Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Gulyás: az elejétől a végéig domináltunk

2021. január 23. 20:58 // Forrás: MTI
Gulyás István szövetségi kapitány kiemelte, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott az elejétől a végéig dominált a lengyelek ellen 30-26-ra megnyert szombati középdöntő-mérkőzésen az egyiptomi világbajnokságon.

Nagyon örülünk természetesen, hiszen erős lengyel csapatot győztünk le magabiztosan, voltaképpen az elejétől a végéig dominálva. Szorosan, jól védekeztünk, Mikler Roland a védéseivel segített, támadásban Lékai Máté vezérletével eredményesek voltunk

- idézi a magyar szövetség honlapja Gulyás Istvánt.    

Kapcsolódó cikk
A lengyelek legyőzésével negyeddöntőben a magyarok
A magyar férfi kézilabda-válogatott biztosította negyeddöntőbe jutását az egyiptomi világbajnokságon, miután a középdöntő második fordulójában 30-26-ra legyőzte Lengyelországot szombaton az Új Fővárosban.

A magyar válogatott eddig egyszer, 1986-ban kezdte öt győzelemmel a világbajnokságot, amelyet akkor ezüstéremmel zárt. A lengyelek elleni sikerrel a magyarok biztosították negyeddöntőbe jutásukat, ám a szövetségi kapitány leszögezte, hogy csak a következő meccsre összpontosítanak, amelyet a már ugyancsak negyeddöntős Európa-bajnok spanyolok ellen játszanak hétfőn, a középdöntő utolsó fordulójában.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

A mérkőzés legjobbjának megválasztott, nyolc gólt szerző Lékai Máté elmondta, kemény mérkőzést játszottak, de erre is számítottak.    

A lengyelek fizikálisan nagyon jók, erősek, de a védekezésünk összeállt az első félidőben, sikerült gyors lerohanásgólokat lőni és így előnybe kerültünk. A hét a hat elleni játékkal bajlódtunk, nem találtuk az ellenszert, de támadásban tartottuk a megbeszélt taktikát és nyertünk. Büszke vagyok a csapatra

- nyilatkozta.    

A négy gólig jutó Rosta Miklós elárulta, szorosabb mérkőzésre számított, de az első félidőben összeállt a védekezésük és jól ment a játék.    

Szinte végig vezettünk, erre készültünk, és amit megbeszéltünk, azt sikerült megvalósítanunk. A hét a hat elleni védekezéssel azért meggyűlt a bajunk, de sikerült rendezni a sorokat és nyertünk

- mondta a MOL-Pick Szeged beállója.

A magyar együttes a szerdai negyeddöntőben a hatszoros világbajnok Franciaországgal, az előző két vb-n ezüstérmes Norvégiával vagy Portugáliával találkozik.

vehir.hu
további cikkek
Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező férfi kézilabda-válogatott Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke katartikus élményként élte meg a magyar férfi válogatott kijutását a párizsi olimpiára. 2024. március 26. 14:27 Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek Az olimpiai résztvevő, Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a montenegrói, a szlovák és a finn együttessel találkozik a 2026-os kontinenstorna selejtezőjében. 2024. március 21. 20:10 Ez egy szerethető társaság Erről jut eszembe… Ez egy szerethető társaság Sokan eltemették a magyar férfi kézilabda-válogatottat a két évvel ezelőtti hazai rendezésű Európa-bajnokság kudarca miatt. Azóta egyfolytában azt bizonyítják, hogy korai volt elsiratni őket, hiszen tavaly nyolcadikak lett a világbajnokságon, idén ötödikek az Eb-n, és kijutottak a párizsi olimpiára. 2024. március 19. 6:03 Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának férfi kézilabda-válogatott Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának Imre Bence szerint egy újabb lépcsőfok a magyar férfi kézilabda-válogatott történetében, hogy 12 év után ismét sikerült kiharcolni az olimpiai indulást, így a nemzeti csapat ott lesz nyáron Párizsban. 2024. március 18. 22:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.