2021. augusztus 2.
//
Lehel névnap

A Barca a második félidőben átrohant a Veszprémen

Ígéretes első játékrészt követően hétgólos vereséget szenvedett Barcelonában a Telekom Veszprém kedd este a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

Öt nap leforgás alatt másodszor csapott össze a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a korábbi kilencszeres győztes Barcelona és a négyszeres ezüstérmes Veszprém. Miután a királynék városában rendezett „odavágón” három góllal a spanyolok nyertek, a veszprémiek a gyors visszavágás reváns reményében keltek útra.

Tették ezt mindössze tizennégy fős kerettel. Andreas Nilsson ugyanis közvetlenül az utazás előtt rosszul lett, Vuko Borozan pedig családi problémái miatt nem tarthatott a társakkal. Ráadásul a szigorú utazási szabályok miatt már nem lehet változtatni a keret összetételén, így a sérült Rasmus Lauge mellett Székely Márton, Kent Robin Tönnesen és Petar Nenadics is itthon maradt. A Barca viszont tovább erősödött a múlt heti ütközethez képest, hiszen Blaz Janc és Dika Mem is visszatért.

Sorhaindo vezetésével villámgyorsan ellépett 3-1-re a Barca, de a Veszprém sem adta olcsón a bőrét. A szezon eddigi részében jobbára mellőzött Siskarjov és Markussen góljaival nagyszerűen tartotta a lépést a magyar bajnok, amely a múlt héten látottnál lényegesen hatékonyabb védekezéssel rukkolt elő (8. perc: 5-5).

Siskarjov a vezetést is kicsikarta, de Dolenec és Sorhaindo révén azonnal fordítottak a gránátvörös-kékek. Fej-fej mellett haladtak a felek, a mieinknél Markussen és Moraes járt élen a gólszerzésben (13. perc: 8-8).

Támadásban akadozott a veszprémi gépezet, amin David Davis időkérése sem segített. Szerencsére a hazaiak is sokat hibáztak, akik a csaknem nyolcperces veszprémi gólcsend alatt „csak” hármat lőttek. Igaz, ebben Corralesnek is volt szerepe, aki több fontos védést is bemutatott. Manaszkov után Fabregas és Mem is megzörgette a hálót, a 22. percben így már 13-9 állt az eredményjelzőn.

Ekkor a spanyol bajnok támadójátékába került porszem. Hat percig érintetlen maradt Corrales hálója, akivel szemben Dolenec után Gómez is büntetőt hibázott. Markussen, Moraes és a duplázó Mahé révén négyet vágott zsinórban és egyenlített a Telekom. Jahja előbb gyönyörű gólpasszt adott Moraesnek, majd egy remek labdaszerzés után maga is betalált. Gómez időn túli hetesével végül egálra hozta a játékrészt a Barca.

A tizennégy védést bemutató Perez de Vargas és csapata, a Barca örülhetett a Veszprém elleni BL-rangadón (archív fotóIA tizennégy védést bemutató Perez de Vargas és csapata, a Barca örülhetett a Veszprém elleni BL-rangadón (archív fotóI

A második félidő Palmarsson tíz méterről eleresztett bombájával indult, amelyre a 250. Veszprém-meccsét játszó Lékai válaszolt. Ligetvári kisbüntetése után kettővel elléphetett volna a Pascual-csapat, ám Corrales védte Cindric lövését. Siskarjov szép pörgetésével és Blagotinsek lövésével a 35. percben is tartotta a lépést vendéglátójával a Davis-csapat (18-18).

Elég volt azonban néhány veszprémi pontatlanság, technikai hiba, máris elhúzott a vendéglátó: Palmarsson és Arino akcióból volt eredményes, Gómez pedig újabb két büntetőt értékesített. Lékai gólja után Corrales kétszer is nagyot védett, de ebből nem sikerült előnyt kovácsolni. Gomez és Arino villanását követően a második idejét is kikérte Davis mester (41. perc: 24-19).

Az egyperces tanácskozás sem változtatott a meccs képén: a Barca könyörtelenül megbüntette ellenfele technikai hibáit, eladott labdáit. Utóbbi téren élen járt Mahé, aki bizonyítási vágytól fűtve, de rengeteg hibával játszott. Maqueda vezényletével a mérkőzés háromnegyedénél még sikerült visszajönni mínusz négyre (26-23), de a jóval magasabb sebeséggel kézilabdázó házigazda azonnal elhúzott hattal (30-24).

