Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
6°C
2024. március 19. József
Veszprém
6°C

Lemondásra szólították fel a DK-s önkormányzati képviselőt

2021. január 21. 16:49
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) új dobópályája körül kialakult vita miatt a sportegyesület ügyvezetője lemondásra szólította fel Zakar Csabát, az önkormányzat DK-s képviselőjét.

Az elmúlt héten a Vehír is hírt adott arról, hogy az utolsó fázisához ért a stadionban épülő dobópálya munkálata. A sajtónyilvános helyszínbejáráson Németh Attila a VEDAC ügyvezetője elmondta, hogy a pálya műszaki átadása már decemberben megtörtént, a Magyar Atlétikai Szövetség pedig már hitelesítette a pályát, így nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmasnak találták. Utolsó lépésként a tereprendezés, valamint a füvesítés van hátra, ezt tavasszal fogja megcsinálni a kivitelező, amikor az időjárás lehetővé teszi.

A beruházó egyébként nem a város, hanem a BMSK (Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési) Zrt.

Még a helyszínbejárás előtt Zakar Csaba, ellenzéki önkormányzati képviselő a közösségi médiában sérelmezte, hogy az átadás ellenére a dobópálya láthatóan nincs abban az állapotban, amely alkalmassá teszi bármilyen a használatra. A képviselő idézett a közbeszerzési kiírásból is, amelyben tételesen szerepel, hogy mit takar az a több, mint 61 millió forint, amibe a dobópálya megépítése kerül. Valamint megemlítette, hogy a dobópálya miatt elbontottak egy általa jó állapotúnak vélt műfüves focipályát is.

A képviselő kijelentésére Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője reagált, aki egyenesen kártékonynak nevezte Zakar állítását és az általa valótlannak vélt kijelentései miatt lemondásra szólította fel Zakart képviselői és bizottsági tagsági mandátumáról. A tételes cáfolatban Németh megjegyzi, hogy

  • a pálya műszaki átadása már decemberben megtörtént, a szektorok szintbe hozása miatt volt szükség többletföld felhordására.
  • A dobópályát a Magyar Atlétikai Szövetség hitelesítette, hiszen a vonatkozó szabványoknak megfelel. Az időjárási körülmények csak tavasszal teszik lehetővé a végső tereprendezést és a füvesítést, amit a kivitelező jótállás keretében fog elvégezni, ezt külön írásos nyilatkozatban vállalta is.
  • A műfüves labdarúgópálya köztudottan rendkívül rossz állapotban volt az elbontás előtt, voltak olyan részei, ahol a bitumenig kikopott, több helyen sérülésveszélyes volt. Továbbá rendszeres sérülésveszélyt jelentett az, hogy a szabadidősportolók a dobópályán keresztül közelítették meg a műfüves labdarúgó pályát. Az sem elhanyagolható tény az ügyvezető szerint, hogy időközben két új műfüves labdarúgópálya épült a Jutasi úton, így a kispályás foci kedvelőinek a feltételrendszere javult.
  • Németh úgy fogalmazott: Zakar tájékozatlanságát bizonyítja az is, hogy a „jó állapotú” műfüves labdarúgó pálya elbontása nélkül nem épülhetne meg az új tornászgyakorló, hiszen az a korábbi dobópálya egy részét foglalja el, ezért nem lett volna elegendő hely az új dobópálya kialakítására.

A történethez hozzátartozik, hogy Zakar egy adminisztrációs hiba miatt – amit azóta kijavított a VEDAC – kezdeményezte az egyesület önkormányzati támogatásának felfüggesztését. Ezt különösképpen sérelmezte a VEDAC vezetése, hiszen, ahogy az ügyvezető megfogalmazta: egy önkormányzati képviselőtől, különösképpen egy sportért is felelős bizottság tagjától az a támogató hozzáállás lenne elvárható, hogyha bármilyen hibát észlel, akkor elsőként az adott egyesületet keresse meg és figyelmeztesse, hogy mielőbb javítsa ki a hibát.

Zakar Csaba a civil életben egyébként a másik veszprémi atlétikai egyesület, az SVSE sportolója.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.