Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

A magyarok gólrekorddal győzték le Uruguayt

2021. január 17. 22:01 // Forrás: MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott 44-18-ra legyőzte Uruguay csapatát az egyiptomi világbajnokság csoportkörének második fordulójában vasárnap, ezzel biztosította továbbjutását a gízai A csoportból.

A magyarok pénteken a Zöld-foki Köztársaság 34-27-es legyőzésével kezdték a tornát, kedden 20.30 órától pedig Németország ellen zárják a csoportkört. A középdöntőbe az első három helyezett jut.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
Magyarország-Uruguay 44-18 (16-8)
Gíza, zárt kapuk mögött, v.: Kolahdouzan, Mousavian (irániak)
Magyarország: Székely - Lékai 4, Máthé 8, Sipos, Bánhidi 3, Bodó 4, Bóka 4, cserék: Rodríguez 3, Hanusz 1, Győri 5, Rosta 4, Ancsin 4, Szita 1, Borbély, Hornyák 1, Sunajko 2, szövetségi kapitány: Gulyás István
lövések/gólok: 60/44, illetve 58/18
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 1/1
kiállítások: 6, illetve 4 perc

A magyar csapat keretéből ezúttal Balogh Zsoltot, Mikler Rolandot, Nagy Bencét és Topic Petart nem nevezték a találkozóra. A küldöttség minden tagjának negatív lett a legutóbbi koronavírustesztje is.

Fotók: IHFFotók: IHF

Székely Márton védéseire alapozva jól kezdte a meccset a magyar együttes, amely könnyed játékkal folyamatosan növelte előnyét. A 15. perc után több lövést is elrontottak a magyarok, illetve technikai hibák is voltak, és ezt az ellenfél úgy használta ki, hogy három góllal csökkentette a különbséget. A szakmai stáb cserékkel frissítette a csapatot, amely a kisebb hullámvölgy ellenére magabiztosan, 16-8-ra vezetett a szünetben.

Székely az első félidőben húsz lövésből tizenkettőt kivédett, majd a szünet után Borbély Ádám érkezett a helyére.    

Eleinte a második felvonásban is többet hibáztak a vártnál a magyarok, ennek ellenére gyors játékkal magabiztosan növelték előnyüket. A különbség meghaladta a húsz gólt is, és mivel a végeredmény 44-18 lett, a magyar együttes megdöntötte saját világbajnoki gólcsúcsát. A rekordot eddig az ausztrálok elleni 2013-as mérkőzés (43-13) jelentette.    

A magyar mezőnyjátékosok közül csak Sipos Adrián nem szerzett gólt. Borbély Ádám 22 lövésből 13-at hárított a második félidőben.    

Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

Az öltözőben arra hívtuk fel a figyelmet, hogy az ilyen csapatok ellen nagyon nehéz türelmesen védekezni. Sokszor azt láttuk, hogy elveszítettük a türelmünket. Támadásban sokkal több keresztmozgást kértünk, mert akkor az ellenfél elveszíti a fonalat, könnyű gólokat tudunk lőni, és tudunk gyakorolni a jövőre nézve is egy kicsit. Azt is kértük a játékosoktól, hogy fussanak nagyon sokat, próbáljunk minél nagyobb tempót diktálni. Látszott, hogy egy kicsit előreléptünk, jobb volt a játékunk tempója, bár az uruguayiak próbálták lassítani. Ennek ellenére voltak jó periódusaink, amelyekre lehet építeni

- nyilatkozta a szakvezető a mérkőzést közvetítő M4 Sportnak.

A csoport másik mérkőzésén:
Németország - Zöld-foki Köztársaság 10-0 - játék nélkül

Az állás: 1. Németország 4 pont (53-14), 2. MAGYARORSZÁG 4 (78-45), 3. Zöld-foki Köztársaság 0 (27-44), 4. Uruguay 0 (32-87)

pénteken játszották (1. forduló):
Németország-Uruguay 43-14 (14-4)
Magyarország - Zöld-foki Köztársaság 34-27 (19-14)

kedden játsszák (3. forduló):
Uruguay - Zöld-foki Köztársaság 18.00
Magyarország-Németország 20.30

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.