Corrales mellett Markussen és Moraes teljesítményét sem érhette kritika – a dán balátlövő nyolcszor, a brazil beállós hétszer volt eredményes –, de az Építőknek már nem volt esélye a felzárkózásra, amiben Perez de Vargas remeklése is szerepet játszott. Akárcsak Veszprémben, hazai környezetben is harminchét gólig jutott a Barca, a magyar bajnok viszont csak harmincig jutott.

Csütörtök este (20.45) a legutóbbi két BL-meccsét egyaránt megnyerő Celje vendégeként kell javítania Lékaiéknak. Az elmúlt hetekben látottakból kiindulva talán mondani sem kell, újabb kőkemény próbatétel előtt állnak a Davis-legények.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, a 10. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Barca–Telekom Veszprém 37-30 (15-15)
Barcelona, zárt kapuk mögött. Vezette: Pichon, Reveret (franciák)
Barcelona: Perez de Vargas – Gómez 10 (5), Dolenec 2, Sorhaindo 3, Goncalves, Palmarsson 6, Arino 4
Csere: Cindric 2, Fabregas 3, Entrerrios 1, Langaro 2, Mem 1, Makuc, Janc, A. Pascual 3
Vezetőedző: Xavier Pascual
Veszprém: Corrales – Siskarjov 3, Maqueda 3, Lékai 3, Blagotinsek 1, Markussen 8, Manaszkov 1
Csere: Cupara (kapus), Ligetvári, Moraes 7, Mahé 2, Jahja 2, Strlek
Vezetőedző: David Davis
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. -/-

A csoport másik meccsén:
RK Celje Pivovarna LaskoPPD Zagreb 29-28 (14-12)

Zatkalik Dávid
Tál Dominik
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda felkészülési mérkőzések 3. 2021. augusztus 28. 17:00 Veszprém Aréna Telekom Veszprém THW Kiel
kézilabda Férfi kézilabda felkészülési mérkőzések 2. 2021. augusztus 18. 18:00 Tatabánya Grundfos Tatabánya Telekom Veszprém
kézilabda Férfi kézilabda felkészülési mérkőzések 1. 2021. augusztus 14. 11:00 Balatonfüred, Szabadidőközpont Balatonfüredi KSE Telekom Veszprém
kézilabda Férfi kézilabda NB I, döntő, 2020/2021 2. 2021. június 5. 18:30 Veszprém Aréna Telekom Veszprém Mol-Pick Szeged 36-37
kézilabda Férfi kézilabda NB I, döntő, 2020/2021 1. 2021. június 2. 19:00 Szeged, Városi Sportcsarnok Mol-Pick Szeged Telekom Veszprém 31-28
kézilabda Férfi kézilabda NB I, 2020/2021 26. 2021. május 26. 19:00 Veszprém Aréna Telekom Veszprém Tatabánya 34-25
előző események betöltése

További cikkek

Gulyás Péter szerint sokkal több feladat hárulhat Mahéra
Gulyás Péter szerint sokkal több feladat hárulhat Mahéra
Igaz, év elején kemény kritikákkal illettem francia irányítónkat, mindez azonban nem jelenti azt, hogy bárminemű ellenszenvem lenne vele kapcsolatban – nyilatkozta portálunk megkeresésére Gulyás Péter, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának másodedzője.
Megtartotta első edzését az Ilics-Gulyás páros
Megtartotta első edzését az Ilics-Gulyás páros
Megkezdte a felkészülést a 2021/2022-es idényre a Telekom Veszprém kézilabdacsapata. Momir Ilics vezetőedző és Gulyás Péter edző hétfő este már az arénában vezényelt edzést, amelyen a klubvezetés is képviseltette magát.
Magyar válogatott beálló Veszprémben
Magyar válogatott beálló Veszprémben
A magyar kézilabda-válogatott beállójával, Sipos Adriánnal kétéves szerződést kötött a Telekom Veszprém. Bodor Márk kölcsönszerződéssel Tatabányára kerül.
Novemberben rendezik a Veszprém–Szeged rangadót
Novemberben rendezik a Veszprém–Szeged rangadót
A férfiaknál a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém, illetve a nőknél a Ferencváros és a Győri Audi ETO KC is novemberben találkozik egymással először a kézilabda NB I következő idényében.
Váratlanul távozik a Veszprém beállósa
Váratlanul távozik a Veszprém beállósa
A bakonyi klub csütörtök reggeli tájékoztatása szerint Rogerio Moraes elhagyja a Telekom Veszprém kézilabdacsapatát, miután a brazil légiós kérésére – családi okok miatt – azonnali hatállyal felbontották a szerződését.