Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

A Zöld-foki Köztársaság nem áll ki a németek ellen

2021. január 17. 10:43 // Forrás: MTI
A magyarok csoportjában szereplő Zöld-foki Köztársaság válogatottja nem áll ki vasárnap a németek elleni második fordulós összecsapásra az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokságon, miután az együttes több tagja is koronavaírusos lett.

Az afrikai ország szövetsége Facebook-oldalán közölte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a későbbiekben a sportszerűség szabályainak megfelelően folytassák a küzdelmet. A tervek szerint négy új játékos utazik Egyiptomba, hogy kedden a csoportkör utolsó fordulójában az Uruguay elleni mérkőzést le tudja játszani a gárda.

Fotó: IHFFotó: IHF

A koronavírusos megbetegedésektől tizedelt újonc együttes, melyet a magyar válogatott pénteken 34-27-re győzött le a nyitókörben, azért kényszerült visszalépni a vasárnapi összecsapástól, mert szombaton újabb két játékosa fertőződött meg, így mindössze kilenc bevethető kézilabdázója maradt. A szabályok értelmében pedig legalább tíz kézilabdázónak rendelkezésre kell állnia ahhoz, hogy megtartsák a meccset. A 18 órára kiírt, de így elmaradó találkozót 10-0-s gólkülönbséggel a németek javára ítéli majd a nemzetközi szövetség.

A magyar válogatott - közép-európai idő szerint - 20.30-tól Uruguay-jal találkozik vasárnap. A négyesből az első három jut tovább.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.