időjárási tényezők a tereprendezés befejezését nem teszik lehetővé, így a pálya füvesítésére tavaszig várnunk kell. A pálya hitelesítése és műszaki átadása azonban már megtörtént: egyesületünk nemzetközi versenyeket is tarthat majd.

Németh hangsúlyozta, korábban gerelyhajítópályával és kifutóval sem rendelkeztek, így nagy segítség számukra az, hogy a közeljövőben már erre sem lesz problémájuk. Hozzátette, két új kalapácsvető- és egy diszkoszvetőkörrel is gazdagodott a veszprémi stadion infrastruktúrája.

Országgyűlési képviselőnk, Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) emlékeztetett, a sportegyesületek mellett azok infrastrukturális helyzetét is szem előtt tartja a város. Ennek élő példája, hogy állami támogatással új uszoda, tornászgyakorló, és jégcsarnok is épül a megyeszékhelyen.

Hozzátette, a VEDAC fejlődése is fontos számukra; ehhez közel 70 milliós támogatást sikerült megpályázniuk az államtól. Ovádi reményét fejezte ki, hogy a veszprémi dobóatléták az új környezetben az olimpiai szereplés lehetőségét is kivívják majd edzőik segítségével.

Városunk polgármestere, Porga Gyula (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott, a Városi Stadion beruházássorozata még közel sem ért véget; lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek majd azért, hogy a közeljövőben már a futófolyosó is XXI. századi körülményeket képviseljen.

A Modern Városok Program nagy segítségünkre van a fejlesztésekben: nemcsak csarnokok tekintetében, hanem a közterületeken szabadtéri pályák kialakításában is. Hiszen Veszprémben a szabadidősport lehetőségek biztosítását is ugyanolyan fontosnak tartjuk

– zárta a politikus.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Átadták a Veszprémi Tornacsarnokot
Átadták a Veszprémi Tornacsarnokot
Egy évvel az alapkőletétel után, szerdán hivatalosan is átadták a Veszprémi Tornacsarnokot, amely európai szinten is kiemelkedő sportlétesítmény lett. A Veszprémi Torna Club (VTC) növendékei már birtokba is vehették új, álomszerű otthonukat, amely továbbra is a Városi Stadionban található.
A Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának szóvivője segíti a városi ügyek átláthatóságát
A Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának szóvivője segíti a városi ügyek átláthatóságát
Halmay Gábor, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője a jövőben a frakció szóvivői feladatait is ellátja majd Veszprémben. A helyi politikus azt ígérte, új feladatkörében törekedni fog arra, hogy a helyi lakosok az önkormányzati döntésekről és az azokhoz vezető folyamatokról még közérthetően tájékozódhassanak.
Végérvényesen elkezdtek közterületekből közösségi terekké válni a lakótelep parkjai
Végérvényesen elkezdtek közterületekből közösségi terekké válni a lakótelep parkjai
Fény derült rá, hogy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa csapata és a Jutasi lakótelepen élők közösen milyen formában képzelik a lakótelepi városrész jövőjét. A hazánkban még kevésbé elterjedt közösségi tervezés eredményeit kedden délután ismertették a projekt munkatársai az Agóra kulturális központban, ahol kiderült az is, melyik az a fejlesztés, amely 2022 év végéig biztosan elkészül a Jutasin.
Helyi fiatalok szervezkednek a városrészek megszépítéséért
Helyi fiatalok szervezkednek a városrészek megszépítéséért
Sok kicsi sokra megy alapon szervezték meg az egy éve alapított ProBono Veszprémért Egyesület munkáját helyi civilek, akik önkéntes munkájukkal segítik a különböző városrészek fejlődését, szépítését. Az elmúlt héten a Stadion utcában festették le az útszéli korlátokat a tagok, a jövőben pedig újabb akciókat tervez a veszprémi fiatalokból álló csapat.
Úgy költöztek új intézménybe a bölcsődések, hogy ki sem kellett költözniük
Úgy költöztek új intézménybe a bölcsődések, hogy ki sem kellett költözniük
Teljes energetikai felújításon esett át az Aprófalvi Bölcsőde, aminek keretében az épület hőszigetelése mellett az intézmény konyhája is megújult, valamint napelemek is kerültek a tetőre. A felújítási munkákat ráadásul sikerült úgy összehangolni a bölcsőde működésével, hogy a gyermekeknek nem kellett kiköltöznie az épületből.