2021. augusztus 1.
//
Boglárka névnap

Pécsett ért véget a HOYA győzelmi sorozata

A HOYA-PE Veszprém nagy csatát követően végül vereséget szenvedett a PVSK otthonában vasárnap a másodosztályú kosárlabda-bajnokság tizenhetedik fordulójában.

Két hét szünetet követően vasárnap késő délután a HOYA-PE Veszprém annak a reményében lépett parkettre Pécsett, hogy sorozatban hetedik bajnoki győzelmét a PVSK otthonában gyűjtse be. Az NB I/B Piros csoport tizenhetedik fordulójának ütközete ennek megfelelően parázs derbit ígért.

Jól kezdett az első játékrészben mindkét fél, sorra szerezték a pontokat a kosarasok. A lépés egy csipetnyivel a házigazdának jött ki jobban (10. perc: 26-23). A második felvonásban a HOYA támadásai továbbra pazarul működtek és védekezésben is jól muzsikáltak Szabó Péterék. A nagyszünetre így már csak egy pont volt a különbség (félidei állás: 47-46).

Fotó: veszpremkosar.huFotó: veszpremkosar.hu

A pihenőt követően továbbra is fej-fej mellett haladt a küzdelem, a házigazdák nem tudták leszakítani magukról a veszprémieket (30. perc: 73-71). Az utolsó felvonásban azonban többször is hiba csúszott a gépezetbe bakonyi oldalról, így végül a vendéglátó örülhetett. A HOYA-PE Veszprém hat győztes mérkőzés után kapott ki (végeredmény: 94-82).

Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport alapszakasz, 17. forduló:
PVSK-CARGATE–HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 94-82 (26-23, 21-23, 26-25, 21-11)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, zárt kapuk.
PVSK: Bíró 25/6, Lakatos, Meleg 25, Carev 13/3, Ralf 11/3. Cserék: Bor 5/3, Heimann, Rátvay 15. Edző: Rab Gyula.
Veszprém: Szücs 4 , Madár 15/12, Orgona 17/6, Szabó 15/3, Dukic 28/15. Cserék: Sipos 2, Birkás 1, Futó, Glatz. Edző: Baksa Szabolcs.

Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B rájátszás, 2020/2021 helyosztó 2021. május 8. 17:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém NKA Pécs 79-70
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B rájátszás, 2020/2021 helyosztó 2021. május 5. 18:00 Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok NKA Pécs HOYA-PE Veszprém 85-82
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport rájátszás, 2 helyosztó 2021. április 25. 17:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém Budapesti Honvéd 75-92
előző események betöltése

További cikkek

Kilencvenszeres válogatott kosaras Veszprémben
Kilencvenszeres válogatott kosaras Veszprémben
A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata egyéves szerződést kötött a kilencvenszeres válogatott Horváth Ákossal.
Nebojsa Djukics is hosszabbít a Veszprémmel
Nebojsa Djukics is hosszabbít a Veszprémmel
Nebojsa Djukics személyében újabb meghatározó játékosával hosszabbított a HOYA-Pannon Egyetem kosárlabdacsapata. A szerb származású erőcsatár-center a 2021/22-es szezonban is a királynék városának alakulatát erősíti.
Kulcsjátékosaival hosszabbított a HOYA-PE Veszprém
Kulcsjátékosaival hosszabbított a HOYA-PE Veszprém
Két meghatározó játékosával, Szabó Péterrel és Madár Andrással is szerződést hosszabbított a kosárlabda NB I/B Piros csoportban szereplő HOYA-Pannon Egyetem Veszprém.
Naményi Miklós küzd a veszprémi kosárlabdacsapatért
Naményi Miklós küzd a veszprémi kosárlabdacsapatért
A HOYA-PE Veszprém ügyvezetője a sajnálatos elbocsátások okai mellett lapunknak arról is beszélt, hogyan tervezik életben tartani a bakonyi kosárlabdacsapatot, amelynek egyelőre a vezetőedzői pozíciója is megüresedett.
Éltek-haltak a veszprémi kosárlabdáért, mégis távozniuk kellett
Éltek-haltak a veszprémi kosárlabdáért, mégis távozniuk kellett
Volt, aki közös megegyezéssel búcsúzott, és olyan is, akinek megköszönték a munkát; Mérész Csaba tíz, Németh András hét, míg Oláh Gabriella három év lelkiismeretes munka után az idény végén távozott a veszprémi kosárlabdacsaládból. Cikkünkben munkásságuk előtt is tisztelgünk.