2021. május 11.
//
Ferenc névnap

Megújul az Aprófalvi bölcsőde, az Ördögárok utcai orvosi rendelőt már újítják

Brányi Mária alpolgármester számolt be két Veszprémben zajló fejlesztés állapotáról.

Csütörtök délelőtt több fejlesztési témáról – köztük a Vásárcsarnokéról – tartott sajtótájékoztatót Brányi Mária alpolgármester a Városházán. A piacot érintő hasznosítási tervekről egy külön cikkben számoltunk be, ezt IDE kattintva olvashatja.

Az alpolgármester ezen a sajtótájékoztatón beszámolt arról is, hogy Veszprém az előző uniós fejlesztési ciklusban (2014-2020) 11,4 millárd forint TOP-os támogatási kerettel rendelkezett, ez az összeg részben a hazai támogatásoknak  köszönhetően azonban 14,8 milliárd forintra nőtt. Elhangzott, az önkormányzat az uniós források átcsoportosításáról is döntött, melyre a kivitelezői árak drágulása miatt volt szükség.

Brányi Mária a TOP-os programokról szólva az Ördögárok utcai orvosi rendelő és az Aprófalvi bölcsőde állapotáról is beszámolt.

A rendelőfelújítások következő állomása a Vilonyai úton lesz

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, az Ördögárok utcai orvosi rendelőt érintő fejlesztésnél befejeződtek a bontási munkálatok, jelenleg gépészeti beavatkozások és vízszigetelési munkák zajlanak. A héten az aljzatszigetelést követően az aljzatbetonozás is megtörténik az összesen 77 millió forintból megvalósuló projektnél. Az alpolgármester szerint a rekonstrukció a tervek szerint halad, és illeszkedik az elmúlt években zajló veszprémi orvosi rendelők megújítási sorozatába.

Az ördögárok utcai rendelőnél már zajlanak a munkálatok, a tervek szerint áprilisban át is adhatják az épületet.Az ördögárok utcai rendelőnél már zajlanak a munkálatok, a tervek szerint áprilisban át is adhatják az épületet.

Brányi Mária emlékeztetett, a városban az elmúlt években felújították a Kabay utcai orvosi rendelőt, majd a gyulafirátótit, ezt követően pedig Kádártán és a Jutasi úton építették újjá az orvosok munkahelyét. Az Ördögárok utcai rendelő után az elképzelések szerint a Vilonyai utcai gyermekorvosi rendelő rekonstrukciója zárja a munkasort.

Ismét fejlesztik az Aprófalvi bölcsődét

Az 1982-ben épült, Cholnoky lakótelepen található intézményben legutóbb 2016-ban zajlottak nagyobb munkálatok. Akkor csoportszobákkal bővítették a bölcsődét, és már ebben az évben elhangzott, hogy a következő lépés az energetikai megújítás lesz. Ennek kivitelezési munkálatai még nem kezdődtek el, de a közbeszerzési eljárás során már kiválasztották a kivitelezőt tájékoztatott az alpolgármester. A bölcsődét 270 millió forintból  korszerűsítik.

Az Aprófalvi bölcsődénél hamarosan megkezdődhetnek a munkálatok.Az Aprófalvi bölcsődénél hamarosan megkezdődhetnek a munkálatok.

A projekt leírása szerint a külső oldali hőszigetelés mellett cserélik a külső nyílászárókat, szigetelik a lapostetőt, korszerűsítik a fűtést, naperőművet építenek, és elektromos üzeműre cserélik a konyhát. A számítások szerint az energetikai korszerűsítéssel az épület jelentősen csökkentheti üzemeltetési költségeit.

Brányi Mária szerint a bölcsőde megújítása az egyik legfontosabb projektje Veszprémnek. Ennek kapcsán megjegyezte, a Cserhát lakótelepen található Módszertani bölcsőde felújítása jelenleg is zajlik.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Veszprém a használt autó piacon is eltér az országos átlagtól
Veszprém a használt autó piacon is eltér az országos átlagtól
A koronavírus-járvány számos ponton írta át a társadalmi és nem utolsó sorban gazdasági helyzetet az egész világon, benne Magyarországon is. Ennek az egyik szegmense a használt autó piac, ahol a járvány egy éve alatt új trendek kezdtek kirajzolódni. Az országos tendenciát összevetettük a veszprémi helyzettel a Ring Autó segítségével, és több helyi sajátosságot is találtunk.
Hogyan legyünk jövőálló vezetők?
Hogyan legyünk jövőálló vezetők?
Egy 2019-es felmérés szerint a jó vezető akár nyolcszorosára képes növelni a dolgozók vállalat iránti elköteleződését, ami a termelékenység javulásában, a fluktuáció mérséklődésében és a hiányzások akár 41%-os csökkenésében is megmutatkozik. A koronavírus-járvány azonban a vezetőknek is feladta a leckét, ami után egyes készségeket és helyzeteket (újra) kell tanulni.
Újítva nyitnak
Újítva nyitnak
Bár a koronavírus miatt a vendéglátóhelyek hosszú ideig nem nyithattak ki, voltak vállalkozók, akik a kényszerszünetet is arra használták fel, hogy fejlesszenek, és még színvonalasabb szolgáltatásokkal várják a visszatérő vendégeket.
109 vállalkozásnak nyújtott anyagi támogatást az önkormányzat
109 vállalkozásnak nyújtott anyagi támogatást az önkormányzat
A polgármester még feburárban jelentette be azt a 30 millió forintos csomagot, mellyel a város a nehéz helyzetbe került vállalkozásokat segíti.
Elfogadta az Országgyűlés a 25 év alattiak szja-mentességéről szóló javaslatot
Elfogadta az Országgyűlés a 25 év alattiak szja-mentességéről szóló javaslatot
Elfogadta az Országgyűlés a 25 év alatti fiatalok szja-mentességét lehetővé tevő törvényjavaslatot szerdán - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán.