Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C

Húsáruházból digitális oktató és szórakoztató központ

2021. január 29. 14:51
A belvárosi egykori húsáruház épülete hamarosan új funkciót kap, és a digitális kultúra különböző megoldásainak bemutatását fogja szolgálni fiatalok és idősek számára egyaránt. Ezzel együtt a város bérlakásállománya is bővül.

Porga Gyula polgármester közösségi oldalán számolt be arról, hogy a város megvásárolja az egykori húsáruház épületét, ahol az Európa Kulturális Főváros program keretében digitális oktató és szórakoztató központot alakítanak ki.

Fontos kiemelni, hogy ez a fejlesztés nem egyenlő azzal, amit az elmúlt héten jelentettek be, tehát a szikvízparkoló helyén épülő élményközpont mellett egy másik, szintén a digitális megoldásokat felvonultató, ám jelen esetben inkább az oktatásra épülő központ is lesz.

A polgármester videóüzenetebében elmondta, sok olyan tervük van az EKF-ben, amelyek megvalósítását jelenleg a város szűkös infrastrukturális helyzete gátol. Éppen ezért szükséges, hogy bővítsék az ingatlanportfóliót, amelynek a húsáruház épülete az egyik eleme lesz, a költségeket pedig az EKF program biztosítja rá.

A jelenleg üresen álló épületbe olyan központot álmodtak meg, amely segít elmélyülni a digitális kultúrában, a látogatók megismerkedhetnek a legújabb technológiai vívmányokkal.

A bemutató mellett fontos lesz az interaktivitás is, tehát ki is lehet próbálni majd ezeket a XXI. századi megoldásokat.

Porga Gyula kiemelte, hogy a központnak nagy szerepet szánnak az oktatásban is, ezért tematikájának összeállításakor kifejezetten a középiskolások igényeire szabják azt. A fiatal korosztály mellett pedig az idősebb generációnak is egy új lehetőséget szeretnének kínálni, hogy ők is megismerhessék a kor legújabb vívmányait, hogy lépést tudjanak tartani a technológia fejlődésével.

A fejlesztés egyébként kapcsolódik a kormányzat Digitális Jóléti Programjához is, amelynek keretében 6 vidéki városban, köztük Veszprémben épül ilyen oktatási és szórakoztató központ.

Az ingatlan megvásárlásával a város bérlakásállománya is bővül, hiszen az épület felső szintjén 3 lakás is található, amelyek így szintén városi tulajdonba kerülnek.

Hajas Bálint
további cikkek
Így alakul át és válik digitális élményközponttá a Dimitrov Így alakul át és válik digitális élményközponttá a Dimitrov Hamarosan visszaköltözik a kultúra a Dimitrov épületébe, viszont teljesen más formában, mint eddig ismerős volt. Sőt, az, ami várhatóan ősszel megnyílik az újragondolt épületben egész Közép-Európában egyedi lesz. Hétfő délután Porga Gyula polgármester és a CODE digitális élményközpont – ez lesz a Dimitrov új neve – megvalósítói tartottak körbevezetést néhány veszpréminek. Portálunk ott volt ezen az alkalmon és most olvasóinknak is eláruljuk, hogy mit is jelent pontosan az immerzív tér, ami a CODE-ban épül. 2024. június 4. 0:36 Nosztalgiaérzés felmelegítve - újra megnyitott a Kiskuti csárda Nosztalgiaérzés felmelegítve - újra megnyitott a Kiskuti csárda Azt mondják, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó. A konyhában minden bizonnyal tényleg így van, de ha egy közel kétszáz évre visszatekintő éttermet élesztenek újjá hasonló szellemiséggel, mint egykor működött, ez az alaptétel ugyancsak érvényes. Legalábbis Veszprémben a Kiskuti csárdában sikerült, ami hétvégén nyitott meg, miután az Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően felújították és újra élettel töltötték meg. 2024. június 3. 16:37 Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál Magyar Mozgókép Fesztivál Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál A Nemzeti Filmintézet támogatásával, és az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében visszatér városunkba június 12. és 15. között a Moz.Go, azaz a Magyar Mozgókép Fesztivál.   2024. május 10. 0:10 Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja A Balaton környezetében épített példaértékű új, illetve felújított, bővített, átalakított meglevő épületek elismerésére életre hívott díjjal idén családi házat, CLT pavilont, képzőművészeti gyűjteményt és borteraszt is jutalmazott a bírálóbizottság, amelyek között az egyik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően újult meg Balatonfüreden. 2024. május 8. 10:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.