Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Süle Zsoltnak szurkolhatunk A Dal 2021-ben szombat este

2021. február 20. 4:00
Ahogy azt már korábban megírtuk, Süle Zsolt ismét bejutott a dalválasztó show-ba: a több mint 400 produkcióból negyvenen kerülhettek az élő adásba, köztük van tehát Süle Zsolt Befúj című dala is, mellyel február huszadikán 19.35-től méretteti meg magát a Duna Televízióban.

Süle Zsolt, veszprémi zenész 2018-ban már bizonyított a műsorban, akkor Zöld a május című dalával jutott el egészen a döntőig. Idén Befúj című dalával sikerült a legjobb negyvenbe kerülnie. A dalról a zenész elmondta, ez is hiteles és önazonos, ugyanakkor frissebb, könnyedebb, mint a Zöld a május. A dal egy éjszakai szellőztetésről szól, hiszen az elmúlt időszak – ahogy Zsolti fogalmazott – óriási lelki és fizikai terhet rótt az emberekre. El kell tehát a szellőztetés, nem csupán átvitt értelemben.

Február huszadikán tehát este 19.35-től a Duna Televízón szurkolhatunk Süle Zsoltnak A Dal 2021-ben, ahonnan négy előadó a zsűri pontozása alapján jut tovább, egy produkciót pedig a közönség a szavazataival segít az elődöntőbe.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. idén is a nézőkkel közösen keresi Magyarország slágerét, amelyet 2021-ben egy ország dúdol majd. A műsor újdonsága, hogy nemcsak a végső győztes, hanem mind a döntőbe jutó mind a nyolc dal előadója részesül zenei produkciójának fejlesztésére fordítható pénzjutalomban. A Duna Televízió a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő magyar nyelvű produkciókat hivatott segíteni a műsorral. A jubileumi, tizedik évad számos meglepetéssel várja a zenészeket és a nézőket.

Kép: Baumann BélaKép: Baumann Béla

A Dal 2021 nyertese amellett, hogy pénzjutalomban részesül, lemezfelvétel és videoklip készítésére is lehetőséget kap, valamint a Petőfi Zenei Díj „Év Dala” elismerését is megkapja. A tizedik alkalommal látható dalválasztó show-ban az előző évhez hasonlóan több különdíjat is átadnak majd: „A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója” és „A Dal 2021 Felfedezettje” díjakat. A versenybe jutott dalok mindegyike részt vesz az online Akusztik Dalversenyben is, és elnyerheti „A Dal 2021 legjobb akusztik felvétele” címet.

Szabó Eszter
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.