Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nagy segítség a VEDAC-nak a rövidesen elkészülő dobópálya

2021. január 14. 15:44
Jól halad a veszprémi Városi Stadion dobópályájának felújítása: április végéig fű is kerül majd a területre, azt követően pedig a munkát is megkezdhetik rajta a VEDAC atlétái.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) csütörtök délután bejárásra invitálta a sajtó képviselőit a Városi Stadion felújítás alatt álló dobópályájára. Az eseményre meghívást kapott térségünk országgyűlési képviselője mellett városunk polgármestere is.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója emlékeztetett, a Magyar Atlétikai Szövetség sportágfejlesztési támogatás keretében biztosított forrást a felújítás első üteméhez, amely április végéig be is fejeződik, hiszen már csak füvesíteni szükséges az említett területet.

A téli évszak, valamint az azzal járó időjárási tényezők a tereprendezés befejezését nem teszik lehetővé, így a pálya füvesítésére tavaszig várnunk kell. A pálya hitelesítése és műszaki átadása azonban már megtörtént: egyesületünk nemzetközi versenyeket is tarthat majd.

Németh hangsúlyozta, korábban gerelyhajítópályával és kifutóval sem rendelkeztek, így nagy segítség számukra az, hogy a közeljövőben már erre sem lesz problémájuk. Hozzátette, két új kalapácsvető- és egy diszkoszvetőkörrel is gazdagodott a veszprémi stadion infrastruktúrája.

Országgyűlési képviselőnk, Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) emlékeztetett, a sportegyesületek mellett azok infrastrukturális helyzetét is szem előtt tartja a város. Ennek élő példája, hogy állami támogatással új uszoda, tornászgyakorló, és jégcsarnok is épül a megyeszékhelyen.

Hozzátette, a VEDAC fejlődése is fontos számukra; ehhez közel 70 milliós támogatást sikerült megpályázniuk az államtól. Ovádi reményét fejezte ki, hogy a veszprémi dobóatléták az új környezetben az olimpiai szereplés lehetőségét is kivívják majd edzőik segítségével.

Városunk polgármestere, Porga Gyula (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott, a Városi Stadion beruházássorozata még közel sem ért véget; lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek majd azért, hogy a közeljövőben már a futófolyosó is XXI. századi körülményeket képviseljen.

A Modern Városok Program nagy segítségünkre van a fejlesztésekben: nemcsak csarnokok tekintetében, hanem a közterületeken szabadtéri pályák kialakításában is. Hiszen Veszprémben a szabadidősport lehetőségek biztosítását is ugyanolyan fontosnak tartjuk

– zárta a politikus.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Háromszáz millió forintból újult meg a Városi Stadion sportcsarnoka városfejlesztés Háromszáz millió forintból újult meg a Városi Stadion sportcsarnoka A városvezetőség és a Veszprém Pannon SE (VPSE) összefogásával, sikeres együttműködésének köszönhetően pályázat útján a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) háromszáz millió forintot biztosított a Városi Stadionban található sportcsarnok felújítására, amelynek első szakasza lezárult. 2024. március 6. 13:12 Költségvetés 2024 - az idei esztendő a veszprémiek éve lesz költségvetés Költségvetés 2024 - az idei esztendő a veszprémiek éve lesz „2024 a veszprémiek éve lesz” – hangzott el Porga Gyula polgármestertől hétfő este, amikor az ActiCity-ben bemutatta Veszprém idei költségvetésének sarokpontjait. A büdzsé 43,5 milliárd forintról szól, aminek egyharmada fejlesztésekre fog menni, valamint elindítanak több olyan programot és támogatási rendszert, amelyeket kifejezetten csak a veszprémiek vehetnek majd igénybe. Az idei költségvetés viszont nem csak 2024-ről szól, a polgármesternek ennél hosszabb távú tervei vannak. 2024. február 6. 0:49 Időugrások Veszprémben Időugrások Veszprémben A Google utcakép funkciójának segítségével készített időgépet egy fiatal videós, amiben pár perc alatt egy évtizedet ugrálhatunk az időben Veszprémben. 2023. december 21. 14:48 Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka útfelújítás Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka Befejeződött a József Attila utca felújítása, de a városban nem állnak meg az útrekonstrukciós munkák, jövőre további helyszíneken folytatják. 2023. december 18. 11:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.