2021. július 23.
//
Lenke névnap

Elmaradt az idegenbeli siker

A HOYA-PE Veszprém férfi kosárlabdacsapat 93-68-ra alulmaradt a házigazda Vasas otthonában pénteken az NB I/B Piros csoport 10. fordulójának mérkőzésén.

Pénteken este a tizedik fordulóból elhalasztott mérkőzést készült bepótolni városunk másodosztályban szereplő férfi kosárlabdacsapata, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém. Baksa Szabolcs vezetőedző együttese a fővárosi Vasas Akadémia otthonába látogatott újabb pontok reményében.

A házigazda kezdte jobban az összecsapást: a Vasas már az első felvonásban majdnem kétszer annyi pontot szerzett, mint a vendég bakonyi alakulat (10. perc: 20-11). Pontszerzés tekintetében sokkal jobban muzsikáltak a veszprémiek a második játékrészben, ugyanakkor a fővárosi csapat sem mulasztotta el a lehetőségeit. Így a pihenőre ötpontos hátránnyal vonulhatott a HOYA (félidei állás: 46-41).

0(archív fénykép)

A nagyszünet után továbbra is a Vasas irányította a mérkőzést; nem sikerült felzárkózni a Baksa-csapatnak. Igaz, a vendégek az utolsó negyedben sem adták fel, de a vége így 93-68-as vereség lett. 

Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 10. forduló:
Vasas Akadémia--HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 93-68 (20-11, 26-30, 22-14, 25-13)
Budapest, Sport 11 Sportcentrum, zárt kapuk mögött.
Vasas: Radics 17/9, Moravcsik 9/6, Medve 15/15, Boros 21/3, Kelenföldi 9. Cserék: Farkas 6/6, Krasovec 5/3, Barócsi, Dormán 2, Debreceni 9. Edző: Faragó Péter.
Veszprém: Szücs 3/3, Madár 28/21, Futó 11, Szabó 6, Dukic 20/6. Cserék: Sipos, Birkás, Glatz. Edző: Baksa Szabolcs.

Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B rájátszás, 2020/2021 helyosztó 2021. május 8. 17:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém NKA Pécs 79-70
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B rájátszás, 2020/2021 helyosztó 2021. május 5. 18:00 Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok NKA Pécs HOYA-PE Veszprém 85-82
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport rájátszás, 2 helyosztó 2021. április 25. 17:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém Budapesti Honvéd 75-92
előző események betöltése

További cikkek

Kulcsjátékosaival hosszabbított a HOYA-PE Veszprém
Kulcsjátékosaival hosszabbított a HOYA-PE Veszprém
Két meghatározó játékosával, Szabó Péterrel és Madár Andrással is szerződést hosszabbított a kosárlabda NB I/B Piros csoportban szereplő HOYA-Pannon Egyetem Veszprém.
Naményi Miklós küzd a veszprémi kosárlabdacsapatért
Naményi Miklós küzd a veszprémi kosárlabdacsapatért
A HOYA-PE Veszprém ügyvezetője a sajnálatos elbocsátások okai mellett lapunknak arról is beszélt, hogyan tervezik életben tartani a bakonyi kosárlabdacsapatot, amelynek egyelőre a vezetőedzői pozíciója is megüresedett.
Éltek-haltak a veszprémi kosárlabdáért, mégis távozniuk kellett
Éltek-haltak a veszprémi kosárlabdáért, mégis távozniuk kellett
Volt, aki közös megegyezéssel búcsúzott, és olyan is, akinek megköszönték a munkát; Mérész Csaba tíz, Németh András hét, míg Oláh Gabriella három év lelkiismeretes munka után az idény végén távozott a veszprémi kosárlabdacsaládból. Cikkünkben munkásságuk előtt is tisztelgünk.
Közösségi finanszírozásból maradna fenn a veszprémi kosárlabdacsapat
Közösségi finanszírozásból maradna fenn a veszprémi kosárlabdacsapat
A férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportját hetedik helyen záró HOYA-PE Veszprém kedden megtartotta hagyományos évértékelő eseményét, ahol az ügyvezető Naményi Miklós a klub jövőjét illetően meglepő felvetést tett.
A hetedik helyen zárta a bajnokságot a HOYA
A hetedik helyen zárta a bajnokságot a HOYA
A HOYA-PE Veszprém kilenc góllal felülmúlta a vendég NKA Pécs alakulatát a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjának helyosztó mérkőzésén. Baksa Szabolcs csapata így a hetedik helyen zárta a kiírást.