2021. július 31.
//
Oszkár névnap

A Barcát elvernék, a BL-t megnyernék

A Telekom Veszprém csapatkapitánya, Lékai Máté hangsúlyozta, elsődleges céljuk feledtetni a decemberi BL-négyes döntőben való sikertelen szereplést. Első lépésként csütörtökön (20.45) hazai környezetben múlnák felül az eddig hibátlan katalán Barcelonát, később pedig a sorozat győzelméért is megtesznek majd minden tőlük telhetőt.

Alighogy véget ért az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság, a sűrű versenynaptár következtében a nemzetek játékosai visszatérve klubcsapatukhoz kisebb pihenő helyett máris a felkészülésbe csöppentek vissza. Nem történt ez másképp Lékai Mátéval sem, a magyar rekordbajnok Telekom Veszprém csapatkapitányával.

Portálunk meg is kereste az irányítót, hiszen a magyar válogatott a parádés, ötödik helyen zárta a világversenyt, míg a Telekom csütörtökön este eddigi egyik legkeményebb ütközetére készül a továbbra is zárt kapus Veszprém Arénában a csoportban eddig hibátlan katalán Barcelonával.

Lékai Máté: Csak nagybetűs csapatként győzhetünk (archív fotók)Lékai Máté: Csak nagybetűs csapatként győzhetünk (archív fotók)

Lékai elmondta, boldog, hiszen a nemzeti együttessel teljesítették az elvárt kitűzést, azaz a legjobb nyolc közé való bejutást. Ugyanakkor hozzátette, némi hiányérzete maradt, hiszen hajszálnyira voltak a elődöntőtől.

Az említett, franciák elleni negyedöntő mérkőzésen hat góllal is vezettünk, a végére azonban kiegyenlített riválisunk. A hosszabbítás pedig nem nekünk kedvezett. Természetesen szomorúak voltunk, de összességében nem lehetünk elégedetlenek, hiszen a jelenlegi, kimondottan erős mezőnyben egy vb-ötödik helyezés is jó eredménynek számít.

Főleg annak tudatában, hogy olyan csapatok még a legjobb nyolc közé sem kerültek be, mint Szlovénia, Izland, vagy éppen Horvátország.

Lékai hozzátette, reméli, hogy a magyar szurkolóknak tudtak azért örömteli pillanatokat okozni, hiszen a jelenlegi, vírus által kiváltott helyzetben minden boldog pillanatot becsülni kell.

Büszkén viseltük a címeres mezt, és büszkén is fogjuk az összes olyan nemzetközi megmérettetésen, amelyen bizalmat szavaz a stáb számunkra. Jelenleg már a jövő évi Eb-re kell koncentrálnunk, míg klubszinten a Bajnokok Ligája mezőnyében akad törlesztenivalónk. A decemberi négyes döntő sajnos nem úgy alakult, ahogy terveztük. Tudjuk, hogy csalódást okoztunk, de levonva a konzekvenciát már csak arra koncentrálunk, hogy minden mérkőzésünkön a maximumot nyújthassuk. Nem lesz ez másképp csütörtökön sem, a Barcelona elleni hazai rangadónkon.

Minden bizonnyal parázs derbi várható, elég csak a csoportban elfoglalt helyezésekre tekintenünk: a spanyol David Davis veszprémi alakulata jelenleg hat győzelem mellett egy döntetlent, valamint egy vereséget számlál és a második helyen áll.

Igaz, Xavier Pascual együttese decemberben elvesztette a 2019/2020-as BL-döntőt a német Kiel ellen, az idei küzdelemsorotaban csoportjában hibátlan mérleggel az első helyről várhatja a találkozót. Lékai hangsúlyozta, csak nagybetűs csapatként arathatnak győzelmet.

Azt fogom tanácsolni a játékostársaknak, hogy próbáljunk meg visszatérni arra az útra, amelyen a négyes döntő előtt jártunk. Válogatottunkkal is tapasztalhattuk, ha valódi csapatot, igazi egységet alkotunk, akkor szinte bárkit megfoghatunk. Nem megfeledkezve szurkolóinkról sem, akik nagyon hiányoznak nekünk. Győzelmünket egyértelműen nekik ajánlanánk! A sorozat végén pedig végre a pontot is feltennénk az i-re: a BL-győzelem az álmunk!

Sajtóhírek szerint a csoportvezető Barcelona, valamint a második helyen álló Telekom Veszprém alakulatából is húzóemberek hiányozhatnak majd a csütörtöki derbin. Minden bizonnyal koronavírusos-megbetegedés, vagy abból való lábadozás állhat a háttérben.

Simon Dani
Kovács Bálint
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda NB I, döntő, 2020/2021 2. 2021. június 5. 18:30 Veszprém Aréna Telekom Veszprém Mol-Pick Szeged 36-37
kézilabda Férfi kézilabda NB I, döntő, 2020/2021 1. 2021. június 2. 19:00 Szeged, Városi Sportcsarnok Mol-Pick Szeged Telekom Veszprém 31-28
kézilabda Férfi kézilabda NB I, 2020/2021 26. 2021. május 26. 19:00 Veszprém Aréna Telekom Veszprém Tatabánya 34-25
előző események betöltése

További cikkek

Gulyás Péter szerint sokkal több feladat hárulhat Mahéra
Gulyás Péter szerint sokkal több feladat hárulhat Mahéra
Igaz, év elején kemény kritikákkal illettem francia irányítónkat, mindez azonban nem jelenti azt, hogy bárminemű ellenszenvem lenne vele kapcsolatban – nyilatkozta portálunk megkeresésére Gulyás Péter, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának másodedzője.
Megtartotta első edzését az Ilics-Gulyás páros
Megtartotta első edzését az Ilics-Gulyás páros
Megkezdte a felkészülést a 2021/2022-es idényre a Telekom Veszprém kézilabdacsapata. Momir Ilics vezetőedző és Gulyás Péter edző hétfő este már az arénában vezényelt edzést, amelyen a klubvezetés is képviseltette magát.
Magyar válogatott beálló Veszprémben
Magyar válogatott beálló Veszprémben
A magyar kézilabda-válogatott beállójával, Sipos Adriánnal kétéves szerződést kötött a Telekom Veszprém. Bodor Márk kölcsönszerződéssel Tatabányára kerül.
Novemberben rendezik a Veszprém–Szeged rangadót
Novemberben rendezik a Veszprém–Szeged rangadót
A férfiaknál a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém, illetve a nőknél a Ferencváros és a Győri Audi ETO KC is novemberben találkozik egymással először a kézilabda NB I következő idényében.
Váratlanul távozik a Veszprém beállósa
Váratlanul távozik a Veszprém beállósa
A bakonyi klub csütörtök reggeli tájékoztatása szerint Rogerio Moraes elhagyja a Telekom Veszprém kézilabdacsapatát, miután a brazil légiós kérésére – családi okok miatt – azonnali hatállyal felbontották a szerződését.