2021. augusztus 2.
//
Lehel névnap

Remek teljesítmény, magabiztos győzelem

A házigazda HOYA-PE Veszprém kosárlabdacsapata meggyőző, húszpontos diadalt aratott az MTK felett szombaton este a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjának tizennyolcadik fordulójában.

Városunk férfi kosárlabdázói szombaton annak a reményében léptek a Március 15. utcai sportcsarnok parkettjére, hogy feledtessék az elmúlt fordulóban elszenvedett vereségüket. Az ellenfél a másodosztály tizennyolcadik a fordulójában a jó erőt képviselő fővárosi MTK gárdája volt.

Pazarul kezdtek a házigazda bakonyiak: a HOYA előnye már az első felvonást követően kilencpontos volt (10. perc: 20-11). Támadásban és védekezésben is remekeltek Madár Andrisék, akik ennek köszönhetően a nagyszünetre tetemes fórt dolgoztak ki maguknak (félidei állás: 45-21).

Fotó: veszpremkosar.huFotó: veszpremkosar.hu

A fordulást követően sem változtak az erőviszonyok: Baksa Szabolcs csapata nem engedte felzárkózni riválisát (30. perc: 57-35). Az utolsó negyed már nem ígért különösebb izgalmakat, a HOYA-PE Veszprém remekül meccselt, megérdemelten győzelmet aratott (végeredmény: 74-54).

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport alapszakasz, 18. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém–MTK-Elite Basket 74-54 (20-11, 25-10, 12-14, 11-15)
Veszprém, Március 15. úti sportcsarnok, zárt kapuk.
HOYA-PE: Szücs 9/9, Madár 19/3, Futó 6, Szabó 21/9, Dukic 8. Cserék: Sipos 4, Birkás 7/3, Gaál. 
Vezetőedző: Baksa Szabolcs.
MTK: Jilling 13/6, Jakab 6, Takács 9/3, Farkas 1, Láncos 7. Cserék: Hegedűs, Juhász, Bagi 2, Dobos 8/3, Bognár, Spiriev 8/6. 
Vezetőedző: Horváth Balázs.

Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B rájátszás, 2020/2021 helyosztó 2021. május 8. 17:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém NKA Pécs 79-70
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B rájátszás, 2020/2021 helyosztó 2021. május 5. 18:00 Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok NKA Pécs HOYA-PE Veszprém 85-82
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport rájátszás, 2 helyosztó 2021. április 25. 17:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém Budapesti Honvéd 75-92
előző események betöltése

További cikkek

Kilencvenszeres válogatott kosaras Veszprémben
Kilencvenszeres válogatott kosaras Veszprémben
A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata egyéves szerződést kötött a kilencvenszeres válogatott Horváth Ákossal.
Nebojsa Djukics is hosszabbít a Veszprémmel
Nebojsa Djukics is hosszabbít a Veszprémmel
Nebojsa Djukics személyében újabb meghatározó játékosával hosszabbított a HOYA-Pannon Egyetem kosárlabdacsapata. A szerb származású erőcsatár-center a 2021/22-es szezonban is a királynék városának alakulatát erősíti.
Kulcsjátékosaival hosszabbított a HOYA-PE Veszprém
Kulcsjátékosaival hosszabbított a HOYA-PE Veszprém
Két meghatározó játékosával, Szabó Péterrel és Madár Andrással is szerződést hosszabbított a kosárlabda NB I/B Piros csoportban szereplő HOYA-Pannon Egyetem Veszprém.
Naményi Miklós küzd a veszprémi kosárlabdacsapatért
Naményi Miklós küzd a veszprémi kosárlabdacsapatért
A HOYA-PE Veszprém ügyvezetője a sajnálatos elbocsátások okai mellett lapunknak arról is beszélt, hogyan tervezik életben tartani a bakonyi kosárlabdacsapatot, amelynek egyelőre a vezetőedzői pozíciója is megüresedett.
Éltek-haltak a veszprémi kosárlabdáért, mégis távozniuk kellett
Éltek-haltak a veszprémi kosárlabdáért, mégis távozniuk kellett
Volt, aki közös megegyezéssel búcsúzott, és olyan is, akinek megköszönték a munkát; Mérész Csaba tíz, Németh András hét, míg Oláh Gabriella három év lelkiismeretes munka után az idény végén távozott a veszprémi kosárlabdacsaládból. Cikkünkben munkásságuk előtt is tisztelgünk.